המסך עולה על נתיבות: החלה בניית היכל התרבות בעיר
לאחר שנים בהן הוגדרה העיר הדרומית כעיירת פיתוח, הופכת נתיבות למרכז בילויים. כעת נבנה בעיר היכל תרבות חדש שיכלול אולם קולנוע ומרכז צעירים. ראש העיר כבר מבטיח: "נהפוך לעיר השנייה בגודלה בנגב"
בהיכל התרבות החדש יהיו 600 מקומות, יוקמו בו בית קולנוע שיכיל עד 150 איש, אולם כנסים, מרכז צעירים, קפטריה ואטרקציות נוספות. בניית ההיכל החלה לאחרונה ואמורה להסתיים לכל היותר בתוך שנתיים.

לעיריית נתיבות לקח כמה שנים להשיג את המימון לבניית הפרויקט. "מבחינתי זה הישג חסר תקדים שהעיר בונה לעצמה היכל תרבות", אומר ראש העירייה יחיאל זוהר. "להרבה ערים אחרות בדרום, גם כאלה שגדולות מנתיבות, אין היכל תרבות.
"אין ספק שהפריחה הכלכלית וההגירה החיובית של אנשים ליישוב ביצרה את מעמדנו מבחינה כלכלית. היום מגיעים לנתיבות אלפי אנשים מהסביבה לערוך בה קניות או לבלות בה. המטרה שלי היא להפוך את נתיבות לעיר השנייה בגודלה בנגב, ובקצב הזה זה יקרה".
שלום סויסה, תושב העיר ב-55 השנים האחרונות, מרוצה. "ההיכל יוסיף הווי ויעשיר את התרבות בנתיבות. אני מודה לאלוהים שזכינו לקבל היכל משלנו, אחרי שציפינו לו שנים רבות", הוא אומר. "כך ניתן לדור הצעיר להתפתח והוא לא יצטרך להגיע עד תל אביב בשביל לצפות
עיר הבאבות וחצרות הרבנים הפכה בשנים האחרונות ללהיט נדל"ני, וכתוצאה מכך היא זוכה לשגשוג כלכלי. כיום יש בה שלושה מרכזי קניות גדולים שהושקעו בהם מאות מיליוני שקלים. מרכז הקניות הרביעי מוקם בימים אלה על ידי יזם בעלות של כמה עשרות מיליוני שקלים. סניפי החברות המובילות בישראל גילו את נתיבות והקימו בה חנויות דגל ומרכז ספורט מהגדולים באזור ומספר התושבים בה קפץ ל-30 אלף .
גם בתחום חיי הלילה חלה התפתחות מרעישה: הוקמו מועדוני לילה ופאבים מפוארים, שמושכים אליהם צעירים ובני נוער מכל אזור הדרום והמרכז. אם לא די בכך, כ-1,000 תושבים מהעיר ומחוצה לה הגישו בקשות לרכוש 85 מגרשים שאמור מינהל מקרקעי ישראל לשווק בקרוב באחת השכונות בעיר. מחיר מגרש חצי דונם הוא כ-450 אלף שקל.
