ההיסטוריון: כך פספסה באר שבע את אליפות הנוער

זה קרה במאי 1997, שנה לפני הירידה הדרמטית של הקבוצה הבוגרת לליגת המשנה. גם בדרמה הזו יוסי בניון היה הכוכב, כשניצחון 2-6 על מכבי חיפה לא הספיק לאליפות לקבוצת הפועל "השלושה" באר שבע, בהדרכתו של עמי עמר

אריה רפפרט | 2/12/2010 11:07 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בבאר שבע שמרו על "אש קטנה" כשדיווחו לשחקנים עד לסיום כי גדנ"ע יהודה תל אביב מובילה רק 0-1 בירושלים, מול הפועל. במקרה של תיקו בירושלים, היה מספיק לבאר שבע ניצחון בהפרש של ארבעה שערים כדי לזכות באליפות הנוער.
יוסי בניון מאוכזב
יוסי בניון מאוכזב צילום: רויטרס


"הפועל באר שבע ניצחה אומנם 2-6 את מכבי חיפה ב-וסרמיל, אבל כשהשחקנים רצו בסיום בהנפת ידיים לעבר כ-1,000 הצופים, כבר היה ידוע להם שגדנ"ע ניצחה 0-2 בדרך לאליפות. בכל מקרה, שמחו חניכיו של עמי עמר על התשואות עבור עונה יפה". כך דיווחתי למערכת למחרת המחזור האחרון של 1996/97, על הכמעט אליפות מדינה חמישית לנציגת הנוער של הפועל באר שבע.

בסך הכל, זכה המועדון עד כה בארבע אליפויות מדינה לנוער: 1969 (בהדרכת מרכוס אברג'ל), 1974 (חיים סנה), 1976 (חיים סנה), 1987 (בועז מאור). במבט לאחור, היה זה קדימון למלודרמת סיום נוספת, במחזור האחרון של העונה הבאה (1997/98),שבה ירדה קבוצת הבוגרים של המועדון לליגת המשנה, למרות 15 השערים (ב-25 משחקים)  שכבש ה"ילד" יוסי בניון  בעונתו הראשונה בבוגרים.

אז כבש יוסי מול מכבי חיפה בתוספת זמן (0-1), לאחר שבעט פנימה את הריבאונד, בעקבות הדיפת פנדל של ניר דוידוביץ'. אך בעודו רץ לעבר האוהדים בשער 2, כדי לחגוג את הניצחון וההישארות בליגת העל, הגיעה הידיעה מראשון לציון על שער ניצחון, שהובקע כמה שניות קודם לכן על ידי בני יהודה תל אביב מול הקבוצה המקומית. לפתע התחלפו דמעות השמחה של יוסי בדמעות תוגה. וזאת למעשה הייתה הסצנה שנחרתה בעצם יותר מכל בזיכרונם של האוהדים.

לאחר אותה עונה בודדת בבוגרים של הפועל באר שבע, עבר יוסי לאותה

מכבי חיפה. מאזנו המרשים מאז, כולל בין השאר: לא פחות מ-55 שערים בארבע עונות בשורות הירוקים שבהן כבש פעמיים שלושער.

בתוך כך, הוביל את הקבוצה בעונת 2000/2001 לאליפות ראשונה (בהדרכת אברהם גרנט) לאחר שבע שנים, כשהוא מסיים את העונה כמלך השערים של הקבוצה וכמלך המבשלים שלה (13 ו-13) וזוכה בתואר "שחקן העונה" בליגה.

בחלק הראשון של העונה שאחרי (2001/2002) הוא נעדר בגלל פציעה, מה שלא מנע ממנו לתרום לקבוצה בהמשך לזכייה באליפות שנייה רצופה, עם 7 שערים ו-11 בישולים. 

סיפתח לקריירה מפוארת

ה"יהלום מדימונה" לא בייש את הפירמה גם בפרק הבינלאומי שלו שנפתח ב-2002 ברסינג סנטאנדר הספרדית, נמשך שלוש עונות, וכלל, בין היתר, 21 שערים ב-101 משחקים. ההמשך הבינלאומי של הכישרון הגדול היה בווסטהאם יונייטד האנגלית,  שבה שיחק שנתיים, ושבמדיה כבש 8 שערים ב-63 משחקים.

המשך ההתקדמות  של יוסי בפרמייר ליג האנגלי היה לא פחות מאשר בליברפול המפוארת, בשורותיה שיחק שלוש שנים (2010-2007), ושבה כבש 18 שערים ב-92 משחקים.

יוסי בניון.
יוסי בניון. צילום: אי-פי

את העונה הנוכחית פתח כוכב נבחרת ישראל במדי הדאבליסטית של אנגליה, צ'לסי, כבש שער כמחליף בשלושה משחקים, אך לרוע מזלו, ספג לאחר מכן פציעה קשה שבגללה נפקד מקומו (ההערכה היא שלמשך 4-6 חודשים), הן משורות הקבוצה, והן משורות נבחרת ישראל.

בניון משחק בנבחרת הבוגרת מגיל 18, מאז 1998, בשנים האחרונות כקפטן, ובמדיה הספיק לכבוש 23 שערים ב-80 משחקים.

וזאת, רק רשימה חלקית ממאזנו של יוסי בניון, הכולל בנוסף גם הישגים בזירה הבינלאומית של קבוצותיו בחו"ל, ותארים נוספים רבים, כמו "ספורטאי השנה" של מעריב ב-2009. 

ההישג של אלעד בונפלד

נחזור לאותו מחזור סיום בנוער, לפני 13 שנים וחצי, שבו יוסי, עדיין "ילד של ממש", קבע 0-1 מול מכבי חיפה כבר בפתיחה. החיפנים הישוו והשלימו מהפך. בניון הישווה ל-2-2 ורן שמעון, ממצטייני קבוצתו, הוציא את באר שבע להפסקה עם יתרון 2-3.

לאחר ההפסקה עלתה באר שבע ל-2-4 משער עצמי. קובי וקנין ואמיר אבוטבול חתמו את התוצאה, 2-6,  שאמורה הייתה להקנות אליפות חמישית לנוער של הפועל באר שבע, במקרה של תיקו בירושלים. אבל, לירושלים עצמה לא היו הרבה תקוות במאבק ההישארות, כאשר הגיעו דיווחים, בזה אחר זה, על שעריה של חולון מול כפר סבא בדרך להינצלות.

אלעד בונפלד
אלעד בונפלד צילום: דיאגו מיטלברג

יש לציין, כי מאמנו של יוסי ו"השלושה" באותה זמן היה עמי עמר, גם הוא דימונאי, בלם עבר של הפועל באר שבע, שהייתה זו עונת השיא שלו כמאמן. הרכב הפועל "השלושה" ב"ש: אלעד אלוש; אמיר אוזן, יאיר בן שימול, עופר סבן, רותם משעלי; אלעד בונפלד, קובי וקנין, אלעזר לביא, יוסי בניון; רן שמעון, אלי מכלוף. עוד שיחקו: תומר חליווה, אמיר אבוטבול.

ומה עשו בהמשך החברים? גם כמה מהם הטביעו חותם בכדורגל הישראלי, כשהבולט הוא אלעד בונפלד, קשר יצירתי מבריק של הפועל באר שבע, בין השאר בתפקיד הקפטן, ששיחק גם במכבי תל אביב גם בגביע האלופות, וגם קצת בהפועל כפר סבא, לפני שנפצע.

לפני קצת יותר משנה, לפני גיל 29, נאלץ אלעד לפרוש בגלל פציעה נוספת. העונה, עד לאחרונה, הוא שימש כעוזר המאמן של שרון אביטן במכבי באר שבע, לפני שהעדיף לפרוש על רקע מימוש זכויותיו בביטוח הלאומי.

גם למגן תומר חליווה היו תקופות טובות, בעיקר בהפועל באר שבע ובבית"ר ירושלים. חליווה עשה את ה'קאמבק' שלו דווקא בהפועל משוש/שגב שלום מליגה ב', לפני שפרח בצפרירים חולון ושב להפועל באר שבע.

פנקס הקבוצות שלו כולל גם את הפועל תל אביב, שבה פתח כמגן ימני בעונת 2006/2007, אבל בהמשך עבר למ.ס. אשדוד, לאחר שאיבד את מקומו בהרכב. פחות חותם הותיר תומר בהכח מכבי רמת גן, בני לוד וקריית שמונה, שגם בשורותיהן שיחק. את העונה הוא פתח במכבי באר שבע, אך בינתיים פרש על רקע חילוקי דעות עם המאמן.

גם אמיר אבוטבול היה שחקן לגיטימי של הפועל באר שבע, בעיקר בעונת 2002/2003, כשבמיוחד זכור "שער המספריים" המפורסם שלו מול ב-0-3 המדהים מול מכבי תל אביב בבלומפילד, עם המאמן מיכאל לופא קדוש. בהמשך הוא חזר לאלמוניות של הליגות הנמוכות והליגה למקומות העבודה.

תקופות קצרות בבוגרים של הפועל באר שבע רשמו גם קובי וקנין ואלעזר לביא ה"מנוע", קשר נבחרת הנוער, לפני שחזרו אף הם לאלמוניות של הליגות הנמוכות. למגן השמאלי רותם משעלי, ניבאו עתיד מזהיר, בעיקר על רקע הצטיינותו בניצחון הגדול של נבחרת הנערים על גרמניה (0-1), אך גם הוא נעלם די מהר מהנוף הבכיר.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/local/south/ -->