הסיוט של הדיירים: מגרש כדורסל שפתוח 24 שעות ביממה
תקנות הרעש החדשות אינן מנחמות את תושבי בניין 18 ברחוב צבי פרנק בראשל"צ, הסובלים ממטרד קבוע בשל מגרש ספורט הצמוד לבתיהם ופתוח לרווחה בכל שעות היממה ובכל ימי השבוע. לטענתם אפילו הפיקוח העירוני לא פותר את הבעיה. העירייה: תפנו למוקד העירוני ונשלח פקח

לטענת הדיירים, העירייה אינה דואגת לכך ששערי בית הספר ינעלו בכל יום ולמעשה, בדיוק כפי שהפרצה קוראת לגנב, כך גם חצר בית הספר קוראת לילדים ונוער, והתוצאה היא רעש ונזקים סביבתיים כמעט מסביב לשעון.
במכתב ששלח לפני שבוע אסף שדה, תושב הבניין, לראש העירייה דב צור, מגולל שדה את שגרת היום-יום של דיירי הבניין. לטענת שדה, "שער חצר בית הספר אינו ננעל כלל, לא בחופש הגדול ולא בשעות הערב בימי לימודים ולא בשבתות.
"ההשלכה של אי נעילת השערים הינה הזמנת קבוצות לא רצויות לשבת ולהשתקע בבית הספר עד לשעות המאוחרות של הלילה, עם אלכוהול והרבה רעש נלווה. פתיחת השער מזמינה שחקני כדורגל אקראיים ולא אקראיים לשחק ללא הרף ולהשמיע צעקות, קללות וצווחות גם בשישי בערב ובשבתות".
תושבי בלוק 18 ודיירי הבניינים מסביב לבית הספר טוענים עוד, כי הרעש של התנגשות הכדור בגדר השער המתכתית נשמע באזור כולו. תושבי הבניין פנו לדבריהם מספר פעמים למוקד העירוני 106, בבקשה לדעת מה ניתן לעשות על מנת לשנות את המצב, אך נתקלו לטענתם בחוסר עקביות בקרב המוקדנים.
לטענת שדה, "מוקדן אחד אומר כי אם הילדים הם קטנים אז הפקחים אינם רשאים לפנות אותם - אמירה זו תמוהה שכן קיים שלט מפורש מטעם עיריית ראשון לציון המורה כי אין כניסה למתחם בימי המנוחה (ימי שישי משעה 14:00 ועד יום למחרת של יום המנוחה, קרי יום ראשון). אז אם קיימת פלישה של ילדים למקום בניגוד לכללי העירייה - אין לעירייה מענה?"
עוד מציין שדה במכתבו לצור את תשובתה של מנהלת פניות הציבור בעירייה, שרה סימון, כי "הנושא שבנדון נבחן ונבדק רבות במהלך השנים 2008-2009 נערכו סיורים ובמקום והתקיימו דיונים... ולאור האמור לעיל, בקשות הדיירים, כולל בקשותיך לסגירת שערי בית הספר, טופלו ונבדקו אין ספור פעמים על ידי כל הגורמים הנוגעים בדבר".

"אחזור ואציין, כי הבעיה המטרידה את דיירי הבניין, החוזרת על עצמה מיום ליום, מחודש לחודש ומשנה לשנה, ההופכת את המחייה בבניין, בדירות הפרטיות שלנו, לבלתי נסבלת, עד כדי מעבר למקומות מגורים אחרים, מתבטאת לרבות ובעיקר באי נעילת שערי בית הספר - לא בימי שישי, לא בשבתות, לא בחגים, וגם לא בשעות הלילה המאוחרות, שעות שבבית ספר כבר לא מתקיימים פעילויות כלשהן וכדומה.
"לא ייתכן כי דיירי הבניין, לרבות משפחות מרובות ילדים בגיל הרך, לא יזכו לפרטיות ושקט, לפחות בשעות המנוחה, חגים ולילות. לכן, אודה לקבלת סיכומי הסיורים והדיונים כפי שצוין לעיל. ועוד, לסגירה מיידית של שערי בית הספר 'תרבות' בכל יום בין השעות 16:00–14:00 והחל מהשעה 19:00 וביום שישי מהשעה 14:00 עד ליום ראשון בבוקר, והכל בהתאם לחוק והפסיקה", מפציר שדה במכתבו.
לטענת
תושבי הבניין טוענים כי גם את האכיפה של הרשום בשלט אין העירייה אוכפת כלל. לדבריהם, לאחר שהם מדווחים על הפרעת הסדר, מגיע פקח ופשוט מוציא את הילדים אל מחוץ לבית הספר, אך לא נועל את השער.
בנוסף לרעש בלתי פוסק לאורך כל שעות השבוע, נפגעים דיירי הבניין, לדבריהם, גם מוונדליזם בלתי מכוון בדמות של כדורי רגל וכדורי סל טועים, אשר מצליחים לעבור את הגדר המפרידה בין החצר למבנה ובמקרים רבים גם לרסק תריסים.
על מנת להימנע מפגיעה ברכוש, פנו תושבי הבניין לעירייה בבקשה להתקין רשתות במגרשי הכדורגל אך מתגובת העירייה עולה כי "נמסר לנו על ידי מר אמיר סולרסקי, כי אין מתקינים בשטחי בתי ספר בעיר רשתות בשערי הכדורגל, בשל הנזקים החוזרים ונשנים שנגרמים להם".
"כל האזור פה סובל", מתאר שדה. "ביקשתי להחליף את הגדר שהייתה פה בקיר אקוסטי שקוף, אך קיבלתי תשובה מתחמקת מאגף הנדסה, משהו כמו 'חפש את החברים שלך', אנו לא נוהגים לשים קיר אקוסטי שקוף.

בהתחלה סבלנו את זה, אמרנו או קיי, שמנו גדר חדשה. מאז שנכנס המנכ"ל החדש, פרנקו גונן, השער של בית הספר פתוח כל היום, השערים לא נסגרים אף פעם. זו בעיה אחת, הבעיה השנייה היא חוסר תיאום במוקד העירוני. הפקחים של המוקד העירוני מגיעים לפה ואומרים לילדים לכו מפה בבקשה. הם כאילו אומרים לילד שאסור לו לשחק אבל פותחים לו את השערים.
"מה שקורה הוא שהשערים פתוחים, במקרה הטוב זה כלב שעובר ובמקרה הגרוע ילדים הולכים לעשן סמים. בסופי שבוע נכנסים הילדים לשחק כדורגל ומטפסים פה על הגגות. בעצם ההחלטה הזו, המשמעות שלה לגבי התושבים, מעבר לתקנות הרעש שמופרות, איכות החיים שלנו כמשלמי מסים נפגעת.
"גם לי וגם לחלק מהשכנים יש ילדים קטנים. לרוב הכדורים פוגעים בקומה הראשונה, אבל גם בתריסים שלי פגעו כמה פעמים ואפילו שברו כמה שלבים. אנחנו כל הדיירים בבניין אנשים מכובדים, רוצים שקט בערב ולא בומים בחלונות ורעש", מסכם שדה.
מרינה, דיירת נוספת בבניין, אומרת כי הרעש מפריע מאוד לה ולבתה בת הארבע. לטענתה, "יש פה חוגים עד שבע בערב וכל אחד יכול להיכנס גם אחר כך ולעשות מה שהוא רוצה. אתמול ב-23:00 בלילה היה פה רעש חבל על הזמן. והמצב נמשך כך כבר שלוש שנים".
מעיריית ראשון לציון נמסר בתגובה: "חצרות בתי הספר מהווים מקום כינוס בטוח ומגודר עבור ילדים ובני נוער, לפעילות ספורטיבית וחברתית בשעות אחר הצהריים והערב. לאורך כל השנים, ובכל כהונות ראשי הערים בעבר ובהווה, ניתנה ההוראה להשאיר את שערי בתי הספר ברחבי העיר פתוחים עבור הילדים ובני הנוער.
"במקרה של הפרעה והקמת רעש מעבר לשעות המותרות בחוק (בין 6:00-23:00 באמצע השבוע ו-9:00 עד 24:00 בסוף השבוע) ניתן לפנות למוקד העירוני ויישלח פקח למקום לטפל במפגע.
"נציין, כי הנושא נדון בעירייה מספר פעמים בשנים האחרונות. לאורך כל התהליך: הדיונים, הסיכומים, הפגישות והסיורים, היו אסף שדה ושותפתו לבקשה לסגירת השערים מיודעים ומכותבים.
"עוד נציין, כי בעקבות מכתביו של שדה לראש העירייה, הוא הוזמן לפגישה עם ראש העירייה במסגרת 'לשכה פתוחה', אך בחר שלא להגיע".