ליידי דייויס: הכיתה להיסטוריה בוטלה בגלל עודף ביקוש

תל אביב: כיתת הלימודים לבגרות מורחבת בהיסטוריה בליידי דייויס בוטלה. הסיבה: עודף ביקוש של תלמידים המעוניינים ללמוד בכיתה

עינת טורס | 25/12/2010 8:54 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תלמידים בתיכון ליידי דייויס התבשרו בשבוע שעבר כי לא יוכלו לגשת לבגרות של חמש יחידות בהיסטוריה, אף שכבר התחילו ללמוד לקראתה. הסיבה: ביקוש יתר לשיעור.
ליידי דייויס
ליידי דייויס צילום: שימי נכטיילר


בשנה שעברה לא נפתחה כיתת היסטוריה לבגרות של חמש יחידות בשל חוסר היענות מצד התלמידים, אך במהלך השנה התאגדו ארבעה תלמידים ולמדו היסטוריה בסיוע של מורה להיסטוריה, שהסכים ללמדם לאחר שעות הלימודים.

לקראת סוף השנה שעברה העלו התלמידים בקשה בפני המורה ובפני הנהלת בית הספר כי יוסיפו לרשימת המקצועות שניתן ללמוד באופן מורחב לבגרות גם היסטוריה, על מנת שיוכלו לגשת לבגרות בתום השנה הנוכחית. לדברי התלמידים, מההנהלה נמסר להם שיוכלו להתחיל תהליך כזה רק בתחילת השנה, ולכן הם המתינו.

עם פתיחת שנת הלימודים הנוכחית פנו התלמידים להנהלה ולמשרד החינוך, ובחודש שעבר קיבלו את האישור החריג ללימודי היסטוריה לבגרות בשנה אחת במקום בשנתיים. גם הנהלת בית הספר אישרה את בקשתם, אך התנתה זאת בכך שמגמת ההיסטוריה תתווסף למגמות המורחבות האחרות של התלמידים, ולא תבוא במקום אחת מהן, וכי בכיתה ילמדו לפחות 15 תלמידים.

עם פתיחת הכיתה גדל הביקוש: תלמידים ששמעו כי נפתחה מגמת היסטוריה מורחבת לבגרות ביקשו להצטרף, ומספר התלמידים גדל ל-30. " זה רק מראה שהרבה תלמידים בבית הספר רצו ללמוד היסטוריה, וברגע שהתאפשר להם הם בחרו בזה", אומרת אם לאחת התלמידות שפעלו להקמת המגמה. "כשראו כיתה גדולה, המנהלת פשוט החליטה לסגור את הכיתה. הרי זה אמור להיות מבורך שכל כך הרבה תלמידים רוצים ללמוד היסטוריה".

לדברי אחת התלמידות, אף אחד לא אמר לתלמידים שהכיתה מוגבלת ל-15 תלמידים : "אמרו מינימום 15 תלמידים, אז חשבנו שאין בעיה שזה יהיה גם יותר. אמרו כיתה קטנה יותר, אבל גם 30 תלמידים זו כיתה קטנה יחסית".
אי אפשר לעשות אבחנה

"המורה הראה נכונות ללמד אותם, משרד החינוך אישר להם, אז גם אני אפשרתי, אבל הגבלתי את זה למספר תלמידים שיאפשר לעמוד בכל המטלות הנדרשות", מסבירה מנהלת בית הספר שרה הלפרין.
 "איכשהו נוצרה קבוצה של למעלה מ-30 תלמידים , ואי אפשר לעמוד במקצועיות וביסודיות הנדרשות למקצוע בשנה אחת עם כל כך הרבה תלמידים ומורה אחד".

אז למה לא לאפשר ל-15 התלמידים הראשונים שנרשמו להמשיך וללמוד?
"אי אפשר לעשות אבחנה בין אלה שביקשו קודם לאלה שביקשו השנה".

אם כך, מדוע אפשרתם לעוד ועוד תלמידים להירשם?
"הקבוצה התחילה קטנה, אף אחד לא נתן אישור, הילדים פשוט הגיעו. ברגע שנצפתה התגודדות גדולה של תלמידים סגרנו את כל הסיפור. הם למדו בסך הכול כמה שיעורים. אין משאבים לפתיחת שתי כיתות, ואין מורים שיכולים לעשות את זה כרגע".

לדברי הלפרין, לתלמידים עדיין יש אפשרות ללמוד היסטוריה-אבל לא לבגרות: "החלטנו שאנחנו לא מקיימים את זה לבגרות כי זה לא מתאפשר, אבל השיעור פתוח לכל מי שמעוניין ללמוד את המקצוע לשם לימוד בלבד".

התלמידים שכבר החלו ללמוד וקיוו לעשות בגרות בהיסטוריה בסוף השנה פחות מרוצים מהסידור החדש. "אם כבר התלמידים לומדים, הם

רוצים לעשות בגרות ולא לבזבז את זמנם", אמרה אחת האמהות.

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "לאחר שמשרד החינוך אישר את בקשתם של כמה תלמידי בית הספר לגשת לבחינת הבגרות בהיסטוריה ברמה של חמש יחידות לימוד במסגרת של שנה אחת, ביקשו עשרות תלמידים נוספים להצטרף לקבוצה.

"לאחר שהתברר כי לא יתאפשר להכין את התלמידים לבחינה על הצד הטוב ביותר, כפי ששואף בית הספר לעשות, מאחר שמורה אחד בלבד אמור להעביר את חומר הלימוד הנדרש וכן ללוות את התלמידים בכתיבת עבודה המהווה יחידת לימוד אחת, הוחלט שלא לאפשר לאף תלמיד להיבחן השנה בבחינה הנ'ל".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/local/center/ -->