יעל גרמן: ארדן מתקפל מול חברות הסלולר

גרמן: "תקנות חדשות יאפשרו לחברות להקים אנטנות ללא היתרי בנייה במרפסות". ארדן: "גרמן מפגינה חוסר הבנה מוחלט בתחום"

אביב לביא | 20/1/2011 9:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
על שולחן ועדת הפנים והסביבה של הכנסת הונחו שלשום (ג') תקנות שאמורות להסדיר את בטיחות הקרינה של האנטנות הסלולריות - אך הדיון הסתיים ללא הסכמה. עוד לפני שנאמרה מילה אחת בדיון, הנוסח המוצע של התקנות כבר עורר סערה: יעל גרמן, ראש עיריית הרצליה, שיגרה מכתב חריף לשר להגנת הסביבה גלעד ארדן, ובו היא מאשימה אותו בהתקפלות מול חברות הסלולר. הסיבה: התקנות שנוסחו במשרדו מאפשרות לחברות הסלולר להמשיך להתקין אנטנות במרפסות גג - כלומר דירות פנטהאוז פרטיות.
 
אנטנות סלולריות.
אנטנות סלולריות. "ראשי ערים מקשים על הקמת אנטנות במרחב הציבורי" צילום: פלאש 90

"עמדתו המקצועית של המשרד להגנת הסביבה היא שאין להתיר הקמת אנטנות מתקני גישה בדירות מגורים", כתבה גרמן לארדן, "שהרי בהשוואה לקרינה מאנטנות רגילות שיש להן היתרי בנייה, הקרינה ממתקני גישה עלולה להיות מסוכנת יותר. על רקע זה לא ברור מדוע המשרד מגיש כעת תקנות שיאפשרו את המשך התופעה הפסולה של הקמת האנטנות במרפסות גג". הדברים הללו סחטו תגובה זועמת מארדן, שאמר למעריב עסקים: "העמדה של הגברת גרמן מעידה על חוסר הבנה מוחלט של תחום הקרינה הסלולרית".
"שלא תחתום"

ברקע הדברים עומד ויכוח משפטי סבוך שישפיע על הפריסה העתידית של האנטנות הסלולריות. במשרד להגנת הסביבה טוענים לדבקות בהתנגדות להקמת אנטנות קטנות (מתקני גישה) בתוך דירות מגורים, שכדי להקים אותן אין חובה לקבל היתרי בנייה מהרשות המקומית וליידע את השכנים.

בד בבד המשרד תומך בהקמת אנטנות גדולות, המצריכות היתר והליך מסודר, על מרפסות פרטיות של דירות פנטהאוז. "העמדה המקצועית שלנו היא שמשמעותן של יותר אנטנות היא פחות קרינה מהמכשירים הפרטיים", אומר ארדן, "ומכיוון שיש ראשי ערים כמו יעל גרמן, שמערימים קשיים על הקמת אנטנות במרחב הציבורי, צריך לאפשר להתקין אותן גם על גגות פרטיים. מדובר באנטנות שיוקמו בהליך מסודר עם היתר בנייה, ואם ראש העיר לא מעוניינת לחתום על ההיתר-שלא תחתום".

אלא שבעיריית הרצליה סבורים שהנוסח המוצע של התקנות יסלול את הדרך להפקרות במרפסות הפרטיות. עו"ד ליאור כץ,

שמייצג את העירייה במאבקיה נגד חברות הסלולר, סבור שמדובר בפתח שהחברות ישמחו להשתחל דרכו: "מכיוון שכבר היום חלק גדול מהאנטנות הקטנות מותקנות בפנטהאוזים, יש כאן סכנה שחברות הסלולר יוכלו להמשיך את החגיגה".

"הקמת תשתית ציבורית בתוך בית פרטי מובילה לשורה של השלכות שליליות: השכנים נחשפים לקרינה וערך הנדל"ן שלהם יורד מבלי ששאלו לדעתם ובלי שניתנה להם אפשרות להתנגד, ומבחינה חוקית קשה מאוד לפקח על מתקנים שנמצאים בתוך בית פרטי. רק לאחרונה היה מקרה בהרצליה שבו פקחים הגיעו לבדוק אנטנה שנמצאת בתוך דירה ובעל הבית סירב לאפשר להם להיכנס", מסכם כץ.

"עצוב ומאכזב שהמשרד להגנת הסביבה מתקפל ומותיר את התושבים חסרי הגנה מול התנהלות חברות הסלולר", הוסיפה אתמול גרמן. "החמור מכל הוא שהתקנות החדשות הן בגדר הכשרת השרץ והן יהרסו לחלוטין את ההישגים שהושגו עד כה בנושא הסדרת מתקני הגישה".

השר לא שם לב?

במשרד להגנת הסביבה מתעקשים שהתקנות מתייחסות רק לאנטנות גדולות שמותקנות בהיתר. "נבקש להבהיר כי אין הכוונה למתקני גישה אלחוטיים", נמסר מהמשרד. "אנחנו מתנגדים בתוקף להקמת אנטנות סלולריות בדירות מגורים. עם זאת, ניתן להתקין אנטנות על גגות, ואין כל מניעה מבחינת בטיחות הקרינה להתקנת אנטנות על מרפסות גג".

לקינוח , במשרד להגנת הסביבה טוענים שמי שמסכן את בריאות הציבור היא דווקא ראש עיריית הרצליה: "יש לציין כי במקומות שבהם העירייה לא מאפשרת התקנת אנטנות על גגות מוסדות ציבור, ציבור התושבים נחשף לקרינה גבוהה הרבה יותר. לכן, עמדת ראש העיר הרצליה גורמת רק נזק בריאותי לציבור".

הביקורת של גרמן הצליחה להוציא את גלעד ארדן משלוותו. "אני מקווה שהגברת גרמן לא כועסת על המשרד להגנת הסביבה בגלל החקירות שהוא מנהל נגד עיריית הרצליה בגין הזרמת שפכים לים וחשיפת הציבור לזיהום", אומר ארדן. "באופן אישי לא קיבלתי שום פניות מצד חברות הסלולר, ואני ידוע מתחילת כהונתי כמי שפועל לביטול מתקני הגישה ולצמצום החשיפה של הציבור לקרינה מיותרת".

גרמן לא נשארת חייבת: "באמת, איזה שטויות. הרי אני מנהלת מאבק נגד האנטנות הקטנות הרבה לפני שעלה הסיפור של השפכים. יש שתי אפשרויות - או שמדובר בתרגיל שבו באמצעות 3 מילים שמופיעות בסעיף קטן בתקנות מאפשרים את המשך התופעה הזו, או שהשר ואנשיו פשוט לא שמו לב ולא הבינו את משמעות הנוסח שהוגש לוועדה".

המחלוקות גרמו ליו"ר ועדת הפנים ואיכות הסביבה, ח"כ דוד אזולאי, לשגר את אנשי המשרד להגנת הסביבה לדיון חוזר עם משרד המשפטים ולבדיקת ההערות. עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל "אדם, טבע ודין", שנציגיה השתתפו בדיון, אמר אתמול: "אנחנו מתכוונים לשבת עם המשרד להגנת הסביבה, בתקווה שנראה את הדברים עין בעין ונגיע לנוסח שיבטיח את האינטרס הציבורי".

aviv67@gmail.com

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/local/hasharon/ -->