תופעה חדשה בי-ם: עשרות מאמינים פוקדים את קבר הצדיק בגן סאקר
השמועה על הקבר הקדוש החלה לחלחל לאחרונה ועשרות חרדים פוקדים מדי יום את קבר האדמו"ר גדליה משה הסמוך לגן סאקר, ומשתטחים על קברו בתקווה לקבלת ברכה וסגולה. אבל לא כולם מרוצים: העליה לרגל יצרה מחסור חמור במקומות חנייה באזור

קבר האדמו''ר של חסידות זוועהיל צילום: שימי נכטיילר
השמועה על הקבר הקדוש החלה להתגלגל כבר לפני כשלוש שנים, בעקבות טענת בן קהילת חסידות גור מאנגליה, לפיה האדמו"ר גולדמן התגלה בחלומו ואמר לו שאם יתפלל בימים שני, חמישי ושני (שמיד אחריו) על קברו, תתגשם הישועה שהוא מחפש. לטענת החסיד, משעשה כדבר החלום - הוא אכן קיבל את מבוקשו ומשאלתו התגשמה.
מאז פוקדים את האתר יותר ויותר חסידים שמבקשים לעצמם ישועה. בשיתוף פעולה יוצא דופן בחברה החרדית, הקימו נציגי חסידות גור במקום מאהל ורחבה מאולתרים לקבר האדמו"ר מזוועהיל, והציבו שם קופות צדקה לעילוי נשמתו.
התפילה ממש עובדת
לדברי בכיר בחסידות זוועהיל, הקבר מהווה כיום מוקד עלייה לרגל להשטתחות על הקבר כמה פעמים בשבוע, בניגוד לחגיגות ההילולא החד-שנתיות שנהגו לקיים בקבר לציון יום פטירת הרב, עד לפני כשלוש שנים. הבכיר מסביר את שיתוף הפעולה העמוק עם חסידות אחרת: "אחרי שזוועהיל ראתה שחסידות גור סייעה להם בכל כך הרבה כסף, הם הפכו מחותנים שלהם. בזוועהיל לא יכלו להרים פרויקט כזה".
שמואל רובין, אחד המתפללים במקום, אמר לזמן ירושלים כי "התפילה ממש עובדת. הגעתי והתפללתי למען אחי, ובאמת חודש וחצי לאחר מכן הוא התארס".
עם זאת, הנהירה לקבר
גוררת בעיה: עובדי האזור מלינים על מחסור חמור במקומות חנייה לעובדי משרדי הממשלה בקריית הלאום שבמקום. "פתאום מצאו איזה קבר צדיק בתוך הפסולת ויותר אין איפה לחנות", אומר אדם העובד בקרית הלאום. "בחודשים האחרונים המצב הפך להיות בלתי נסבל, ואנשים חונים בתוך הפסולת שיש באזור.
"אם האתר הפך להיות מקום חשוב ועליו משתטחים חצי מהמדינה, צריך שתהיה נגישות ושתהיה חניה". לדבריו, על העירייה לקחת אחריות על הנושא. "כחלק מתשלומי הארנונה העירייה חייבת להרחיב את המקום ולשים מקומות חניה חינם, ובטח במקום כמו קריית הלאום".