השופט שהתאבד: מוריס בן עטר מבית משפט השלום בירושלים
הותר לפרסום כי שופט בית משפט השלום ששם הערב קץ לחייו, ככל הנראה בשל לחץ בעבודתו, הוא מוריס בן עטר, שופט השלום בירושלים מזה כשש שנים. רק אתמול אמר מנהל בתי המשפט משה גל כי לעומס במערכת המשפט בארץ יש מחיר

גופתו של בן עטר, המכהן כשופט בית משפט השלום בירושלים מזה תשע שנים נמצאה על ידי אשתו. מייד לאחר שנכנסה לבית הבחינה שמשהו אינו כשורה. היא מצאה את בעלה כשהוא ללא רוח חיים ושקית עוטפת את ראשו.
למקום הוזעקו מייד כוחות גדולים של משטרת מחוז המרכז. הם סגרו את זירת האירוע וצוותים של מד"א קבעו את מותו של השופט. השוטרים מצאו במקום מכתב שאותו הותיר השופט, ובו כתב כי החליט לשים קץ לחייו בגלל עומס העבודה הרב שבו היה נתון. במשטרה בודקים את נסיבות המקרה אך מעריכים כי אין מדובר באירוע פלילי.
בהנהלת בתי המשפט קיבלו בתדהמה את ההודעה על התאבדותו של השופט, על-אף שבעיית הפיגורים והעומס היתה ידועה אצלו. במסגרת המעקב שמקיימת הנהלת בתי המשפט אחר ניהול התיקים, התברר שלמרות שמדובר בשופט מוערך, היתה אצלו בעיה של פיגור בתיקים, איתה לא הצליח להתמודד. מנהל בתי המשפט, השופט משה גל, ונשיאת בית משפט השלום שבו כיהן, קיימו עימו מספר שיחות, שהתנהלו ברוח טובה.
מאחר שבהנהלת בתי המשפט העריכו את
נושא העומס הכבד על בתי המשפט הודגש בדוח האחרון שהגיש נציב התלונות השופט בדימוס אליעזר גולדברג לשר המשפטים יעקב נאמן ולנשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש.
"השעה להפעלת אמצעים שהם 'טיפולי שורש' דוחקת ואין לדחותה", אמר גולדברג. "הבעיה הקשה של עומס התיקים ועינוי הדין לא תיפתר בבירור תלונות פרטניות, שכן לא ניתן לנתק בין הסחף באמון הציבור בבתי המשפט לבין האכזבה של הציבור מהשירות שהמערכת נותנת לו".
בין היתר, תמך גולדברג בהצעת שר המשפטים לשעבר, דניאל פרידמן, למנות עורכי דין כשופטים בתיקי תביעות קטנות וכן לאפשר לנשיא בית המשפט להעביר תיקים מתאימים לבוררות בפני עורכי דין.
"כשאני מסתכל על כמות התיקים במערכת, אני לא רואה איך אפשר להתגבר עליה. שופט שרואה את כמות התיקים מולו נכנס ללחץ", אמר גולדברג, שהדגיש: "צדק מאוחר הוא צדק נכה".