אישה בונה, אישה הורסת

כל כך הרבה גורמים חוברים כדי להשתיק אותנו. למרבה הבושה, הצליחו הגורמים האלה לגייס לצדם גם נשים לצורכי תעמולה. אל תקשיבו להן, לא את טובתנו הן מבקשות

נועה אסטרייכר | 22/3/2011 16:43 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כמו בכל שנה, יום האישה הבינלאומי הגיע וחלף. גם השנה נמלאו כלי התקשורת בטורים חוצבי להבות של נשים שמבקשות שהיום הזה יפסיק להיות יום מסחרי של קניות מטופשות ומתנות בצבע ורוד, ויעסוק בנושאים החמים שעל סדר היום הנשי: קריירה, משפחה, אלימות נגד נשים.

כמו בכל שנה, צפצפו רוב הנשים על הנאומים הפמיניסטיים ואצו לרכוש חבילת מניקור-פדיקור מוזלת (הנחה מיוחדת לרגל יום האישה).
צילום: גטי אימג'ס
צילום: גטי אימג'ס

בשביל מה בכלל צריך את יום האישה? שימו לב מי "מקבל יום" - החלשים והנדפקים. תמיד. יש יום הילד הבינלאומי ויום המודעות לסרטן ויום האיידס ויום האם - שמרגע שהוסב ליום המשפחה נבלע בלוח השנה וגזל מאמהות אפילו את הזכות לקבל מהילדים שלהן פרח עקום מפימו שהכינו בשעת יצירה בגן.

יום השואה? הנספים לא ממש מתרשמים ממנו, ועוד פחות מכך, הניצולים האחרונים שגוועים פה בעוני מחפיר באדיבות הבנקים והממשלות לדורותיהן.

ביום האישה אשתקד פרסמתי בדף זה רשימת סעיפים שהיו מועילים לנשים הרבה יותר מאשר יום מלאכותי אחד בשנה שבו אפשר לקנות קוסמטיקה במבצע, למשל אמצעי מניעה תרופתי לגבר, שייתן קצת מרחב תמרון לנשים בין הקונדום (לא בטוח ב-100 אחוז) לגלולה (תופעות

לוואי פיזיות ונפשיות); למשל שכר המינימום המבזה שפוגע בעיקר בנשים והעובדה שיש יותר עניות מעניים; למשל ההפרדה בקווי המהדרין ומגפת הרציחות של נשים בידי בעליהן. אז מה השתנה מאז שנה שעברה? כלום. תעברו סעיף-סעיף ותיווכחו.

"לא בזכות איזו פמיניסטית"

ובכל זאת, מחשבה חדשה עלתה בי ביום האישה האחרון, כשישבתי מול המחשב בעבודה וגלשתי באופן אינטנסיבי בין תכנים הקשורים ליום הזה: יש נשים שאין טעם אפילו להקדיש להן יום אחד בשנה - כי זה יהיה בזבוז מוחלט של זמן. נשים שהביטוי על האגוזים והשיניים נתפר למידותיהן בדיוק. נשים שהורסות את מה שנשים אחרות בנו. נשים שהעוול שהן גורמות למין הנשי ולעולם אינו פוחת מזה שגורמים להם הגברים האלימים והנבזיים ביותר בעולם. כשאתם נתקלים באחת כזו, חשוב לשנן בלב שמדובר במקרה אבוד ופשוט להתעלם, פן תידבקו.

אני מדברת על נשים כמו חברת הכנסת יוליה שמאלוב-ברקוביץ' ממפלגת קדימה, שלפני מספר חודשים בישרה לקהל מאזינות ומאזינים נלהב: "לא הגעתי לשום מקום בזכות איזו פמיניסטית... בלי בעלי לא הייתי מגיעה לכלום" (ושכחה שהיא נמצאת בתפקידה בזכות המקום המשוריין לאישה ברשימות לכנסת).

עוד פנינה שסיפקה הח"כית: "בחיים אף אחד לא הטריד אותי מינית. וזה לא כי אני כזו מכוערת... ואם הוא שולח ידיים, שתי פליקות ושלום על ישראל". כן, חברת כנסת מאמינה שאם לא הוטרדת מינית, זה כי את מכוערת. אם כן הטרידו אותך, ראי זאת כמחמאה, ואם שלחו לך ידיים ולא הרבצת מיד בתגובה - את כנראה רוצה את זה.

ומה עם חברת הכנסת ציפי חוטובלי מהליכוד, שדיברה במסגרת הוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת על "שמירה על הזהות היהודית", כלומר מניעת קשרים בין יהודיות לערבים? מה זה אומר בעצם? שנשים ערביות בישראל אינן מעניינות את הוועדה לקידום מעמד האישה? או ש"קידום האישה" רלוונטי רק בתנאי שהאישה מתחתנת עם יהודי?

ומה לגבי כל שאר הנשים במסדרונות השלטון שמתמחות בעיקר בליקוק מגפיהם של גנרלים בהווה ובדימוס, הערצת הילת הקרב הנודפת מהם וקבלה של כל עוול מדיני וחברתי שנעשה פה "מטעמי ביטחון" כתורה מסיני? איפה הן כשצריך לשאול שאלות, לדפוק על השולחן, להצביע נגד, להגיד "לא עוד"?

"בדברים האלה אנחנו לא מבינות"

במחזה הידוע "ליסיסטרטה" כתב אריסטופאנס על נשות אתונה המתאחדות במטרה לשים קץ למלחמה עם ספרטה. האמצעי: סגירת הרגליים. אין סקס. כן, עד כדי כך פשוט. בתחילה מתקשה ליסיסטרטה לשכנע את הנשים לדבוק במשימתן, וגם הגברים מתייחסים לניסיון בביטול. אך עם הזמן מגלים הגברים של אתונה שהנשים יכולות להיות עקשניות לא פחות מהם, וכאשר שביתה זהה מצליחה גם בספרטה היריבה - נכנעים הגברים וחותמים על הסכם שלום בין השתיים.

המחזה הזה נכתב בשנת 411 לפני הספירה. עכשיו אני מבקשת מכן, נשות 2011, לעצום עיניים ולחשוב טוב-טוב: אם הייתן יודעות שזה הפתרון שיביא קץ למלחמות שמנהלים פה גברים ב-100 השנים האחרונות, הייתן מוכנות לוותר על סקס למשך חודש, חצי שנה, שנתיים? בלי לבלף, בבקשה. אם התשובה היא "לא", חבל לכולנו על הזמן, ועדיף שתעבירו אותו בצביעת פסים בשיער או משהו.

אבל רגע, מי בכלל ביקש מכן להתנזר מסקס? אף אחד. תנוחו. כל מה שנדרש מהנשים, החל מאחרונת פועלות הניקיון וכלה ביו"ר האופוזיציה ציפי לבני, זה לעשות את הדבר הנכון: להפסיק להיות הסרח העודף שנשרך בכניעה אחרי החלטות של גברים מכל העדות והסיעות שלא רואים בנו אפילו שיקול שיש טעם לדון בו.

כמה נשים מצביעות בדיוק כמו שהאבא ואחר כך הבעל שלהן מצביע כי לא טרחו מעולם לגבש השקפה פוליטית משל עצמן? אני משוכנעת שמדובר במספרים מבהילים. וכמה נשים לא פותחות עיתון, לא נכנסות לקרוא את הכתבות באתרי החדשות? יותר מדי.

תאמינו לי: אני עורכת באתר אינטרנט לנשים, שבניגוד לאתרי הנשים האחרים מתעקש כן לספק תוכן אקטואלי, פוליטי, חברתי וכלכלי. אני יכולה לספור על כף יד אחת את הנשים שכותבות אצלנו מאמרים בתחומים האלה, ועוד יישארו לי אצבעות. למה? כי רוב הנשים מעדיפות לשמור על המצב הקיים - "בדברים כאלה אנחנו לא מבינות". אתן מבינות?

דברים דחופים יותר

כל כך הרבה גורמים וסיבות חוברים מאחורי הקלעים כדי להשתיק אותנו, הנשים. להשאיר אותנו סבילות וכנועות, מקבלות בדממה את ההחלטות והפקודות ששולחות את בני הזוג שלנו ואת הילדים שהבאנו ונביא לעולם למות - כי תמיד יש עילה למלחמה.

קשה לדמיין כמה אנשים בשלטון ובצבא מתקיימים, פשוטו כמשמעו - כלכלית וחברתית - מהמצב הקיים, מכך שתמיד יש דברים דחופים הרבה יותר משכר המינימום, מהאלימות במשפחה, מהחינוך הממלכתי שמנפיק טורים של בני 18 על סף האנאלפביתיות, הישר מבית הספר אל הבקו"ם.

תמיד יהיה צורך דחוף במטוס קרב חמקן שישכב מתחת לאיזה ברזנט בבסיס של חיל האוויר, הרבה יותר דחוף משכרם של העובדים הסוציאלים, שהם - איך לא - בעיקר עובדות.

למרבה הבושה, הצליחו הגורמים האלה לגייס לצדם גם נשים לצורכי תעמולה. אל תקשיבו לנשים האלה - לא את טובתנו הן מבקשות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אחת העם

צילום: עצמי

נועה אסטרייכר היא עיתונאית, כותבת ואשת אינטרנט. התחילה לכתוב ברשת בשנת 1998 ומאז לא הפסיקה. נולדה בירושלים, מתגוררת בתל אביב, משתדלת לשלם חשבונות בזמן

לכל הכתבות של אחת העם

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/local/center/ -->