תלמידי תיכון אהל שם מציגים: כך כבשנו את מטה האו"ם
יש כבוד: משלחת תלמידים מתיכון אהל שם ברמת גן זכתה במקום הראשון בתחרות בינלאומית שהתקיימה במטה האו"ם בניו יורק

במסגרת פרויקט MUN – Model United Nation, למדו תלמידי התיכון במשך ארבע שנים מקצועות כגון רטוריקה, פוליטיקה, אינטראקציה בין קבוצות, דיפלומטיה ועוד. לתחרות הבינלאומית שנערכה במשכן האו"ם בניו יורק נסעו תשעה מבוגרי הפרויקט, תלמידי כיתה י"ב, והתחרו ב-3,000 בני נוער מכל העולם, שייצגו למעלה מ-20 מדינות.
בתחרות התבקשו תלמידי כל משלחת לייצג מדינה אחרת, לפי החלטת ראשי ה-MUN, וכך, תלמידי אהל שם נבחרו לייצג את אלג'יריה בוועדות שונות באופן המדמה את פעילות האו"ם, בהן ועדה למניעת ייבוא וייצוא סמים, ועדה לסכסוכים טריטוריאליים, ועדת מזון וחקלאות, ועדת פשעי מלחמה ועוד.
התלמידים העלו הצעות חוק בפני כ-300 תלמידים מרחבי העולם, שהשתתפו בכל אחת מהוועדות.
"בעבר אמנם ייצגנו את אפגניסטן ואיראן בתחרויות אחרות", מספרת אחת מחברות המשלחת הדר אראל, "אבל זה מעניין, כי בתור ילדה שגדלה במדינה דמוקרטית, מעצבן שבכל הדברים השנויים במחלוקת ישראל תמיד מפסידה באו"ם ופתאום כשבחנתי את אלג'יריה גיליתי שהם סוחרים באנשים! לא האמנתי איזו מדינה קיבלתי לייצג".
כמו כן, התבקשו נציגי המשלחות להכין סרטון בן כשתי דקות, בו הם מציגים את תחזיתם לגבי איך ייראה העולם בשנת 2030. הסרטון שהכינה המשלחת מאהל שם זיכה אותה בפרס המכובד - פרס הסרטון הטוב ביותר.
"הסרטון שלנו הוא בן דקה וחצי", מספרת אראל, שהייתה גם שותפה להכנת הסרטון. "בתחילתו הוא מציג אירועים טובים ולא טובים שהתרחשו בעולם בעשור האחרון. בחלק השני לקחנו אנשים מכל מיני מקומות בעולם שחיים בישראל, למשל תאילנדי, אמריקנית ואיטלקי, וכל אחד מהם אומר משפט לגבי איך הוא רואה את העתיד".
הופתעתם לזכות במקום הראשון?
"גברנו על 3,000 משתתפים וזה לא מובן מאליו. זה מעמד מאוד מרגש גם לשמוע שקוראים בשם של ישראל וגם ששומעים את שם בית הספר שלנו. מחיאות הכפיים והעידוד ממש ריגשו. אני חושבת שדי בלטנו בכנס".
במהלך התחרות נאלצו התלמידים לשמוע גם עמדות לא ממש חיוביות כלפי ישראל ולהתמודד אתן. "היה קצת קשה לשמוע את מה שחושבים על ישראל בפרצוף", מספרת אראל. "למשל, הם אמרו שישראל לא שומרת על זכויות אדם, אבל סיפרנו להם בתור בני נוער שעומדים להתגייס לצבא שהמוסריות של הצבא זה ערך עליון ולא כל חייל עושה מה שהוא רוצה.
"הסברנו להם שלפעמים גם התקשורת מעוותת את המידע ואני חושבת באמת שהגענו להבנה. מן הסתם זה לא שעכשיו הם אוהבים אותנו, אבל זו התחלה טובה".
נציג נוסף מהמשלחת, גדי הירש, זכה לעמוד על במת העצרת הכללית ולנאום בפני כל משתתפי הכנס. "ההרצאות המוצלחות ביותר במסגרת ההצעות שהוצעו בתוך
"אני נקראתי לבמה בשביל לנאום בעד ההצעה שלי שהייתה בעיקרה קידום יעדי הפיתוח העולמי שנקבעו על ידי האו"ם בשנת 2000. הנאום היה בן דקה והמעמד היה מלחיץ, במיוחד השקט הזה באולם שכולם אומרים שיש לי את זכות הדיבור. ההצעה עברה בסופו של דבר, כך שהנאום שלי שכנע. במיוחד החמיא לי שאחרי הנאום נציגים מכל המדינות ניגשו אליי ואמרו לי שהיה ממש טוב וששכנעתי אותם".
"לא היה לנו הרבה זמן היערכות, רק שבועיים, כי בדיוק סיימנו להשתתף בכנס שהיה באבן יהודה וגם בו זכינו", מסכם סגן מנהל התיכון וראש המשלחת, קובי שמשי. "החוויה הייתה מדהימה והתלמידים התנסו במשהו חד פעמי. עצם המפגש עם 3,000 בני נוער, כולם דוברי אנגלית, זו חוויה בפני עצמה. העירייה היא זו שבחרה בנו לנסוע ובלי התמיכה העירונית לא היינו קוטפים את הפירות".