ת"א: הסקר על עתיד כיכר דיזנגוף יוצא לדרך
הסקר בנוגע לעתידה של כיכר דיזנגוף יצא לדרך במהלך החודש הקרוב. בינתיים משיקה העירייה מחקר מקדים באתר האינטרנט העירוני

החלופות המוצגות לעתיד הכיכר הן אלו: "חלופה א': הכיכר הנוכחית תשופץ, היא תישאר מוגבהת מהכביש כשגישה אליה היא באמצעות מדרגות ורמפות. המזרקה תשופץ. התחבורה תמשיך לעבור מתחת לכיכר לתנועת כלי רכב פרטיים ואוטובוסים.
"חלופה ב': הכיכר תונמך ותהיה במפלס הרחוב. במרכז הכיכר תפותח גינה עם עצים וצמחים ופינות ישיבה. הכביש יעבור מסביב לכיכר והגישה לכיכר תהיה דרך מעברי חציה מרומזרים. תינתן עדיפות להולכי רגל.
חלופה ג': כמו חלופה ב? ובנוסף ייבנה חניון תת-קרקעי שיכיל עד 280 מקומות חניה. בעקבות בניית החניון יבוטלו מקומות החניה כחוללבן ברחובות סביב הכיכר. המדרכות ברחובות אלה תורחבנה על חשבון מקומות החניה. מחיר כניסה לחניון לתושבי תל אביב-יפו יהיה בהנחה של 50 אחוז".
בעוד שמדובר בשאלון מקדים בלבד, שבמסגרתו ניתן רק לכתוב חוות דעת על כל אפשרות אך לא להצביע, אופן ניסוח השאלות מעורר את כעסם של כמה מהתומכים הנלהבים בקיום הסקר.
חבר המועצה נח עפרון (עיר לכולנו), לדוגמה , מוחה על כך שלציבור לא מוצג מספיק מידע כדי לבחור בין החלופות. חלופה ג', שנחשבת לחביבה על ראש העיר, מוצגת, לטענתו, כגרסה משופרת של חלופה ב'.
"בלי מידע על השפעות החניון, כמו זיהום, סביבה, רעש, תנועה ופקקים אי אפשר לקבל החלטות מושכלות", אומר עפרון.
בתשובה לשאילתה שהגיש עפרון בנושא אמר ראש העירייה רון חולדאי בישיבת המועצה האחרונה: "השאלה הרלוונטית העומדת בפני הציבור היא השאלה העקרונית לגבי עתידה של הכיכר, כאשר ההליך כולו מנוהל על ידי מכון מחקר חיצוני ואובייקטיבי. נושא ההשפעה על הסביבה ובריאות הציבור. . . יטופל בכל אחת מהחלופות שתיבחר". עוד אמר חולדאי שהשאלות שעפרון מעלה מעידות על "פחד מהדמוקרטיה".
מי שעוד כועסים על מגמת הסקר הם אנשי "החזית להורדת כיכר דיזנגוף", שתומכים בחלופה ב' ומתנגדים לחניון. הפעילים מציינים שבניגוד להבטחות העירייה בעבר, לא עלו לאתר הדמיות של החלופות האפשריות, ומציינים שבין ההשפעות של הבחירה בחניון, שאינן מוזכרות, כלולה גם כריתה של עצי הפיקוס הוותיקים שמקיפים את הכיכר.
"ביקשנו מהעירייה להיפגש עם מינה צמח, עורכת הסקר, שנפגשה עם מספר גורמים כדי להבין את המצב", אומר מור גלבוע, פעיל בקבוצה. "רצינו להציג לה את הזווית שלנו, שגורמים אחרים לא ייתנו, אבל קיבלנו סירוב מוחלט מצד העירייה".
הסקר עצמו צפוי להיערך במהלך אפריל, בתאריכים לא ידועים עדיין. הוא יכלול ראיונות טלפוניים עם 1,600 תושבים מרחבי העיר ו-400 מאזור הכיכר, ושיחות בשטח עם 300 בעלי עסקים באזור.
מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "הסקר לקביעת עתיד כיכר דיזנגוף יתקיים במהלך אפריל. לקראת הסקר מבצעת חברת הסקרים 'מכון דחף' משאל רחוב, המופיע גם באתר האינטרנט העירוני, בו מציגים לציבור את שלוש החלופות ומבקשים ממנו להביע דעה בנוגע ליתרונות ולחסרונות של כל חלופה. התשובות ישמשו בסיס לסקר שיבוצע, ותוצאותיו יקבעו כיצד יתבצע השיפוץ.
"תומכי הורדת הכיכר ביקשו לקדם מסע הסברה לקראת הסקר בטענה כי ?התושבים אינם מבינים,? אולם בפגישה עם מנהלת המרכז למחקר כלכלי בעירייה הוסבר להם כי מטרת הסקר היא לשקף תמונת מצב אמיתית של העמדות, ללא ניסיונות שכנוע, ומשכך בקשתם אינה רלוונטית. ההדמיות שקיימות בידי העירייה אינן טובות, מה שיכול ליצור הטיה, ולכן הוחלט כי לא יוצגו הדמיות במסגרת הסקר".