מכולת האשפה שהוצבה מול הוילה פונתה, תושבי השיכונים זועמים
מכולת אשפה גדולה שניצבה מול וילה בחולון פונתה על ידי העירייה ובמקומה הוצבו פחים אישיים על השבילים הצרים בכניסה לשיכונים ישנים סמוכים. התושבים זועמים: "בגלל בעל וילה אחד שכונה שלמה צריכה לסבול? גרים כאן קשישים הנעזרים בעגלות ומקלות, איך הם אמורים לעבור בין הפחים? זו סכנת נפשות"
את תושבי השיכונים שירתו עד עתה שתי מכולות אשפה גדולות (פחי צפרדע): אחת מוקמה בצמוד למועדון ויצ"ו הסמוך ושירתה היטב גם את סניף הבורגרנץ' ופיצרייה שמעבר לכביש; השנייה בפינת רחוב טהון ושד' ירושלים – מול וילה חדשה שבנייתה נסתיימה לאחרונה. שתי מכולות האשפה סולקו עתה ממקומן, ותושבי האזור זועמים.

בסיור שערכנו במקום ביום שני בבוקר מצאנו ערמות זבל בצמוד למועדון ויצ"ו במקום מכולת האשפה הישנה שנלקחה משם. "פחי הצפרדע שימשו אותנו במשך שנים והיינו מרוצים", אמר לנו השבוע תושב השכונה, "פח הצפרדע שהיה מול ויצ"ו שימש את ויצ"ו ואת סניף הבורגרנץ' שלידו, וברגע שהוציאו אותו
"העירייה מנסה לייפות את מה שרואים בכבישים הראשיים, אבל בעצם נוצר מצב שאנשים זורקים את הזבל על הרצפה. הופכים את השכונה לשכונת עוני במקום לשפר אותה. העיקר את פח הצפרדע הוציאו משכונת הווילות. הרבה יותר קל לשים פחים בשביל הצר של השיכונים".
הבלגן, מבחינתם של התושבים, החל לפני פסח אז מכולת האשפה שהוצבה בפינת רחוב טהון הוזזה משם והוצבה ליד בתי העסק הסמוכים.
"כנראה שבעל הווילה שהמכולה הייתה לידו ביקש מהעירייה להזיז את המכולה כי זה הפריע לו", מספרת בעלת עסק סמוך, "מאיזושהי סיבה העירייה בחרה להעביר את המכולה לצד של החנויות. כמובן התנגדנו כי זה לא הגיוני, אסתטי או היגייני כי יש פה עסקים העובדים בתחום המזון".
בעקבות הזזת המכולה, דרשו בתי העסק סמוכים לפנותה משם. "העירייה באמת פינתה משם את המכולה, אבל במקום למצוא פתרון הולם, העירייה שמה פחים ירוקים אישיים בכניסה לבתים של אנשים בעוד שלנו הבטיחו שישימו פח אישי לכל בית עסק", היא אומרת.
"לא פעם ולא פעמיים פנינו לעירייה בבקשה לשים לנו פח תת~קרקעי, הפחים מאוד מסריחים בייחוד בקיץ", אומרת עובדת באחד מבתי העסק, "פחים תת~קרקעיים פותרים בעיות של לכלוך, בלגן וסירחון".
אז את מכולת האשפה שעיריית חולון מיקמה מול בתי העסק היא אומנם פינתה משם, אך במקומם בחרה להציב פחי אשפה אישיים בשבילי הכניסה לשיכונים הוותיקים.
עמית הורסקי, תושב חולון אשר סביו גרים באזור, אומר: "מיקום הפחים מאוד מכער את השביל, וחמור מכך הוא מסוכן. כשסבא שלי יצא מביתו הוא כבר הספיק להיתקע בפח וכמעט נפל. בשיכונים הללו מתגוררת אוכלוסיה מבוגרת. מה יקרה אם חלילה צריכים להכניס לשם צוות רפואי עם מיטה וציוד רפואי?".
הורסקי מספר כי פנה לעירייה בבקשה שיפנו את פחי האשפה מהשבילים הצרים בכניסה לשיכונים, אולם נענה בשלילה. באין מענה, התגייסו חלק מתושבי השכונה ובמהלך הלילה בין יום ראשון לשני הזיזו את כל הפחים הירוקים מהשבילים והציבו אותם במקום בו עמדה עד לאחרונה מכולת האשפה בפינת רחוב טהון. בשעות הבוקר המוקדמות של יום שני הגיע הפיקוח העירוני והחזיר את הפחים אל השבילים הצרים.

"בגלל בעל וילה אחד שכונה שלמה צריכה לסבול?", מתלוננת תושבת השכונה, "הפחים מונעים מאנשים להיכנס לבתיהם. גרים כאן קשישים הנעזרים בעגלות ומקלות, איך הם אמורים לעבור בין הפחים? זו סכנת נפשות".
הורסקי מסכם: "באופן כללי, כאחד שגר כל חייו בחולון ומעורה בנעשה בעיר, אני יכול לומר שהגיע הזמן שהעירייה תטפח לא רק את הכניסה לעיר ואת מה שנראה לעיני כל וזאת כדי להרשים, אלא גם תיכנס פנימה לתוך השכונות ותדאג לרווחת כל התושבים".
כאמור, גם מכולת האשפה שניצבה שנים רבות בצמוד למועדון ויצ"ו פונתה על ידי העירייה. מכולה זו שימשה את תושבי השיכונים כמו גם את הפיצרייה המקומית והבורגרנץ'. בעקבות פינוי מכולת האשפה נצפו השבוע עובדי הבורגרנץ' מסתובבים ברחוב עם עגלה מלאה באשפה, מחפשים מקום לשפוך בו את הזבל.
עובד הבורגרנץ' אמר לנו: "יצאתי עם עגלת הזבל וחיפשתי היכן אני יכול לזרוק את האשפה. כשראיתי שאין פתרון, החזרתי את העגלה כמו שהיא חזרה לסניף. התקשרתי למנהל שלי והוא פנה לעירייה כדי לדעת היכן ניתן לזרוק את הזבל. אנחנו חייבים מקום מסודר לריקון האשפה, כל יום אנו מפנים בין שלוש לארבע עגלות אשפה".
מי שדווקא מברכות על פינוי המכולה הן מתנדבות ויצ"ו. "זו ברכה שהוציאו את הפח, הוא היווה מטרד. הבורגרנץ' היו עושים פה כזה בלגן", אמרה לנו אחת מהן.
איפה האנשים יזרקו עכשיו את הזבל שלהם?
"העירייה בטח תשים פח יותר קטן או שפשוט תדאג לפחים אישיים לבורגרנץ'. הם היו זורקים פה את כל האשפה שלהם כמו שמן וקציצות. ברוך השם יש להם הרבה קליינטים, אך זה גם גורר הרבה זבל אשר היה נשפך מתוך הפח אל הרצפה. הזבל הזה שמש מקור מזון לחתולים ועכברים".
על פי המתנדבות, שקי האשפה הקשו על המעבר של קשישים המגיעים באופן קבוע לויצ"ו. "מאוד פחדנו על הקשישים שבאים לכאן בכל יום ראשון. הם מתניידים עם עגלות או מקלות הליכה ומאוד התקשו ללכת בין תלי האשפה. שלא לדבר על כך שהמכולה עמדה בכניסה לויצ"ו וזה היה מאוד לא נעים.
"רצינו שימצאו לנו פתרון. שנים ניסינו. והנה פתאום מגיע בעל וילה והוא מצליח לעשות בשבועות מה שאנחנו ניסינו לעשות במשך ארבע שנים. הצענו לעירייה לשים מיכל תת~קרקעי אך הם אמרו שזה לא אפשרי. כל הזמן היינו צריכות להתקשר לפיקוח שיבואו וירוקנו את כל הזבל כי זה היה מפגע תברואתי. בייחוד בקיץ".
מעיריית חולון נמסר בתגובה: "תושבי רחוב הצופית השליכו עד כה את האשפה לא ליד ביתם אלא למכולות המוצבות ברחוב טהון ובשד' ירושלים פינת סוקולוב, כאשר המרחק בין המכולות לבין הדיירים הוא כ~25 מטר לפחות.
"המכולות הפכו למפגע תברואי, ותלונות רבות על כך הגיעו למחלקת התברואה בעירייה. המכולה המוצבת בשד' ירושלים נמצאה בפתח מועדון ויצ"ו ובסמוך לגן ציבורי. למכולה זו השליכו פסולת גם העסקים בורגרנץ' והפיצרייה, אשר ממוקמים ברחוב סוקולוב פינת התומר.
"המכולה ברחוב טהון מוקמה ביציאה לצומת ובסמוך לה נבנה קוטג' חדש, שבמסגרת היתר הבנייה חויב בהקמת ביתן אשפה בכניסה לחנייה לבית הפרטי. נעשה ניסיון להעביר מכולה זו ולהעמידה בקרבת המרכז המסחרי שבמקום, ואולם עוד בטרם הוזזה המכולה הביעו הדיירים התנגדות חריפה ביותר לכך ואף נקטו בלשון איומים כלפי העירייה.
"מאחר שהדיירים אינם מסכימים לכל פתרון אשפה בתחום הבית שלהם וכך גם בעלי העסקים, ולאחר בדיקה יסודית של מתן פתרון לתושבים, שעם השנים פלשו לשטחים ולמעברים ציבוריים וביטלו את ביתני האשפה, הוצבו ברחוב מכלים בנפחים קטנים על פי מספר יחידות הדיור. המכלים חולקו ונמסרה לתושבים הודעה בגין ימי הפינוי. בזמן ההצבה התושבים התגודדו במקום ורק בעזרת סיוע של סיירת 'השקמה' והפיקוח העירוני הוצבו המכלים במקום.
"היום בבוקר נשלח למקום הפיקוח העירוני, ונתן דרישות לכל הדיירים אשר הוציאו את המכלים והעמידו אותם ברחוב טהון. נכון לרגע זה, המכלים הוחזרו למקום הנכון. יש להדגיש, כי אין כל סיבה מוצדקת שתושבי רחוב הצופית יהיו שונים משאר הרחובות הסמוכים (הדיה, העגור, התור והטווס) וישליכו את אשפתם לא ליד ביתם".