דגל שחור: סוף לסכסוך הגולשים שהסעיר את חוף פלמחים
הקרב המר והמכוער שהסעיר בשנים האחרונות את חובבי הגלישה בחוף פלמחים, ונדד בין המשטרה לבתי המשפט, הסתיים בניצחונו של הגולש הוותיק ג'ינו מגנאגי. בני הזוג עודד טקסל ודר בר-גיל, כיום הבעלים של מועדון הגלישה "סאניסרף" בפלמחים, ישלמו לו 45,000 שקל. מגנאגי: "זה לא העניין של הכסף כמו של החברות"

מצד אחד ג'ינו מגנאגי, בן 36, גולש מוכר ואהוד שזכה לכינוי "השור הזועם". הוא בעל ותק של 20 שנות גלישה בארץ ובחו"ל, מנהל השיווק של חברת אינטרסרף הבינלאומית (חברת מוצרי גלישה) ומי שנחשב אז המנהל המקצועי של בית הספר ISP. את חוף פלמחים, אגב, הוא מגדיר כחוף הביתי שלו.
מצד שני בני הזוג עודד טקסל ודר בר-גיל, בשנות השלושים לחייהם. הוא שימש באותם ימים רכז בית הספר ISP עם רזומה של מציל ים ובריכה בכיר, מדריך ומאמן שחייה מוסמך בוגר מכון וינגייט, בעל תעודת משיט בים וניסיון גלישה בחופי העולם. היא שימשה מנהלת הדרכה של בית הספר ISP ונחשבה מאמנת פילאטיס מקצועית, מטפלת בפרחי באך ודמיון מודרך, ו"גולשת כדרך חיים", לפי הגדרתה.
הסכסוך הזה, שגלש למחוזות בלתי נעימים כולל תלונות במשטרה ותביעות הדדיות שהוגשו לבית המשפט, ומטבע הדברים הפכו לשיחת התקופה בקרב גולשים בכל הארץ בכלל ובחוף פלמחים בפרט, הסתיים לאחרונה בפסק דין. בית המשפט המחוזי בפתח תקוה קיבל את הסכם הפשרה, שעל פיו בני הזוג טקסל ובר-גיל ישלמו למגנאגי 45,000 שקל ובכך באה לקצה המחלוקת ביניהם.
בית הספר המקצועי ISP לגלישת גלים, בחסות חברות הגלישה "בילבונג", "אינטרסרף" וארגון גולשי הגלים בישראל, הפעיל עד לפני כשנתיים בחוף פלמחים מגוון קורסים ומחנות גלישה לכל הגילים עם צוות מדריכים "בוגר, מנוסה ומוסמך". התפיסה של בית הספר הייתה הוליסטית "ושמה דגש על אספקטים נוספים מלבד הגלישה, כגון: יציבה נכונה בעזרת שיעורי פילאטיס, חיזוק הביטחון העצמי והתמודדות עם קשיים מנטאליים".

לטענת מגנאגי, בקיץ 2009 חברו הטוב טקסל ובת זוגו בר-גיל, שהם גם שכניו במושב גן שורק, החליטו לדחוק אותו מהשותפות ביניהם כשהם לא בוחלים באמצעים.
בכתב התביעה שהגיש נגדם באמצעות עו"ד עמנואל יוז'וק, סיפר מגנאגי כי בשנת 2008 סיים טקסל את עבודתו כמציל בחוף פלמחים, והוא - מגנאגי, שהכיר את טקסל שנים קודם, הציע לו להצטרף למיזם הקמת בית ספר ללימוד גלישה בפלמחים. מגנאגי טען כי השניים הסכימו על הקמת בית הספר, במסגרת שותפות לא רשומה, כאשר חלוקת ההוצאות והרווחים ביניהם היא שווה.
עוד טען מגנאגי, כי הוא שימש כמנהל מקצועי של בית הספר, כמדריך גלישה
מן העבר השני, לפי בני הזוג טקסל ובר-גיל, כלל לא התקיימה שותפות עסקית בין הצדדים, בית הספר לגלישה ISP היה עסק שלהם בלבד, וכי מגנאגי רק קידם באמצעות בית הספר את חברת הגלישה "אינטרסרף" בה עבד. בתגובה לכתב התביעה נגדם הגישו תביעה נגדית.
תוך זמן קצר התדרדר הסכסוך העסקי. פעמיים הגישו בני הזוג טקסל ובר-גיל תלונה במשטרה נגד מגנאגי בטענה כי הוא מטריד אותם ומאיים עליהם. כן פנו לבית משפט השלום בראשון לציון וביקשו להוציא צו נגד מגנאגי למניעת הטרדה מאיימת.

בתשובתו לבית המשפט הסביר מגנאגי כי אמנם שלושתם מתגוררים באותו מושב – גן שורק, אולם הוא אינו מטריד אותם ואינו מדבר עמם. בית המשפט הוציא אז צו הדדי, כלומר אסר על שני הצדדים להטריד זה את זה.
באחד המקרים טענו בני הזוג בבית המשפט כי מגנאגי ביקר במשק בו הם גרים. הוא הסביר כי באחת השבתות ביקר עם אשתו ובתו התינוקת חברים במושב המתגוררים ליד בני הזוג טקסל ובר-גיל, אשר שוכרים יחידת דיור במשק גדול בו קיימים מספר בתים ומבנים, כאשר מגורי בני הזוג נמצאים בסוף המשק ואילו הבית בו ביקר הוא הינו בתחילת המשק.
"לא היה כל קשר בינינו", טען מגנאגי, "לכן לא ברור על שום מה הם מקימים צעקה רמה ודורשים התערבותו של בית המשפט. אין צורך להכביר במילים על זכויותיי הבסיסיות לבקר את חבריי וכל עוד אינני עובר על החוק ומטריד אותם בכל צורה שהיא, הרי שאין כל ממש בבקשתם זו".
אגב, בית המשפט מצדו סבר כי מדובר בסופו של דבר בסכסוך עסקי גרידא והמליץ לצדדים לפנות להליך של גישור. המלצה זו לא יצאה אל הפועל ובסופו של דבר ההכרעה במחלוקת נמסרה לבית המשפט המחוזי תוך קיום הליך משפטי ארוך ומתיש.
"מאוד אהבתי לעבוד עם עודד", סיפר מגנאגי לפני ימים אחדים ל"זמן ראשון", "הייתה הבנה אחד עם השני, ולרגע לא חשבתי שהחברות בינינו תהפוך ליריבות של ממש. אני עד היום זוכר את הרגע הזה, שבו כל החברים גלשו בים ובנקודת זמן מסוימת נשארנו רק אני ועודד בים. באותם רגעים שאלתי אותו מה קורה עם השותפות, והצעתי שנשב ונסגור את הדברים בצורה יפה, אבל עד מהרה קיבלתי תשובה שהבהירה לי שאין מקום לפשרות.
"את הרעיון של הקמת בין ספר לגלישה אני סוחב מגיל שמונה או עשר. את השם אני בחרתי, הוא מיוחד ומקורי, ופתאום מישהו שאני הכנסתי לרעיון ויחד הקמנו את העסק - לא זוכר אותי ואומר בצורה גלויה שהוא יילחם נגדי".
איך הרגשת כשהוגשה נגדך תלונה במשטרה?
"את התלונה הראשונה נגדי קיבלתי בדיוק ביום ההולדת שלי. אבל ברגע שהשופט נתן פסק דין, מבחינתי נסגר מעגל. בשבילי זה ממש לא העניין של הכסף כמו שזה העניין של החברות. פתאום בנאדם שהכרת הפך להיות אדם אחר. אתה לא מכיר אותו, לא מבין מה מניע אותו, לבטח לא יכול לחזות את הצעדים הבאים שלו.
"אני חושב שיצאתי עם הרבה תובנות חדשות מהמקרה הזה. בעסקים כנראה שלחיצת יד והסכמה שבעל פה או הסכמה חברית כבר לא נחשבים. אף פעם לא הייתי אחד שכותב את הדברים על נייר והולך לעורך דין או רואה חשבון. תמיד המילה שלי עם האנשים שאיתי הייתה מספיקה. היום למדתי שצריך להתנהל אחרת. אסור בענף העסקים להיות תמים או רחום לב. צריך שכל הסכמה תהיה כתובה.
"פתחתי את בית הספר מתוך מניעים אמיתיים של רצון ללמד את הנוער, זאת דרך חיים. אף פעם לא תיארתי לעצמי שאגרר למלחמה משפטית, אכנס לבית המשפט עם עורך דין. מי שמכיר אותי יודע שזה לא אני, ובחודשים של המשפט הייתי לא אני".
את תגובת בני הזוג לא ניתן היה להשיג.
בימים אלה מפעילים בני הזוג טקסל ובר-גיל מועדון גלישה משלהם בחוף פלמחים תחת השם "סאניסרף". הם מציעים קורסי גלישת גלים לכל הגילים במגוון מתכונות, כגון: קייטנות וקורסי גלישה לילדים ונוער בחופש הגדול, חוגי גלישה שנתיים, שיעורי גלישה פרטיים, ימי גיבוש,ימי הולדת והפעלות גלישה בים.

גם ג'ינו מגנאגי לא קפא על השמרים, ותחת השם "אינטרסרף סאמר סקול" הוא מציע קורסי גלישת גלים לכל הגילאים בחוף פלמחים ובחוף בת ים.
"לאחר ששמעתי את חקירת המצהירים ועיינתי בסיכומים שהגישו באי כוח הצדדים", קבע לאחרונה השופט פרופ' עופר גרוסקופף בפסק דין שניתן כאמור על דרך הפשרה, "הריני להורות כי הנתבעים ישלמו לתובע סכום של 45 אלף שקל. למען הסר ספק יובהר, כי בכך מתמצות הזכויות ההדדיות של הצדדים זה כלפי זה, ובכלל זה תביעות התובע ביחס לעסק מושא התביעה".
זהו. תם ונשלם. אפשר לחזור לים.