ההזנחה צורחת: כתבנו חזר מזועזע מביקור ברח' יהודה הלוי בב"ש
ברור שמישהו שכח את האזורים הפנימיים של רחוב יהודה הלוי בשכונה ב' בבאר שבע. לא יכול להיות שעבר פה גורם עירוני ולא הציף את הבעיה, לא יכול להיות שמישהו עבר פה, אפילו קרח כמו כותב שורות אלו, ושערותיו לא סמרו לנוכח ההזנחה והלכלוך מסביב. פשוט לא יכול להיות
כבר ראינו לא מעט אתרים מוזנחים בעיר, אבל דומה שכל אלו הם רק ההכנה להזנחה האמיתית. שם, בכניסות של רחוב יהודה הלוי 22, הרחק מהכיכרות הנוצצות ומזרקות המים החשמליות, העזובה נושקת להגדרה הזנחה פושעת.

אף פעם לא אהבתי את ההגדרה "שכוח אל". שהרי מי ששוכח מקומות זה לא האל כי אם בני האדם, ואת האזורים הפנימיים של רחוב יהודה הלוי דומה שכבר שכחו מתי שכחו...
התוצאה היא הזנחה תחזוקתית שעלולה, ולא בסבירות נמוכה, לשלוח אנשים, בעיקר מבוגרים, לצילום רנטגן בסורוקה, שלאחריו עוד עלולה העירייה להיגרר לבתי משפט, שם תצטרך לפתוח את הקופה הציבורית ולשלם פיצויים. הכל עניין של העדר תחזוקה והזנחה.
כבר בכניסה מהכביש הראשי תופס את העין בניין כעור למדי למראה ובעיקר כזה שאלמלא היו בו מזגנים חדשים אפשר היה לחשוב שננטש לפני עידן ועידנים. מדובר בבניין שמשמש את "הנהגת דרום" של תנועת הצופים, ואם אל מקום שכזה באה הנהגת הדרום של הצופים, או אם תרצו מנהיגי העתיד, המצב אינו מעודד, ממש לא.
גדרות הברזל של המתחם שבורות
אבל זה כבר רחוק מלהיות סתם מוזנח. הוא שבור בחלקו, ברזלי היציקה מלאי הטטנוס שלו בולטים כל כך הרבה זמן, עד שאת המזרק שיצטרך לקבל מי שייפצע פה עוד לא יצרו עדיין. ובעיניי לפחות, הכי עצוב שמנהיגות הדרום באה בשעריו, רואה את ההזנחה שלו ושל כל האזור שמסביב וממשיכה לעסוק בסדנות ובשאר פעילות של שדאות. ולא, אין כאן שום ניסיון לנקות מאחריות את עיריית באר שבע, ממש לא.
כי אם חצר הקן היא עניין של הזנחה שאולי נופל בין הכיסאות בין מי שמתאכסן בבניין לבין בעליו החוקיים, הרי שכמעט כל מה שקורה מסביב הוא עניין של עיריית באר שבע, ושם אפשר ליפול בקלות גם בלי כיסאות.

מרצפות מתנדנדות מול הכניסה לבניין 22, ליד מדרגות שמעלות חשש כבד לגבי יציבותן וליד חומה קטנה ומתפוררת הבלטות מתנדנדות, חלקן גם שבורות. מהמתחם בו פועלת מנהיגות הדרום ירדנו במדרגות, שחלקן עומדות במקומן ורובן שבורות מטה, אל רחבה שלידה מתחם הצופים הוא כמו בניין באוהאוס בתל אביב. זאת אומרת, אתר מורשת עולמי מוכר על ידי אונסק"ו, שכן שם ברחבה שמול המדרגות ההזחה צורחת.
ארגזי החול שם שבורים אפילו יותר מזה שבמתחם ההנהגה של הצופים. בתוכם כבר ממש מסוכן לשבת וזה כלום ליד הספסל שניצב, זאת אומרת בלשון עבר ניצב, ממש מזמן, כל כך מזמן שאפילו העתיקות באשקלון נראות לידו כמו פרויקט נוצץ.
כשמביטים בשאריות הארכיאולוגיות של הספסל, ברור שמישהו שכח את האזורים הפנימיים של יהודה הלוי. לא יכול להיות שעבר פה גורם עירוני ולא הציף את הבעיה, לא יכול להיות שמישהו עבר פה, אפילו קרח כמו כותב שורות אלו, ושערותיו לא סמרו לנוכח ההזנחה והלכלוך מסביב. פשוט לא יכול להיות!
ובאין פעילות של הרשות, כל שנשאר לתושבי השכונה זה לנסות ולהיות יצירתיים. הנה, לא רחוק משברי הספסל ההוא ובצמוד לגדר העקומה של הצופים, מישהו לקח שאריות של דלתות ושיפץ ספסל ישן ושבור.
יצירתיות לא חסרה פה, השקעה ותחזוקה של הרשות? לא ולא!
כמו שנכתב כאן, "את האזורים הפנימיים של רחוב יהודה הלוי דומה שכבר שכחו מתי שכחו...", ואכן, כשעיריית באר שבע באה לטפל בשאילתה שהוגשה לה לקראת פרסום הכתבה, היא התקשתה לאתר את המקום המוזנח, על המפה וגם בשטח, עד שהכתב כיוון את אנשי העירייה.
לאחר שעובדי העירייה מצאו את הרחבה ה"מוסתרת" ברחוב יהודה הלוי 22 ובחנו את המצב, שיגר אלינו עוזר ראש העירייה את ההתייחסות הבאה:
"אגף ההנדסה יפעל להחלפת המדרגות, פינוי ארגז החול, תיקון הגדר ומפגעי בטיחות נוספים שיאותרו במקום. כמו כן, אגף איכות הסביבה יגביר את עבודות הניקיון באזור".