ת"א: בכיר שהואשם בתקיפה מינית של עובדת שב לעבודתו
שלום גריידי, מנהל בכיר בעיריית תל אביב, המואשם בביצוע עבירות מין בעובדת, חזר היום (ב') לעבודתו לאחר השעייה בת שנתיים. בית הדין לרשויות המקומיות דחה את בקשת העירייה להארכת ההשעיה, וקבע: "נוכח הזמן הרב שחלף מאז תחילת השעייתו... הכף נוטה כעת להעדפת האינטרס הפרטי"

עיריית תל אביב צילום: ראובן קסטרו
בית הדין לרשויות מקומיות החליט ביום חמישי האחרון שלא להאריך את השעייתו של גריידי בשנה נוספת, כפי שביקשה העירייה, אלא להחזירו לעבודתו, על אף כתב האישום החמור שהוגש נגדו.
"נוכח הזמן הרב שחלף מאז תחילת השעייתו של המשיב (גריידי - ע"ט) והזמן הרב שעוד צפוי ההליך הפלילי להימשך, סבור אני כי במאזן האינטרסים המנוגדים שעליי לשקול לצורך הכרעה חל שינוי כאשר הכף נוטה כעת להעדפת האינטרס הפרטי, זה של המשיב", נכתב בהחלטתו של אב בית הדין, עו"ד בנימין יערי. "דוחה אני את הבקשה להארכה נוספת של תקופת ההשעיה".
להגנתו של גריידי טען עורך דינו, שמואל סעדיה, כי המתלוננת עברה לתפקיד אחר בעירייה וחזרתו של גריידי לעבודתו לא תוביל ליצירת קשר עמה. אב בית הדין אף מתח ביקורת על העירייה משום שזו לא הצליחה לאשש או להפריך את הטענה בדבר העברתה של המתלוננת לתפקיד אחר.
"יש לתמוה על חוסר מידע זה שכן הטענה
על העברתה של המתלוננת ליחידה אחרת הועלתה כבר על ידי בא כוח המשיב בדיון שהתקיים בבית הדין לפני שנה", ציין עו"ד יערי בהחלטתו. כמו כן הוסיף בית הדין כי הוא מתיר לגורמים הרבלנטיים בעירייה להחליט אם המנהל הבכיר יוחזר לתפקידו הקודם או ישובץ בתפקיד חלופי, בהתאם לתפקידה הנוכחי של המתלוננת.
העירייה: סברנו שאין זה ראוי
גריידי, שעבד בעירייה יותר מעשרים שנה, מואשם כי במסגרת תפקידו כמנהל הטריד במספר רב של הזדמנויות ובתדירות יום-יומית את אחת מעובדותיו, תוך כדי ניצול מצוקתה הכספית וניצול יחסי המרות ביניהם.

עו"ד שמואל סעדיה צילום: יוסי אלוני
לטענת התביעה, בתקופת ההטרדות התחננה המתלוננת בפני הנאשם כי יניח לה לנפשה, אך ללא הועיל. בשלב כלשהו אף טען בפניה גריידי כי הצליח לשפר את תנאי העסקתה, וכאשר זו הודתה לו, שאל אותה: "ומה אני מקבל בתמורה?", ואף ביקש לנשקה, אך היא סירבה. לדברי התביעה, במועד מאוחר יותר נכנס גריידי לחדרה של המתלוננת בעבודה, סגר את הדלת אחריו, וביצע במתלוננת מעשה מגונה ללא הסכמתה בכך שאחז את פניה, סובבם ונישק אותה על שפתיה.
בכתב האישום גם נטען כי לאחר שהגישה המתלוננת תלונה בעירייה נגד גריידי, הוא צעק עליה ודרש ממנה לבטל את תלונתה. על אירוע זה הוא מואשם בסעיף של הדחת עד.
מעיריית תל אביב-יפו נמסר בתגובה: "העירייה ביקשה מבית הדין להמשיך את השעיית העובד וסברה שאין זה ראוי שאדם שמתנהל נגדו הליך פלילי בגין הטרדה מינית יעבוד בפועל בעירייה. לצערנו, אב בית הדין סבר כי לנוכח המשכות ההליכים הפליליים נגד העובד בבית המשפט יש להפסיק את ההשעייה ולהשיבו לעבודה".