אבו גוש תנציח את נשיא צ'צ'ניה שהכריז ג'יהאד נגד רוסיה

בכפר אבו גוש שליד ירושלים יקראו רחוב על שמו של אחמד קדירוב, נשיא צ'צ'ניה לשעבר, שבמשך שנים ניהל נגד רוסיה קרבות גרילה עקובים מדם. ההחלטה נפלה בעקבות מחקר שגילה כי לרבים מתושבי הכפר שורשים בצ'צ'ניה

יוסי אלי | 16/11/2011 10:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בקרוב יהיה בישראל רחוב על שמו של נשיא צ'צ'ניה אחמד קדירוב, מי שהכריז על מלחמת ג'יהאד נגד רוסיה והיה אחראי לשורה של פיגועים נגד מטרות ברוסיה, שגרמו למאות הרוגים.
 
נשיא צ'צ'ניה לשעבר, אחמד קדירוב
נשיא צ'צ'ניה לשעבר, אחמד קדירוב צילום: אי.פ.איי

זה אמנם נשמע הזוי, אבל החלטה זו התקבלה בשבוע שעבר במועצת הכפר אבו גוש, בסמוך לירושלים, לאחר שממשלת צ'צ'ניה הכריזה כי תושבי הכפר הם צאצאיהם של ילידי צ'צ'ניה. מסקנה זו עלתה במסגרת מחקר היסטורי מקיף שערכו חוקרים במחוז הצ'צ'ני, אשר סבל במשך שנים מקרבות עקובים מדם בין בניו לחיילי הצבא הרוסי.

ההחלטה המפתיעה התקבלה במועצת אבו גוש לאחר שלפני כמה שבועות הגיעה משלחת מטעם הממשלה הצ'צ'נית כדי להכיר מקרוב את תושבי הכפר. אנשי המשלחת נפגשו עם ראש המועצה סלים ג'אבר ועם איש העסקים ג'וודאת איברהים.

"בביקור השתתף השר הצ'צ'ני סלים חאן, שבא לחפש את השורשים הצ'צ'ניים שלנו", מספר ג'אבר. "אחרי בדיקה מקיפה, הוא אמר שאנחנו צ'צ'נים יותר מאלה שגרים במדינה שלו". בעקבות הביקור החליטה ממשלת צ'צ'ניה להקים באבו גוש גם בית ספר ומרכז תרבות צ'צ'ני. ראש המועצה ג'אבר הוזמן לביקור בצ'צ'ניה, שם נפגש עם הנשיא רמזן קדירוב, בנו של אחמד קדירוב, שעל שמו ייקרא הרחוב באבו גוש.

"נפגשתי שם עם שרי התרבות, האמנות והמדע וכך נוצרו קשרי חוץ עם הממשלה שלהם", מספר ג'אבר. "שוחחתי במוסקבה עם היסטוריונים שקבעו חד-משמעית שאנחנו צ'צ'נים".

במהלך הביקור הבטיח קדירוב כי כל תושב אבו גוש שירצה, יוכל לעבור להתגורר בצ'צ'ניה, שם יקבל בית בחינם וגם עזרה בארגון של טקס חתונתו, אם ירצה להינשא ולהשתקע שם.
דמות שנויה במחלוקת

"בצ'צ'ניה יש אחוז נמוך מאוד של גברים לעומת נשים", מסביר ג'וודאת איברהים, בעל מסעדת "אבו גוש", את נושא החתונה. "הם משקיעים בקשר עם אבו גוש וממש עכשיו עורכים ספר לימוד על העם שלנו. הם סיפרו לי שהתחילו לגלות עניין בעם שלנו אחרי שקראו בעיתונים על צלחת החומוס הגדולה בעולם", מוסיף איברהים, שבמסעדתו הכינו את הצלחת הזו. "אני מאושר מהקשר הזה איתם. נחזק אותו באמצעות משלחות נוער לצ'צ'ניה, שילמדו כיצד לחיות בשלום".

אחמד קדירוב נחשב בצ'צ'ניה לאחת הדמויות החשובות, אבל גם השנויות במחלוקת. באמצע שנות ה-90 הוא ואנשיו ניהלו מלחמת גרילה בצבא הרוסי במסגרת

מאבקה של צ'צ'ניה לעצמאותה. כמנהיג המחוז המוסלמי, מונה קדירוב למופתי העליון של הרפובליקה והוציא אל הפועל שורה של פיגועים שגרמו למותם של מאות אזרחים ברוסיה.
 
לאחר תום המלחמה מונה קדירוב על ידי נשיא רוסיה דאז, ולדימיר פוטין, לנשיא צ'צ'ניה, כחלק ממשטר בובות שהכתירה רוסיה בסיום המלחמה, אשר גרמה להרס רב בעיקר בבירת צ'צ'ניה, גרוזני. מאז סייע קדירוב לרוסים לדכא את המרד הצ'צ'ני ובעקבות כך הוכרז כיעד לחיסול.
 
בשנת 2004 הצליחו המורדים לרצוח אותו באמצעות מטען נפץ באצטדיון של גרוזני. לאחר מותו מונה בנו רמזן לראש הממשלה, ובשנת 2007 לנשיא.

צילום: פלאש 90
אבו גוש צילום: פלאש 90
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים