גשר המוגרבים: ניר ברקת ביקר בחשאי בירדן
על רקע המתיחות הגוברת בפרשת גשר המוגרבים, נסע ראש עיריית ירושלים ניר ברקת בחשאי לירדן, בניסיון לשכנע את הירדנים להסכים להריסת הגשר

גשר המוגרבים צילום: פלאש 90
כעת מספרים גורמים בעירייה כי לפני הסגירה החליט ברקת לקחת לידיו את העניינים המדיניים, ונסע לירדן כדי לנסות לקבל את הסכמת הירדנים להריסת הגשר. בסופו של דבר הניסיון לא צלח.
גשר המוגרבים, המוביל למתחם הר הבית, משמש את אנשי כוחות הביטחון ותיירים המבקרים במקום. העירייה הודיעה לפני יותר מחודש כי הגשר מסוכן מפני שהוא דליק ועלול להתמוטט. היא תכננה לסגור ולהרוס אותו, אך ראש הממשלה עצר את המהלך בשל התנגדות הירדנים. למרות זאת, כאמור השבוע הוחלט לסגור את הגשר.
לפי גורמים בעירייה, בשבוע שעבר נסע ראש העירייה לעמאן כדי לנסות להרגיע את הרוחות בעצמו, ללא ידיעת ראש הממשלה. אותם גורמים ציינו כי אף שהירדנים דחו את הבקשה, הדבר לא מנע מברקת לפעול בנושא בהמשך.
על רקע ההודעה על סגירת הגשר התכנסה השבוע הממשלה כדי למצוא פתרון מיידי לפתיחתו מחדש. לבסוף הוחלט כי במקום להרוס ולבנות גשר חדש, הגשר ישופץ וייצבע בחומר מיוחד למניעת שריפות. כך התאפשרה פתיחתו מחדש של הגשר. לפי גורמים בעירייה, ראש העירייה ננזף על החלטתו.
בעירייה היו מרוצים מההחלטה, והודיעו כי "החלטת הממשלה לחזק את הגשר ולתקן את ליקויי הבטיחות בו, בהתאם להנחיות מהנדס העיר, ממלאת את דרישתה הראשונית של העירייה להבטיח את שלומם של המשתמשים בגשר וברחבת הכותל ולמנוע סכנת התמוטטות או דליקה".
עם זאת, בעירייה לא חסכו ביקורת על התנהלות הממשלה: "יש להצטער על אזלת היד שהפגינה ממשלת ישראל בטיפול
במפגע המכוער והרעוע בלב רחבת הכותל ובכניסה להר הבית", נכתב בהודעת העירייה. "בהליך נכון של קבלת החלטות ניתן להגיע לפתרון הנכון והראוי של הצבת גשר קבוע ובטוח, בדיוק במקום שהגשר הישן עמד בו שנים ארוכות. ראש העירייה הביע חשש כבד שבהתנהלות הנוכחית של הממשלה הגשר לא יושלם בעתיד הנראה לעין, והסטטוס-קוו שהופר ברחבת הכותל לא יחזור למצבו הקודם".
מהעירייה נמסר בתגובה: "איננו מתייחסים לנושא".