אבא של יעל ורוני דואני בא לעשות סדר בענף הכדוריד

הוא בן 57, סגן אלוף במילואים, לשעבר מנכ"ל החברה הכלכלית בראשון לציון, מומחה בגישור וגם האבא של יעל ורוני. תכירו את רמי דואני, יו"ר איגוד שופטי הכדוריד החדש

אביטל ליברמן | 4/1/2012 10:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לאחרונה מונה רמי דואני, בן 57, תושב ראשון לציון, ליו"ר איגוד שופטי הכדוריד - אחד התפקידים המורכבים בימים אלה בספורט הישראלי בכלל ובכדוריד בפרט. תקציר האירועים: סכסוך בין השופטים לאיגוד הכדוריד פרץ, כמה אירוני, עוד בשלב טרום העונה - במשחקי גביע השופטים. סאגת השביתה נמשכת לפרקים עד עתה.
רמי דואני
רמי דואני צילום: אביטל ליברמן


בחודש שעבר, אחרי שאנשי המשרוקית שלנו המשיכו בשביתתם, הביא האיגוד לארץ שופטים מחו"ל. נוכח זאת החליטו השופטים להגביר את מאבקם וחברו להסתדרות.

השיא הגיע רגע לפני הדרבי הראשל"צי, שבוטל בגלל השביתה. הנהלת האיגוד התכנסה לישיבה דחופה והחליטה לדחות את הליגה עד ל-17 בינואר 2012.

בשלב הזה נכנס רמי דואני, לשעבר מנכ"ל החברה הכלכלית בראשון לציון, לכובע המגשר, תפקיד שמוכר לו היטב. הוא עבד שנים רבות כמגשר בבתי משפט כשעיקר עבודתו גישור בין קבלנים לעיריות.

"בכל התקופה שבה כיהנתי כמנכ"ל החברה הכלכלית בראשון", הוא אומר, "לא הגענו עם הסכסוכים לבתי משפט. הכל נסגר במסגרת משא ומתן וסיכומים על בסיס נתונים. גם משא ומתן צריך להיות מבוסס, אני חושב שזה נכון בכל דבר".

היום הוא משמש מנכ"ל החברה הכלכלית בנתניה, ולדבריו גם בעיר היהלומים הוא פותר את הסכסוכים בנושאי הנדסה וכספים על שולחן המשא ומתן ולא בבתי משפט. "יש לי במשרד שלט 'הקבלן רוצה להרוויח כמה שיותר ואני רוצה לשלם את מה שמגיע לו, לא פחות'", הוא אומר.

אז אחרי שהצליח לפתור סכסוכים בגובה עשרות מיליוני שקלים הוא מגיע לכדוריד, ומשוכנע שהפתרון קרוב. "החיים קצרים מדי בשביל לריב, זה מיותר", הוא אומר, "החיים שלי מאוד פשוטים, אני מסתכל פשוט, חושב פשוט ולא מחפש כל מיני תרגילים מכל הכיוונים. הסכסוך

יצא מפרופורציה. יש פה משחקי כבוד. אני מאמין שכולם אוהבים את מה שהם עושים ואף אחד לא רוצה 'להרוג' את הענף, ואם כך אז חייבים להידבר".

לפני כמה ימים נפגש דואני עם נציג השופטים דודי לוין, ובסיום הפגישה אמר: "השופטים רוצים לחזור לשפוט. עכשיו אני ונציג השופטים צריכים לשבת מול האיגוד ולחתום על הסכם. אני מרוצה מהחלטת השופטים לחתום על הסכם ולחזור לשפוט. אנחנו מבחינתנו סיימנו את הפרשה, וכרגע אנו מחכים להנהלת האיגוד שתוביל את ההסכם לחתימה. אני מאמין שזה יקרה בימים הקרובים".

הבנות מפרגנות

דואני, איש כדוריד בעברו, שיחק עד הגיוס כפיבוט במכבי רחובות. על עצמו הוא מעיד בכנות שלא היה כוכב גדול ועם הגיוס לצה"ל הפסיק לשחק, אם כי המשיך להגיע למגרשים כדי לצפות במשחקים.

הוא סגן אלוף במילואים, ועד לפני שנה התגייס בהתנדבות ובקביעות לשירות מילואים והיה קצין העיר תל אביב בשעת חירום. את הדרגה הבכירה קיבל תוך שירות מילואים. "אני לא מתבייש לעשות תפקידים בהתנדבות", הוא אומר. "שתי הבנות שלי שירתו בצבא והן ראו את אבא הולך למאה ימי מילואים בשנה בקירוב. את הדרגות קיבלתי בזכות המסירות שלי".

רוני ויעל דואני
רוני ויעל דואני אמיר מאירי

זה באמת הזמן לדבר קצת על שתי הבנות של דואני בזכותן הוא מחזיק, בגאווה, את התואר "אבא של": שתי בנותיו הן כוכבות הילדים יעל ורוני דואני, רוני הידועה כ"רוני סופרסטאר" ויעל מנחה תוכניות לילדים.

על הקשר עם הבנות והקריירה שהן מפתחות הוא אומר: "הקשר שלי עם הבנות הוא מאוד טוב, אנחנו מאוד קשורים. מגיל ארבע שתיהן רוקדות ומופיעות על במות. אני לא דחפתי אותן לזה, זה קרה לבד. את יעל גילו כשהיא רקדה בתוכנית 'קצפת' עם מיכל ינאי, אנשי ההפקה והתוכן קראו לי ואמרו 'תשמע, יש לה עוד קצת מעל הריקוד, בוא נקדם אותה' וכך היה. את רוני גילו בסטודיו של החברה העירונית בראשון לציון משם היא פרצה. אגב, שתיהן היו מעודדות של מכבי תל אביב בכדורסל".

הן חברות טובות?
"הן שונות לגמרי באופי וזה החלק היפה. שתיהן מפרגנות אחת לשנייה בצורה בלתי רגילה, לימדתי אותן שהקריירה היא זמנית ושאחיות הן לנצח".

את מי הן מעודדות בכדוריד?
"יעל אוהדת את מכבי ראשל"צ, ורוני אוהדת את הפועל ת"א. רוני למדה ביחד עם אבישי סמולר בכיתת ספורט בחטיבת הביניים, הם היו חברים טובים ובילו ביחד. יעל גדלה עם החבר'ה של מכבי ראשל"צ, היא ידידה טובה של יואב נאמן. היה דרבי אחד שרוני הייתה בקהל האדום ויעל בקהל הצהוב. אני לא יכולתי לשבת לא עם הצהובים ולא עם האדומים כדי שלא יריבו איתי בבית", הוא מתלוצץ, "בסוף ישבתי על הפרקט".

◄בואו להיות חברים של זמן ראשון בפייסבוק

ההסתדרות? לא צריך

עכשיו ברצינות. מה השינוי שאתה מביא לאיגוד השופטים?
"קודם כל השינוי הבסיסי הוא בהתייחסות לשופט. ההתייחסות לשופט צריכה להיות של כבוד והערכה, וחלק מזה כרוך בשכר ובתנאים שכל שופט ושופט מקבל. זה אומר החל מהדברים הקטנים, אם זה חדר לשופטים לפני המשחק, שהאזור שלהם יהיה סטרילי.

"כששופט מסיים את המשחק, אם אין לו במגרש של הקבוצה המארחת חדר עם שירותים ומקלחת, הקבוצה המארחת תאפשר קודם לשופטים להתקלח ורק אחר כך השחקנים. על המגרש, כששופט ישרוק, אף אחד מהשחקנים לא יגיב אלא יכבד אותו. שופטים יכולים לטעות, אבל ברור שאף אחד לא פונה אליהם וזה מתחיל בהתייחסות מחוץ למגרש וממשיך במגרש. אלה הדברים הקטנים שמעלים את רמת הענף כולו".

מדוע השופטים הלכו כל כך רחוק עם השביתה שלהם?
"כנראה שהם באמת הרגישו שלא סופרים אותם. לדעתי, הם קיבלו שכר נמוך והיו אחרונים בשרשרת המזון. צריך להתייחס לשופטים כבורג חשוב במערכת. אני שמח שבאחד הסעיפים כתוב שהביטוח שלהם יהיה כמו הביטוח של שחקני נבחרת ישראל".

איפה רואים את טביעת האצבע שלך בפרשה הזו?
"השיטה של ההסתדרות הייתה להיכנס בצורה לוחמנית ושלי בצורה חברית יותר. אני חושב שאיגוד השופטים לא צריך את ההסתדרות בשביל לקבל החלטות, אפשר להקים 'מטבחון' של האיגוד יחד עם שופטים ותיקים ולקבל החלטות משותפות. אנחנו לא צריכים את ההסתדרות שתעזור לנו לקבל החלטות. לא צריך להכניס גורמים חיצוניים שמתעסקים בתנאי עבודה של מפעלים ולא של ספורט".

מה אמרת לשופטים שריכך אותם?
"חלק גדול מהשופטים מכירים אותי. עשיתי הרבה דברים בראשון לציון ואני מגיע למשחקים כל הזמן. אני חושב שברגע שהאיגוד החליט למנות בנאדם שעשה משהו בחיים, אין שום סיבה שזה לא יסתדר. הזמנתי את השופטים לשבת ולדבר, אפילו הם פנו אליי עוד לפני שהחלטתי לשבת עם כולם.

הדרבי של ראשל''צ
הדרבי של ראשל''צ צילום: דני מרון

"מה שברור הוא שמעמד השופטים ישתפר בסוף הסאגה הזאת. אני מאמין שגם יושבי ראש האגודות רוצים שמעמד השופטים יתחזק. ככל שמעמד השופטים יתחזק הרמה תהיה גבוהה יותר והתייחסות תהיה מכובדת יותר. אין ספק שהשופטים צריכים לשפר את מעמדם".

איך בונים את עתיד השופטים?
"אחת הבעיות הגדולות בענף היא שלא הוכשרו שופטים. אני חושב שככל שיכשירו יותר שופטים, כך ייטב לענף. גם על ידי קידום השופטים הצעירים. אני רוצה לדעת מה השאיפות של כל אחד מהשופטים הצעירים. ברגע שהם ישאפו לשפוט ברמות הבינלאומיות יהיה קל לקדם אותם. אי אפשר לעבוד בכיבוי שריפות, צריך לעבוד בתכנון שנתי לטווח ארוך. איך בונים סגל חדש, איך מחלקים את השופטים הבינלאומיים ואיך מרימים את מעמד איגוד השופטים. כשזה מסודר שבעים אחוז מהבעיות נפתרות".

מה תעשה כדי ששביתה כזאת לא תחזור בעתיד?
"ברגע שאנחנו חותמים על הסכם, אני אשמור עליו באדיקות. אני לא מאמין שיקרה דבר דומה בעתיד, אין אינטרס ליו"ר האיגוד להפר איזשהו סעיף בהסכם".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים