תלמידי הנגב מציגים: כך נשקם את נחל חברון
נחל חברון המזוהם הפך בשנים האחרונות למפגע סביבתי חמור עבור תושבי באר שבע והנגב. תלמידים ממיתר, מחורה ומאום בטין סתמו את האף, הרימו את הכפפה האקולוגית ומתכננים לשקם אותו

על פי התכנית, תלמידי תיכון "מיתרים" מהיישוב מיתר ותלמידי תיכון "רבין" מחורה ביקרו בתל שבע, שם אספו דגימות מים וקרקע מערוץ נחל חברון המזוהם, שנחל באר שבע הוא המשכו.
באותו יום, הם התוודעו לא רק לזרימת המים החזקה בעקבות מי הגשמים, אלא בעיקר למי הביוב המגיעים מהעיר חברון ומהיישובים הסמוכים לגדות הנחל באזור הר חברון. במקביל, תלמידי התיכון "אורט" מאום בטין ערכו סיור לאורך הערוץ העובר בתחום היישוב, התרשמו מרמת הזיהום הקשה של מימיו, אך בעיקר נוכחו לדעת כי סביבת הנחל הפכה למפגע סביבתי, אצלם בבית.
◄ בואו להיות חברים של "זמן מעריב" גם בפייסבוק
המחקר של בני הנוער הוא שיאו של תהליך שעברו תלמידי קהילות לאורך נחל חברון. לתהליך שותפות עמותת נגב בר קיימא, המשרד להגנת הסביבה, רשות הניקוז, ארגון ידידי כדור הארץ, עיריית באר שבע והרשויות המקומיות בסביבתה.
במהלך החודשים האחרונים פוקדים מדריכי עמותת נגב את בתי הספר ומלמדים את התלמידים על נחל חברון: היסטוריה, גיאוגרפיה, מים, זיהומים לאורך הנחל ודרכי טיפולן של הרשויות בבעיות השונות.
"יום הסיור עם התלמידים אפשר להם לחוות באופן בלתי אמצעי את אחד המפגעים החמורים באזורנו - נחל חברון. במקורו הוא נחל אכזב וכנחלים אחרים בנגב היה יכול להיחשב כמשאב נופי.
"במקום זה, הפך הנחל לתעלת ביוב ואשפה הפוגעת הן בטבע והן בקהילות המתקיימות לאורכה. במיוחד אמורים הדברים ביישובים מיתר, חורה, אום בטין, עומר, תל שבע, באר שבע וחבל הבשור", הסביר תומר כהנא, רכז הפעילות.
מטרת הפעילות הלימודית לעורר מודעות ציבורית למצבו של הנחל, ליצור גרעין של מנהיגות סביבתית בקרב התלמידים ולעורר אותם לבניית קמפיין ציבורי ותקשורתי, שבמסגרתו יפנו לרשויות המקומיות ולממשלת ישראל, בדרישה לטפל בנחל חברון, להפסיק את זרימת הביוב ולהופכו ממפגע סביבתי למשאב ציבורי. כמו כן, בכוונתם לדרוש מהמוסדות לתכנן ולבצע פיתוח של סביבת הנחל, לרווחת תושבי היישובים והציבור כולו.
