הצרה החדשה של המפונים: מטרדי ריח קשים ביישוב החדש

שבע שנים חיכו מפוני ההתנתקות להשתקע בבית קבע משלהם. עכשיו, כשהחל אכלוס היישוב החדש באר גנים, מתברר כי מטרדי הריח, היתושים והזבובים המגיעים ממתקן טיהור השפכים של אשקלון, הופכים את חייהם בבתים החדשים לסיוט

ליאור אבני | 23/4/2012 15:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
משפחות שפונו בהתנתקות מחבל עזה, ושרק לאחרונה עברו להתגורר בבאר גנים - יישוב קבע חדש שנבנה צפונית לאשקלון, טוענות כי מתקן טיהור השפכים שנמצא במרחק של כמה מאות מטרים מבתיהם הפך את חייהם לסיוט.
 
היישוב הזמני ניצן. למכה הזאת לא ציפו
היישוב הזמני ניצן. למכה הזאת לא ציפו צילום: אדי ישראל

התושבים טוענים כי קרבתו של מתקן הטיהור של העיר אשקלון לבתיהם הופך את החיים בבית הקבע הראשון שלהם זה שבע שנים לקשים ביותר. המתקן, שקולט מדי יום כ-20,000 קוב מי שפכים, נמצא במרחק של פחות מקילומטר מבתי היישוב, והריח ושאר המטרדים שנגרמים כתוצאה מהמתקן, נותנים את אותותיהם בקרב תושבי באר גנים.

"לפעמים בבקרים מגיעים גלי ריח פשוט בלתי נסבלים. אי אפשר לישון עם ריח כזה. אתה מתעורר גם מבלי שתרצה", אומרת התושבת שושי גוזלן על החיים בבאר גנים. "אנחנו ממש במשטר פה כל המשפחה. תמיד מקפידים לסגור את החלונות ואת הדלתות. שלא ייכנס הריח הזה. אני גרה פה כבר שבועיים עם בעלי ועם שלושת הילדים, ולא חשבנו שזה מה שיהיה לנו אחרי כל השנים הקשות. עד שכבר נכנסנו לבית קבע, עכשיו אנחנו סובלים מהמכה של המתקן טיהור על הראש".

תושבי היישוב החדש מלינים בעיקר על העובדה שהבעיה ידועה לכל הגורמים הרלוונטיים ואף ניתנת לפיתרון בדרך קלה יחסית.  "כל מה שהם צריכים לעשות הוא לכסות את שתי בריכות הטיהור הקיימות במתקן", אומרת גוזלן. "זה יוריד את הריח וגם את שאר הבעיות. כי עכשיו כשהקיץ מתקרב, החום גורם ליתושים להתרבות בתוך הבריכות האלה. הילדים שלי ואני נעקצים בצורה היסטרית.

"קניתי את כל התכשירים שמורחים על הגוף, וגם את כל המכשירים החשמליים אבל שום דבר לא מונע את העקיצות באופן מוחלט. גם כמות הזבובים פה לא הגיונית. לא מספיק חיינו בחרא שש וחצי שנים כשגרנו בקראווילות הקטנות האלה, גם עכשיו, כשאנחנו בבית הקבע, אנחנו צריכים לחיות בחרא?".

היישוב החדש באר גנים הוקם בסמוך לאתר הקראווילות בניצן ולשמורת ניצנים. שם היישוב מורכב מראשי התיבות של תשעה מיישובי גוש קטיף ממנו מגיעים התושבים - בדולח, אלי סיני, רפיח ים, גדיד, גן אור, נצר חזני, ניסנית, נווה דקלים, ומורג. כרגע מתגוררות בו עשר משפחות, אך בקיץ הקרוב יעברו אליו עוד כמאה. בשנה הבאה, כך על פי תכניות המתאר, יתגוררו במקום כ-700 משפחות.
תגובות

ממנהלת תנופה (המטפלת במפוני ההתנתקות) נמסר בתגובה: "מתקן טיהור השפכים המדובר שייך לעיריית אשקלון וחברת 'מקורות ייזום'. מי שאחראי לקירוי המתקן הוא משרד השיכון. הנושא לא באחריותה של מנהלת תנופה".

מעיריית אשקלון נמסר בתגובה: "מטתקן טיהור שפכים אשקלון הוקם ומופעל באתר האמור מזה למעלה מ-12 שנים. לקראת הקמתו של הישוב באר גנים קבעה התמ"א מפורשות כי לא יינתן אישור אכלוס

לישוב אלא לאחר שימצא פתרון להקטנת מפגעי ריח. אם וכאשר ניתן אישור אכלוס הרי שהוא בניגוד לסיכום.

"רק לאחרונה אושר מודל פיזור הריחות ע"י משרד השיכון. לאחר קבלת האישורים העקרוניים אנו עובדים על תכנון מפורט לביצוע עבודות הקירוי ושדרוג המתקן. במקביל נבחר משרד ניהול פרויקטים לניהול ופיקוח על העבודות. עם סיום התכנון המפורט וקבלת ההיתרים הנדרשים נצא למכרז ביצוע".

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אשדוד-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים