עמנואל זה כאן: יואב ללום חובר לקרב על הגבעה הצרפתית
יואב ללום, שהוביל את המחאה נגד אפליית התלמידות הספרדיות בעמנואל, מצטרף לתושבי הגבעה הצרפתית במאבקם נגד הקמת הקריה החרדית האשכנזית בשכונה. "הספרדים מופלים בקבלת מבני ציבור", הוא מסביר

יואב ללום. "הציבור החרדי הספרדי בעיר מופלה לרעה" צילום: פלאש 90
הדבר עורר התנגדות רבה בקרב תושבי הגבעה הצרפתית, אשר חוששים מהתחרדות האזור, ואף מכנים את המיזם "קריית פינדרוס". כעת מצטרפת להתנגדות גם עמותת "נוער כהלכה", הפועלת לקידום זכויות יסוד במגזר החרדי. בראש התנועה עומד ללום, המוכר כמוביל המחאה נגד אפליית התלמידות הספרדיות בעמנואל.
העמותה בחרה לאחרונה להצטרף למאבקם של תושבי הגבעה הצרפתית, ואף להשתמש בשירותיו של עו"ד יוסי חביליו, מי שהיה היועץ המשפטי לעירייה, ומייצג כעת את תושבי הגבעה.
ללום הסביר את החיבור יוצא הדופן בין המגזר הכללי לחרדי: "החיבור הוא טקטי, אנחנו לא מסכימים על כל דבר ועניין. אנחנו חושבים שהתנהלות העירייה בנושא של חלוקת המשאב המוגבל של קרקעות ציבוריות אינה ראויה, במשך שנים הציבור החרדי הספרדי בעיר מופלה לרעה בקבלת מבני ציבור, והקצאות קרקע הן מן המפורסמות שאינן זקוקות לראיה".
ללום גם תוקף את חברי מועצת העיר מטעם ש"ס, שלא מביעים התנגדות לתכנית: "הם לא תומכים בנו. לצערנו חברי המועצה של ש"ס משמשים עוזרים של יהדות התורה ויצחק פינדרוס. עשינו את הצעד שלנו על סמך הניסיון שלנו בתחום". כמו כן הוא מבהיר: "אנחנו לא חוששים מביקורת שתבוא בעקבות הצעד. אנחנו במדינת חוק, וקרקע ציבורית צריכה להיות מחולקת לפי צרכים אמיתיים ולא לפי שיקולים פוליטיים".
◄ בואו להיות חברים של "זמן מעריב" גם בפייסבוק

מתחם המריבה. החיבור בין המתנגדים הוא טקטי
צילום: נטע לאופר
העירייה: יוקם מרכז אקדמי ציוני
במרכז הטיעונים שמציג עו"ד חביליו נגד התכנית עומדת סוגיית "עקיפת נוהל הקצאות". חביליו הבהיר בפנייתו בנושא כי נוהל ההקצאות קובע כי "לא יוקצו קרקע או מבנה על ידי רשות מקומית למוסד שאינו עירוני אלא על פי נוהל הקצאות". לפיכך, טוען חביליו, "אין לדון בתכנית במתכונתה הקיימת ויש להשיבה לעירייה לשם עריכת נוהל הקצאות או לשם שינוי התוכנית".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "בקדנציה הקודמת אמנם תוכנן כי כלל השטח (65 דונם) ישמש לצרכי המגזר החרדי, אך ברקת שינה תכנית זו. כעת העירייה פועלת להקמת
מרכז אקדמי ציוני חדש בשכונה, שישמש את המגזר הכללי ויהווה עוגן פלורליסטי.
"במרכז ילמדו למעלה מ-4,000 סטודנטים מהמגזר הציוני בשטח כולל של 50 דונם, פי ארבעה מהשטח שהוקצה בסמוך לשכונות החרדיות (15 דונם), המיועד לצמצום הפערים במבני החינוך במגזר החרדי.
"הקצאת השטחים לפרויקטים הציבוריים השונים תהיה בהתאם לכללי ההקצאה הקבועים בעירייה, וכל פעולה לפיתוח המקום תהיה כפופה להם. כל זאת אינו סותר את פעולות העירייה לקדם תכנון ולפתח מדיניות ויוזמה לפיתוח השטחים הציבוריים במרחב הנדון".
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום ירושלים-
