תושבת הרצליה: תאגיד הקבורה ביזה את גופת אבי
תושבת הרצליה נאלצה לשהות שעות ארוכות ליד גופת אביה לאחר שאיש לא הסכים לפנותו במהלך הלילה: "זה ביזוי של כבוד המת". מנהל בית העלמין: "מדובר בהאשמות ללא ביסוס, אני זמין כל הלילה"
אביה של רונית, שסירבה לחשוף את שמה המלא, הלך לעולמו בארבע לפנות בוקר. "ברגעים כאלה, שאני לא מאחלת לאף אחד, כל אחד מרגיש מבולבל וכך גם אני הרגשתי. חיפשתי באמוק טלפון של אדם שיוכל לעזור לי במצוקה הגדולה שהייתי בה. הרי הגופה של אבא שלי שוכבת אצלי בבית, זה דבר נורא גם ככה".

מה עשית?
"היחידים שענו לי היו אנשי החברה קדישא שהפנו אותי למוקד העירוני. שם העבירו אותי לאיש הקשר של בית הקברות, שלא ענה. כשחזרתי למוקדנית היא החלה לצעוק ולדבר אליי בגסות. בסופו של דבר המוקד הציע לשלוח אליי אמבולנס ולהעביר את אבי לבית קירור בבית החולים מאיר בכפר סבא.
"ההצעה הזו גרמה לי חלחלה. כמה אפשר לטרטר את המת ולפגוע בכבודו? לאחר שסירבתי להצעה הזאת, נאלצתי לחכות לא פחות מארבע וחצי שעות ליד גופת אבי. לא כל אחד יכול לעמוד במעמד כזה".
מה מרגישים באותם רגעים?
"בעיקר בלבול. לא מספיק שחרב עליי עולמי ואבא שלי נפטר, אז גם צריך להכביד עליי את החיים עם הטיפול בגופה? מוות הוא דבר כואב, כפי שלמדתי זאת בפעם הראשונה על בשרי, אבל ההתרוצצות ואי מתן הפתרון לתושבים זה הכי נורא. אין בעיה שהעירייה תיקח על עצמה את נושא הקבורה, אבל שתדע לתת מענה בכל שעה. זה הבסיס של כל דבר".
כאן לא הסתיימו צרותיה של רונית. "מכיוון שלא הזמנתי חלקת קבר אצלם מבעוד מעוד נאלצתי לשלם עשרות אלפי שקלים כדי לרכוש קבר שבו אבי ייטמן בכבוד. בדיעבד, אולי הייתי פועלת אחרת, אבל בכנות
מקרה דומה אירע בחודש מרץ לרעיה ויסמן, תושבת העיר, שבעל כורחה נאלצה לשהות לצד גופתה של קרובת משפחתה במשך שעות ארוכות. "גיסתי נפטרה בעשר בלילה", מספרת ויסמן.
"לאחר שהגיעה ניידת של מגן דוד אדום ומשטרה שקבעו את מותה קיבלתי מהם דף עם טלפונים שמסביר למי צריך להתקשר על מנת לפנות את הגופה שלה. התקשרתי לאחד המספרים והגעתי לעיריית הרצליה. במוקד העירוני אמרו לי שהאיש שאחראי על בית הקברות יהיה זמין אליי רק בבוקר".
איך הגבת?
"התמלאתי עצבים. כרגע גיסתי מתה מהתקף לב ואני צריכה להתעסק עם בירוקרטיה. למזלי היה לי מספר של איש קשר בחברת קדישא שהזמין אליי אמבולנס עם שני אנשים מטעמו".
לפני כשנה נפתח בית העלמין העירוני החדש על אדמות שהועברו לשטח העיר מקיבוץ גליל ים. עיריית הרצלייה החליטה להפעיל את בית הקברות באופן עצמאי, בגלל סכסוך מתמשך עם החברה קדישא. במסגרת הסדר פשרה נקבע כי החברה קדישא זכאית לעשירית מכלל שטחי הקבורה בבית העלמין החדש.

"הכשל בהתנהלות בית העלמין החדש הוא תוצאה מהמאבק שלה העירייה מולנו", סיפרו השבוע גורמים בחברה קדישא הרצליה, שבשני המקרים היו אלו שסיפקו את המענה הראשוני. "חברה קדישא קיימת כבר 102 שנה כעמותה וולנטרית ללא רווח.
"לא מספיק שהעירייה פתחה בית עלמין עירוני שממומן מכספי הארנונה של התושבים, הרי שהיא גם לא ממלאת את מבוקשם ואת הדבר הבסיסי ביותר – שהוא טיפול נאות בנפטרים, קרי פינוי הגופות מרחבי העיר".
אנשי הארגון הדתי טוענים שהם מציעים חלופה טובה יותר למשפחות האבלות. "לא מדובר בהליך מסובך מדי. העירייה צריכה להשקיע במספר מצומצם של אנשים שיהיו זמינים 24 שעות ביממה. האזרחים וקרוביהם עליהם השלום לא צריכים לסבול מברדק של העירייה. מעניין מה היה קורה אם היה מדובר בחבר או קרוב משפחה של עובד עירייה שהיה נפטר. האם גם אז היו מחכים ארבע שעות עד שיפנו אותו?".
מי שעוד הטיח ביקורת נוקבת בנושא הקבורה העירוני השבוע היה יו"ר האופוזיציה, ירון עולמי, שטוען שבית העלמין החדש הוא לא יותר מאשר מחלבת כספים מן התושבים. "במשך 80 שנה פעל בית העלמין ברחוב פינסקר, שנוהל ותופעל ללא דופי על ידי חברה קדישא", אומר עולמי.

"לצערנו בית העלמין שם התמלא עד אפס מקום ולכולם היה ברור שהעיר צריכה בית עלמין חדש. חברה קדישא הציעה לנהל ולתפעל אותו, אבל בתגובה נאלצה לצפות במסע ציד מצד ראש העירייה, יעל גרמן, שהחליטה לצאת כנגדה בכל הכוח וממניעים לא מובנים ואישיים לכאורה".
את התוצאה של מהלכיה של גרמן, אומר עולמי, מרגישים תושבי הרצליה בכיסם. "נוצר מצב שהקבורה, שעד לפני שנה הייתה בחינם, עולה כעת לתושבי העיר כסף רב. כלומר, במקום בית עלמין ללא עלות, נאלצים תושבי העיר לשלם 118 מיליון שקל כדי שגברת גרמן תוכל להקים תאגיד קבורה עירוני עם דירקטורים ומנכ"ל. איפה נשמע דבר כזה?".
עולמי מוסיף כי "בבית העלמין החדש אין עדיין חדר טהרה ובמקום להשתמש בזה שממוקם בבית העלמין הישן ברחוב פינסקר, מעדיפה העירייה לטרטר את משפחות הנפטרים לרמת השרון, רעננה או כפר סבא. התלונות שהגיעו אליי פשוט קורעות לי את הלב".
מנהל בית העלמין החדש בהרצליה, אילן זהבי: "אני תמה על התלונות שמועלות בכתבה מכיוון שאני זמין בכל שעות הלילה ואני קם לא פעם אחת בשביל לטפל באנשים, באהבה רבה. יש לי הרבה מכתבי הוקרה מצד משפחות שמספרות על הטיפול המהיר והאיכותי ביקיריהם שהלכו לעולמם. אני לא מכיר עוד בתי עלמין במדינת ישראל שמקיימים כל כך הרבה הלוויות בסמוך לכניסת השבת ובמוצאי שבת, כך שמבחינתי מדובר בהאשמות שאין להן כל בסיס".
הרב נקי מסר בתגובה: "מדובר בעלילה זדונית כנגד בית העלמין ומנהליו. כולם יודעים שאני ואילן זמינים 24 שעות ביממה חוץ מימי שבת וחג, שגם בהם יש הסדר עם המוקד העירוני שמסביר למשפחות הנפטרים בדיוק מה לעשות בכל שלב. אפילו ביום כיפור דפקו אצלי בדלת בשעה 12 וחצי בלילה להודיע על פטירת אדם. אני לא מצליח להבין מאיפה הגיעו האשמות כה חמורות נגדנו שהם פשוט סילוף העובדות".
מעיריית הרצליה נמסר: "לכל המוקדנים במוקד העירוני יש הנחיה ברורה לתת לכל מי שמתקשר בנושאי קבורה ובכל שעה את הטלפון הנייד של אילן זהבי או של רב בית העלמין, הרב נקי. התלונה לגבי התנהגותה של המוקדנית לא ברורה לנו. נשמח לקבל פרטים על מנת לזהות את המקרה ולברר את שאירע".
