אדריכלית גזרה וילון שהוצב במבנה עירוני בניגוד לדעתה
האדריכלית שתכננה את מבנה "פליציה בלומנטל למוזיקה קלאסית" גזרה במספריים וילון שהוצב באולם בניגוד לדעתה. בית המשפט קבע: מותר לה, גם על הווילון יש זכויות יוצרים
התביעה הוגשה ב-2009 על ידי עמותת המרכז למוזיקה על שם פליציה בלומנטל, המארגנת ומפיקה קונצרטים של מוזיקה קלאסית במבנה עירוני בעל שם זה, נגד האדריכלית נילי פורטוגלי, שעיצבה את המבנה. כפי שעולה מפסק הדין, בשנת 2008 התקינה העמותה וילון גדול בתוך המבנה, שחוצץ בין המבואה לאולם המופעים.

הווילון שהותקן היה אחר מהווילון שתוכנן על ידי האדריכלית מכיוון שלטענת העמותה הווילון המתוכנן לא היה ישים לשימוש יום-יומי. לאחר שפורטוגלי ראתה את הווילון, היא הגיעה למקום עם מספריים וחתכה אותו בשוליו לכל האורך. בעקבות המעשה הגישה העמותה תביעה, וזו נענתה בתביעה נגדית מצד האדריכלית בגין פגיעה בזכויות יוצרים.
בהחלטתו דחה שופט השלום מרדכי בן-חיים
"מדובר בתקדים שטוב לכל ציבור האדריכלים", אמרה פורטוגלי לאחר ההחלטה. "כשאני מתכננת בניין אני רואה אותו כמערכת אחת, וזה אומר שאני מתכננת אותו מהעיצוב החיצוני עד הידית של הדלת. בדיוק בגלל זה קבע בית המשפט שמדובר בזכויות יוצרים.
"התבקשתי לתכנן וילון ובאה העמותה והתקינה וילון אחר, אז החלטתי לעשות תיקון אמנותי, עזרה ראשונה - מה שנקרא, ויישרתי את הקצוות המיותרים, שגם בית המשפט קבע שהיו מפגע".
בעמותה מתקשים לקבל את פסק הדין. "לדעתי זו החלטה די אומללה", אומרת ראש העמותה אביגיל ארנהיים. "עצוב ששופט מתייחס לפלישה לבניין והשחתת רכוש כאל משהו לא חשוב.
"עצוב לי על החברה הישראלית שבה דבר כזה מקובל. פורטוגלי לא נתנה את הדעת לכל מיני צרכים שלנו כי היא תכננה את הווילון כמו שתכננה את הבניין - כפנטזיה ולא כמקום שישתמשו בו. אני מניחה שלא נמשיך עם המסלול המשפטי אבל זו עדיין החלטה עצובה".
