בלי כיבודים: מה זוללים השפים הגדולים בימי הקיץ?
מרק דובדבנים או אפל מרטיני? תתפלאו איך השפים הגדולים מצננים את עצמם בקיץ. פרויקט הארדקור לשיא הקיץ

מאיפה: מסעדת אדורה
המנה: טילון קורנטו
"נסעתי פעם לעיירה סן ג'ימיניאנו בטוסקנה באיטליה, שעל פי מדריכי טיולים שם נמצאת הגלידרייה הטובה בעולם. הגעתי לשם, עמדתי בתור ותכלס? זו גלידה טעימה אבל אכלתי טובות יותר בארץ. בעיניי, אוכל זה משהו מאוד חווייתי, ואחת החוויות האלה קשורה ברגש. גלידת טילון לדוגמה
"זו אחת הגלידות הראשונות שטעמתי בתור ילד ואת הטעם שלה לא שוכחים. אני כל כך אוהב את השילוב בין הקראנץ' של הוופל לגלידה והשוקולד, שהוא שוקולד הכי פשוט. המועדפים עליי הם הטילונים של קורנטו, שהם תמיד גדולים ועמוסים".
>> בואו להיות חברים של "זמן מעריב" גם בפייסבוק

מאיפה: בעלי יועזר בר יין
המנה: ארטיק באונטי
"ארטיק באונטי הוא חטיף מאוד כיפי. אני מאוד אוהב קוקוס, אבל הבעיה היחידה בארטיק הזה היא השוקולד, שהייתי שמח לשפר אותו. מכיוון שאני אוהב את השילוב הזה, יש לנו ב'יועזר' קינוח שמבוסס על הרעיון של קוקוס עם שוקולד, אבל עם שוקולד טוב יותר".

מאיפה: מסעדת מסה
המנה: ארטיק מטרה
"אני חולה על ארטיק מטרה כי יש לו טעם של ילדות. נכון, הוא מלא בצבעי מאכל, אבל מה לעשות, אני פשוט אוהב אותו. זה ארטיק שעושה אותי שמח".

מאיפה: בעלת ננוצ'קה
המנה: גלידת וניל של "אניטה"
"וניל הוא הטעם האולטימטיבי לגלידה, כל שאר הטעמים הם סתם מתחזים. זו הגלידה הכי מעודנת, ובגלידרייה 'אניטה' ברחוב שבזי יש לה מתיקות במידה והיא לא דחוסה. חוץ מזה, זו הגלידרייה שהכי קרובה לי לבית".

מאיפה: מסעדת רפאל
המנה: פירות קיץ
"תמיד, עוד מילדות, לא אהבתי שוקולד ולא מתוקים אלא פירות - קרים־קרים, מרעננים ואקזוטיים. כאלה שיש להם טעם ברור וייחודי, למשל דובדבנים, שהטעם שלהם לא דומה לשום דבר אחר. בישראל יש בחורף ירקות מדהימים ופחות פירות, ובקיץ הפוך - פחות ירקות והרבה פירות מדהימים. השנה יש פירות מעולים, במיוחד אני אוהב אפרסק לבן, אבטיח ומלון".

מאיפה: בעל רשת הקונדיטוריות Shemo
המנה: גלידת פירות יער וטרגון של אייסברג
"הגלידה המועדפת היא גלידת פירות יער וטרגון של 'אייסברג'. באופן כללי אני אוהב גלידות עם פירות חמוצים, אבל הטעם הזה הוא מאוד מיוחד. זו גלידה שהיא ממש שיחוק".
