חנות מציגה: קנה מוצר, קבל מתכון של בעלת הבית
כשזיוה טישלר מסיימת למכור עוד מוצר חשמל בחנות המשפחתית היא מפנקת את הלקוח בהפתעה: מתכון שהגתה בעצמה
יצחק (76) וזיוה (74) טישלר, תושבי גבעתיים מזה 56 שנים, מנהלים את העסק המשפחתי למכירת מוצרי חשמל וכלי בית מאז 1969, אז הוקמה חנותם הראשונה ברחוב מונטיפיורי.

בשנת 1987, כשהצטרף בנם רונן (51) לעסק, הם פתחו את החנות השנייה באותו הרחוב. השנים עברו ולאט-לאט השתרש מנהג – פעם בשבוע מחלקת זיוה למבקרים בחנות מתכונים. "זה נותן לי סיפוק שאנשים נהנים ואני בסך הכול רוצה לעזור לאנשים לבשל", היא מספרת.
"אני שמחה כשהם מצליחים להכין את המאכלים שלי. הרבה מהלקוחות הקבועים שלנו מגיעים בכל יום ראשון לחנות ומבקשים את המתכונים שלי. אני מדפיסה שני מתכונים חדשים על כל דף, ובערך 50 עותקים, ואם זה נגמר אז הלקוחות
המתכון הראשון שהעבירה זיוה ללקוחה היה, איך לא, מתכון להכנת גפילטע פיש. "אחת הלקוחות שלנו קנתה מטחנת בשר כדי להפתיע את חמותה ולהכין גפילטע פיש בראש השנה", היא מספרת. "בעלי צחק איתה ואמר לה שאני מכינה את הגפילטע שלי עם צימוקים. היא הופתעה וחיכתה עד שכל הלקוחות עזבו כדי לשאול אותי אם זה נכון. הרגעתי אותה שאני לא מכינה עם צימוקים ואפילו כתבתי לה על דף בכתב יד את המתכון שלי".
אחרי שזיוה ראתה שיש ביקוש למתכונים היא החלה לחלק אותם ללקוחות בחנות. הרבה מהמתכונים היא המציאה בעצמה. "כשהתחתנתי לפני 56 שנה התחלתי לבשל", היא מספרת. "לא היה אז הרבה אוכל בארץ והיינו צריכים לבשל מכלום, להכין ארוחה שלמה מרבע קילו בשר שהיה.
"אז התחלתי להמציא מתכונים, לא הייתה לי ברירה. בקלסר שלי אין מרשמים של שפים או כאלו עדכניים, אני חולקת עם הלקוחות מתכונים שאספתי במשך שנים רבות, כאלו שהייתי מכינה כשהילדים שלי היו קטנים. אני כל הזמן ממציאה מתכונים חדשים, לוקחת דברים ומחברת ביניהם. למרות שאני מבשלת פחות בשנים האחרונות, כל מתכון חדש שאני חושבת עליו אני מנסה קודם כל בבית".
מי האנשים שמבקשים מתכונים?
"בדרך כלל מדובר בלקוחות קבועים, אנשים מכל הגילאים, גם מבוגרים וגם צעירים. הרבה מהם דתיים שאוהבים שהמתכונים שלי כשרים, אמהות צעירות ונשואים טריים. הרבה מהלקוחות הם גברים שמביאים את המתכונים לנשים שלהם".
היום, כשאפשר למצוא מתכון לכל דבר באינטרנט, מה מושך אנשים לחפש דווקא את המתכונים שלך?
"הם מכירים אותי וסומכים עליי, יודעים שמתכון שפרסמתי הוא כזה שניסיתי והצליח לי. המתכונים שלי גם מאוד פשוטים וברורים ואם הם לא מבינים משהו תמיד הם יכולים לפנות אליי ולקבל הסבר והדרכה אישית. אלו דברים שלא מקבלים כשמורידים מתכון מהאינטרנט".
