אוניברסיטת בן גוריון תכפיל את שטחה
מינהל מקרקעי ישראל הקצה שטח של 230 דונמים לבניית קמפוס צפוני לאוניברסיטת בן גוריון, ובו מעונות עם 1,000 מיטות לסטודנטים. "מדובר בהחלטה דרמטית, הקובעת את גורל האוניברסיטה ל-100 השנים הבאות", אומר מנכ"ל האוניברסיטה, דוד ברקת

בשטח החולי לכיוון שכונת רמות מעבר לפסי הרכבת (די קרוב לפארק ההיי-טק ההולך ומוקם בימים אלה) ייבנו, בשלב הראשון, מעונות סטודנטים ובהם 1,000 מיטות. עם חתימת הסכם החכירה, למעשה מוכפל שטחה של אוניברסיטת הנגב ויתאפשר פיתוח ארוך טווח של כיתות לימוד, מעבדות ומתקנים.
מנכ"ל האוניברסיטה דוד ברקת אמר בהתייחסו לנושא כי: "אוניברסיטת בן גוריון די מיצתה את יכולתה לבנות בנייה נוספת בשטחים שעמדו לרשותה עד היום. תוספת 230 הדונמים למעשה קובעת את גורלו של המוסד ואת התפתחותו ל-100 השנים הבאות.
"מדובר בהחלטה דרמטית, הרואה את העתיד – ממעבר מחנות צה"ל לנגב, דרך הקמת קריית התקשוב ופארק היי-טק. הוספת 1,000 מיטות במעונות, תאפשר לסטודנטים להתרכז בלימודים והיא תתמודד עם הביקוש שיווצר לנדל"ן בבאר שבע".
למעשה, תקוות רבות נתלות בבאר שבע במעבר מחנות צה"ל לנגב ובתושבי "מרכז הארץ" שאולי יחליטו לקבוע את מגוריהם בבירת המחוז. בתסריט האופטימי, עלול להיווצר ביקוש רב לדירות, מה שייקר את מחירי השכירות ויפגע בציבור הסטודנטים, שיתקשה לשכור דירה בבאר שבע. אפילו כיום מחירי השכירות והמחייה בבירת הנגב יקרים עבור סטודנטים רבים שמתקשים בפרנסתם ובוודאי עבור האוכלוסייה מעוטת היכולת ומעמד הביניים בעיר.
הגעתם של אלפי אזרחים ממשפחות מבוססות מ"מרכז הארץ", עלול לעורר את התיאבון של משכירי הדירות, המחפשים תמיד למקסם רווחים. באוניברסיטה הדרומית חוששים, בצדק, שיהיו מי שיעדיפו, אם כבר, לשלם שכירות גבוהה, אבל בתל אביב.
אשר על כן, המהלך שבוצע השבוע הינו משמעותי, בטח כשהחוזה ההיסטורי נחתם במעמד שר השיכון והבינוי אריאל אטיאס, מנהל מינהל מקרקעי ישראל בן ציון ליברמן, נשיאת אוניברסיטת בן גוריון בנגב, פרופסור רבקה כרמי וסגן הנשיאה ומנכ"ל האוניברסיטה, דוד ברקת.
ההסכם קובע, שתוך ארבע שנים יוקמו מעונות סטודנטים, שייבנו בשטח הקמפוס הצפוני של האוניברסיטה, כשהפוטנציאל הקיים
מנכ"ל האוניברסיטה, דוד ברקת, הוסיף: "אני מבקש בהזדמנות זו להודות למינהל מקרקעי ישראל על החלטה חשובה זו, שתאפשר לנו לחזק את האוניברסיטה. בין היתר, בהגדלת מספר הסטודנטים, בניית כיתות לימוד ומעבדות מחקר נוספות. חשוב להדגיש, כי המהלך הזה משתלב היטב גם עם ירידת צה"ל לנגב. כבר כיום רואים את הפיתוח של פארק ההיי-טק, המספק מקומות תעסוקה. הרחבת אוניברסיטת בן גוריון תשליך גם על החינוך בעיר ועל פיתוחה של באר שבע".
בשיחה עם זמן כל-בי אומר ברקת, כי "השטח עליו יוקמו המעונות ניתן בחינם. זהו חלק מהחלטת ממשלה, אשר באה להקצות שטחים לבניית מעונות סטודנטים והיא תוצר של המחאה החברתית שהייתה בישראל לפני מעט יותר משנה".
מהמהלך נהנים גם קמפוסים אחרים בנגב: המינהל היקצה קרקע לעוד 300 מיטות - 150 במכללת חמדת הדרום ו-150 בשדה בוקר, זאת מתוך ראייה נכונה את חשיבותו של פיתוח האזור.
שר השיכון והבינוי, אריאל אטיאס, הסביר במעמד החתימה את השלכות המהלך: "1,000 סטודנטים חדשים בבירת הנגב ייהנו מדיור מודרני ונוח בהנחה של עד 30 אחוזים ממחיר השוק.
"אך זוהי איננה המשמעות היחידה של 'הסכם באר שבע' – זהו ביטוי של תפיסה ומדיניות לפיה הקרקע איננה רק מטבע עובר לסוחר, היא משאב לאומי שאמור לשרת את אזרחי המדינה ולא רק את הקופה. בזכות הקרקע שתינתן בחינם, הסטודנטים ייהנו ממחירי מעונות מוזלים בתנאים שיאפשרו להם להתמקד בלימודיהם ולהעמיד את הדור הבא של רופאים, מורים ומהנדסים בישראל.
"מעונות הסטודנטים החדשים, שייבנו ברחבי הארץ במסגרת המהלך הכולל, צפויים לפנות אלפי יחידות דיור למגורים באזורי הביקוש מסטודנטים שיעברו למעונות המשתלמים, וכך להמשיך ולהגדיל את היצע הדירות בדרך להורדת מחירי הדיור".

"מדובר בהטבה משמעותית לסטודנטים, שתוריד את יוקר המחייה שלהם באופן ישיר ומורגש, בשכר דירה מפוקח ובמגורים בסטנדרט גבוה. מדובר בצעד גדול שיחזק את הצעירים וההשכלה הגבוהה בישראל, ויביא בסופו של דבר גם להורדת עלויות הדיור של הציבור כולו".
המעונות החדשים, אומרים באוניברסיטה, ייבנו בסטנדרט גבוה, בעיצוב מודרני וישלימו למעשה את המעונות הקיימים, אשר נבנו בבאר שבע לפני כמה עשורים. 1,000 המיטות יתנו מענה לאחת הבעיות הגדולות של הסטודנטים הבוחרים ללמוד בבאר שבע: חיפוש הדיור. ברובם, מעדיפים הסטודנטים לשכור דירות יחד עם שותפים, בשכונות הסמוכות לקמפוס – ג' ו-ד'.
אמנם החיבור בין הסטודנטים לשכונות המצוקה הוליד שיתופי פעולה ברוכים, כמו תוכנית החונכות פר"ח ומיצובו של רחוב רינגלבלום כרחוב של תרבות ואוכל טוב, אבל גם יצר לא מעט חיכוכים: משכירי נכסים שניסו "לעשות קופה", תלונות על פריצות לבתים ועימותים על רקע תרבותי.
במהלך השנים, מחירי השכירות בשכונות הסמוכות האמירו מאוד והפכו אותן ליעד לספקולנטים, במקום להוות פתרון בעבור מיעוטי יכולת שמחפשים לשכור קורת גג. כעת, כך נראה, יפחת במעט הלחץ על היצע הדירות.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אשדוד-
