דורית ביניש ואלי עמיר זכו באות "יקיר ירושלים"
מועצת העיריית ירושלים אישרה אמש (ה') את רשימת 12 הזוכים באות יקיר ירושלים לשנת תשע"ג. בין המעוטרים: נשיאת בית המשפט העליון בדימוס דורית ביניש והסופר אלי עמיר המתגורר בגילה

עם הזוכים נמנית נשיאת בית המשפט העליון לשעבר דורית ביניש. ביניש אמנם נולדה בתל אביב, אך מאז שהייתה סטודנטית באוניברסיטה העברית, לא הפסיקה לפעול למען העיר, כך נכתב בנימוקי ועדת הפרס בראשות השופט בדימוס יעקב טירקל.
ביניש בלטה בפעילותה בתחום המשפט ושברה את "תקרת הזכוכית" בדרך אל הפסגה. את דרכה החלה כעוזרת לפרקליט מחוז ירושלים, והתקדמה בסולם הדרגות עד שהייתה לאישה הראשונה בתפקיד נשיאת בית המשפט העליון.
עם הזוכים נמנה גם דב גנחובסקי, שהיה בין השאר עורך וכתב ב"ידיעות אחרונות". בעבודתו הרבה גנחובסקי לתעד את ירושלים ולגולל את קורותיה. הוא שימש בתפקידי מפתח במוסדות ישראליים ובין-לאומיים, בהם בבית החולים שערי צדק בעיר.
זהבה גרוסנס זכתה בעיטור על תרומתה לחינוך בעיר. גרוסנס נולדה בירושלים למשפחה ירושלמית ותיקה. היא שימשה מורה, מחנכת ויועצת בכמה בתי ספר בעיר, ובמשך 15 שנה הייתה אחראית על החינוך המיוחד בבתי הספר החרדיים בעיר.
גם הרב נחום כהן נמנה עם הזוכים. ממליציו לקבלת העיטור כתבו עליו כי הוא "בולט בתחומו בפעילותו למען קירוב לבבות וסובלנות". בעברו היה כהן מורה ומחנך ולימד ילדי עולים. הוא ניהל מוסדות חינוך בעיר, בהם ישיבת מחנה ישראל, והקים לשכה לייעוץ ולתמיכה שיועדה לציבור הירושלמי על עדותיו השונות.
שמחה זיני זכתה בעיטור על תרומתה הבולטת בתחום החינוך. זיני נולדה בעיר ולמדה במכללה למורים "אפרתה". היא הייתה מורה וניהלה בתי ספר בעיר. זיני ייסדה את המועצה למען הזקן עם שולמית שמיר, אשת ראש הממשלה דאז יצחק שמיר. כמה שנים לאחר מכן הקימה זיני את מועצת הגמלאים, הפועלת בעירייה למען רווחת הגמלאים בעיר.
אלי עמיר, מחבר רב המכר "מפריח היונים" וספרים רבים אחרים, זכה גם הוא להיכלל במעוטרים. עמיר נולד בבגדאד, ובימיו הראשונים בעיר התגורר בקטמון ו'.
עמיר שימש בתחילה יועץ ראש הממשלה לענייני הערבים במזרח העיר, ובשנים שלאחר מכן קלט אלפי עולים ותרם רבות ליישוב השכונות. הממליצים להעניק לו את אות יקיר ירושלים הדגישו את תרומתו לקירוב לבבות בין יהודים לערבים.
האלוף במיל' הרב מרדכי פירון, זכה בעיטור על תרומתו בתחום המחקר והאקדמיה. פירון, יליד אוסטריה, היה הרב הצבאי השני של צה"ל. בשנות השבעים שימש היועץ לענייני תפוצות של שר החוץ דאז שמעון פרס.
יצחק קלמן זכה גם הוא באות יקיר ירושלים. קלמן עלה ארצה לבדו כפליט לאחר השואה, והקים במו ידיו מפעל קליטה ציוני-חינוכי, שכלל בית לעולות בודדות, תיכון לעולות וליווי הבוגרות בהמשך חייהן אף לאחר נישואיהן. קלמן פעל רבות לקליטת העלייה.

רות קרק זכתה בעיטור על תרומתה למחקר האקדמי ולהוראה. קרק הכשירה דורות של סטודנטים למחקר והנחילה להם את האהבה לירושלים. קרק היא חוקרת מובילה בתחום ארץ ישראל וההיסטוריה של ירושלים, ופרסמה 24 ספרים ומאות מאמרים.
חיים רשלבך זכה גם הוא בעיטור על תרומתו לחינוך. רשלבך תרם רבות למען אוכלוסיית העיוורים ולקויי הראייה בעיר. בין היתר הקים את מרכז הספורט הארצי לעיוורים ואת להקת "מאור", שחברים בה עיוורים ולקויי ראייה. רשלבך משמש עד היום מנכ"ל בית חינוך עיוורים בירושלים.
גם מרים שושנה זכתה באות יקירת ירושלים. שושנה, ילידת מרוקו, עסקת במשך שנים רבות בחלוקת מזון לנזקקים. שושנה מתנדבת ביד שרה ומארגנת חתונות לנערות נזקקות.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום ירושלים-
