אחרי הבחירות לכנסת: פורום מאוכזבי ברקת מעלה הילוך

הבחירות לכנסת מאחורינו, ופורום מאוכזבי ברקת שב להתכנס. בפורום חושבים שראש עיריית ירושלים מוכר אשליות לציבור, אבל בת-אל אביר שמעה את מומחה הסקרים רפי סמית מזהיר את חברי הפורום לא להיכנס לאופוריה

בת-אל אביר | 11/2/2013 8:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לאחר הפסקה בת חודשיים בשל הבחירות הארציות, בשבוע שעבר ערכו חברי פורום מאוכזבי ברקת את פגישתם השמינית. הפורום כולל פעילים פוליטיים וציבוריים בעבר ובהווה, ביניהם מנהלת החברה להגנת הטבע לשעבר בעיר ציפי רון, יו"ר ועד סוחרי מרכז העיר אלי לוי, יו"ר מינהל קהילתי פסגת זאב לשעבר אלי בן חמו, חבר מועצת העירייה לשעבר בסיעתו של טדי רולק אבי אלזם ועוד.

בפגישות הקודמות של הפורום עלו שמות רבים כמועמדים אפשריים להתמודד מול ראש העירייה ניר ברקת בבחירות הקרובות. בין השמות שעלו ניתן למצוא את דליה איציק, מיקי לוי, נחמן שי, זאב ביילסקי ועוד רבים אחרים. כעת, משהושלמו הבחירות לכנסת ה-19, התמונה השתנתה מעט, ונראה שמיקי לוי ונחמן שי, שנבחרו לכהן כחברי כנסת, רלוונטיים פחות. מאידך, עוד לא הוקמה קואליציה, ולכן הכול עדיין פתוח.

>>> אריה דרעי שוקל לרוץ לראשות העירייה
>>> 40 אחוז מתושבי ירושלים בחרו במפלגות חרדיות
צילום ארכיון: פלאש 90
ניר ברקת זוכה בבחירות הקודמות. חוויה חד פעמית? צילום ארכיון: פלאש 90
שני מכשולים

במפגש שנערך בשבוע שעבר התארח הסוקר רפי סמית, שבא לפזר את הערפל לגבי סקרים באופן כללי ולגבי התנהגותו של הירושלמי הממוצע בבואו לשלשל שני פתקים לקלפי - לראשות העירייה ולמועצה. מדברי סמית עולה כי חברי הפורום עלולים להיתקל בשני מכשולים מרכזיים בדרכם לנסות להחליף את ברקת.

ראשית, לפי סמית, הפלת ראש עירייה מכהן ובחירת אחר במקומו היא קשה שבעתיים מאשר בחירת ראש עירייה מתוך שני מתמודדים חדשים, כפי שאירע בבחירות האחרונות, שבהן התמודד ברקת מול מאיר פרוש. כדי להדיח ראש העירייה מכהן התושבים צריכים לחוש אנטגוניזם רב כלפיו, ולפי סמית, כל עוד ראש העירייה לא דרדר את העיר למחוזות קיצוניים ותקדימיים מבחינתו של התושב הממוצע - התושבים ישאירו את ראש העירייה המכהן לקדנציה נוספת, פשוט כי אין סיבה מספיק טובה לא לעשות כך.

שנית, בחירות מוניציפאליות אינן בחירות ארציות, הן ברמת הסיקור והן ברמת העניין. סמית הזהיר את חברי הפורום מפני התנהלות בועתית, שלא בהכרח משקפת את דעת הקהל הרחבה. לפי סמית, חברי הפורום צריכים לשאול את עצמם האם האזרח הירושלמי מרגיש כמוהם, או שמא רק הם חשים כי מצבו של ברקת בכי רע בקרב הבוחרים. בפורום ציינו בתגובה כי ה"אשליות" שלדעתם ברקת מוכר לציבור, כמו אירועי תרבות, נעשים רק במרכז העיר ולא בשכונות שזקוקות לכך, כמו פסגת זאב ונווה יעקב.



למפגש האחרון של הפורום הצטרף דני בונפיל, מזכיר ההסתדרות במחוז ירושלים ולשעבר יו"ר ועד עובדי העירייה. "החיבור הזה נותן לנו תנופה", טוען צביקה צ'רניחובסקי, העומד בראש הפורום. "צריך ראש עירייה שמחובר לתושב מהמעמד הנמוך, שיודע מה זה להרוויח מעט, להיות מפוטר, לחיות מהיד לפה", קובע בונפיל. כאן לדעתו, כשל ברקת כישלון חרוץ. "בעלי העסקים הקטנים קורסים, ברקת מסתובב במרכז העיר מבושם מניחוח הרכבת הקלה ומ'המשביר' החדש, בזמן שכל בעלי המסעדות ברחוב יפו בזים לו בשל הפגיעה בפרנסתם".

החיים כשמועה

הסברה שמתפשטת בימים האחרונים ושפורסמה ב"מעריב" וב-nrg, שלפיה אריה דרעי בודק את האפשרות לרוץ לראשות העירייה, עוררה גם היא דיון נוקב בפורום. רבים מהנוכחים טוענים שראש העירייה החילוני שהם כה יחלו לו לא הביא עמו את הישועה, בלשון המעטה.

ואז נזרקה לאוויר שאלת מיליון הדולר: האם גם בבחירות הקרובות יש לעשות הבחנה גדולה כל כך בין מועמד חרדי לחילוני? בעיני רבים התשובה כבר ברורה, וצ'רניחובסקי חורץ: "הבחירות האחרונות הייתה הפעם האחרונה שאני מצביע למישהו רק בשל היותו חילוני". מבחינתו, הניסיון לנהל קמפיין הפחדה מהשתלטות חרדית על העיר לא יצלח הפעם.

"אם לחרדים לא היו ויכוחים פנימיים בבחירות הקודמות, וקולותיהם לא היו מתפצלים - היה לנו היום ראש עירייה חרדי", מסכם חבר המועצה לשעבר אלזם. "האם זה נורא כל כך? נראה שלא. הרי אורי לופוליאנסקי היה יותר מוצלח מברקת".

האם מן הראוי שאדם כדרעי, שהוא בעל רקע פלילי, יעמוד בראש בירת ישראל? האם העובדה שהוא ריצה את עונשו מקנה לו את הזכות להמשיך להיות נציג ציבור? על כך, מבטיח צ'רניחובסקי, יורחב במפגש הבא.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום ירושלים-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים