כך הפך אריה דרעי לסיוט הגדול של ניר ברקת

הדרך של ניר ברקת לכהונה נוספת בראשות עיריית ירושלים רצופה מכשולים כמו רובי ריבלין ואורי לופוליאנסקי. על אלה הוא מאמין שיוכל להתגבר, אך מה יקרה אם מולו יתייצב סיוט בשם אריה דרעי?

משה שטיינמץ | 15/3/2013 6:51 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אם יש מישהו ששיחק על הטיקט של חילוני נגד חרדים וקיווה שנתניהו יצליח להקים ממשלה עם החרדים, או יותר נכון, עם ש"ס, זהו ראש העירייה ניר ברקת. אבל נכון למועד כתיבת השורות, ש"ס נשארת באופוזיציה. הגלות האופוזיציונית הנראית לעין גררה השבוע פרסומים על כוונתו של אריה דרעי לרוץ לראשות העירייה ולבטח גרמה לתסכול אצל ברקת, שרואה את היריב הכי מסוכן שלו מפלרטט עם הרעיון לרשת אותו בכיכר ספרא.

>>> האם רובי ריבלין ירוץ לראשות עיריית ירושלים?

"אני שומע שמנסים לעדכן אותי על כוונותיי הפוליטיות באמצעות דיווחים בכלי התקשורת", כתב דרעי בעמוד הפייסבוק שלו, "ש"ס מתכוונת להיות אופוזיציה לוחמת ולממש את הבטחותיה לבוחר גם מספסלי האופוזיציה". רבים ראו בדבריו של דרעי הכחשה, אך קריאה מדוקדקת בדבריו מגלה שהוא מתייחס לש"ס, ולא אל עצמו.

שנית, לא תמצאו בה את ההכרזה "לא אתמודד על ראשות העירייה", מה שאומר שדרעי ודאי לא פוסל את האפשרות, שקרצה לו גם בבחירות 2008. אז, בשל הקלון שהוטל עליו, מנע ממנו בית המשפט המחוזי להתמודד.
צילום: פלאש 90
ניר ברקת. נקודת אור אחת צילום: פלאש 90

גם ביהדות התורה שמחים בשבועות האחרונים. בעיקר מסימני החיים שמפריח נאשם הולילנד וראש העירייה לשעבר אורי לופוליאנסקי, שכנראה מתגעגע מאוד ללשכה ששילשה את שטחה בינתיים. כמעט ולא תמצאו עסקן ביהדות התורה שמאמין שליו"ר הנוכחי יצחק פינדרוס יש סיכוי מול ברקת. לופוליאנסקי לעומתו, כבר ניצח אותו פעם אחת.

"לופו הוא המועמד שלנו" אומר השבוע בכיר בסיעה, שמבטיח שתמיכה אשכנזית בדרעי אינה על הפרק, בעיקר בשל העובדה שכוחה של יהדות התורה במועצה כפול משל ש"ס. "המועמדות החרדית לראשות העירייה היא שלנו, למה שנתרום אותה למישהו אחר". אבל בפוליטיקה החרדית, כמו בפוליטיקה, הכול יכול לקרות וגם הבכיר יודע את זה. "אבל יש סיכוי שנתמוך גם באבו מאזן. אנחנו הרי חרדים", הוא מזכיר.


החלופה החילונית

הנחת העבודה של ברקת היא שלא ירוץ מולו מועמד חילוני משמעותי ובעל סיכויים. ולרובי ריבלין, שכנראה לא יהיה יו"ר הכנסת, לא נתייחס כאן בעיקר לאור העובדה הידועה שהלה חולם זה שנים להיות נשיא המדינה. הרעיון הזה של ברקת מבוסס על כמה הנחות וניתוחים ואולי מיוצג בעובדה שעד כה לא נמצא יריב שהכריז באופן רשמי על ריצתו לראשות העירייה. בסביבתו של ראש העירייה חושבים שהסיבה לכך היא שאף יריב רציני לא חושב שיש לו סיכוי לנצח את ברקת.

ברקת ולופוליאנסקי. ראש העירייה הקודם נחשב למועמד נוח לברקת
ברקת ולופוליאנסקי. ראש העירייה הקודם נחשב למועמד נוח לברקת צילום ארכיון: פלאש 90


יתכן והנחת העבודה הזו תתגשם, יתכן ולא, יתכן גם, וזו אפשרות שכבר עלתה ופורסמה בעבר, שהחרדים יעניקו את תמיכתם למועמד חילוני מול ברקת. אבל סבירות גבוהה ובעצם האפשרות הטבעית היא, שגם בחירות 2013, כמו בחירות 2008 ובחירות 2003 יהיו של חרדי מול חילוני, וכמו בשתי המערכות הקודמות, החילוני הוא ברקת, שמעדיף לראות מולו דווקא את לופוליאנסקי, שניצח אותו ב-2003, מאשר את דרעי.

לופוליאנסקי הוא מועמד נוח לברקת, קודם כל בגלל הולילנד ולמרות שאם יתמודד זה יהיה כשהפרשה מאחוריו, הפרויקט הזה הוא פצע המסרב להגליד, בלב העיר. תהיו בטוחים שיעשה בזה שימוש גם אם יתברר שלופוליאנסקי ושאר הנאשמים צחים כשלג בגן סאקר לפני תחרות בניית הבובות.

ברקת גם לא חושש מאיבוד של קולות חילונים ללופוליאנסקי, למרות התדמית החביבה שהאחרון ניסה לטפח בשנותיו בקומה השישית בכיכר ספרא. הגישה הזו מעניינת כי ביהדות התורה בטוחים שמבין פינדרוס, לופוליאנסקי, או אפילו מאיר פרוש של הבחירות הקודמות, אין טוב מלופו לעיניים חילוניות, מה שמסביר את ההצהרה שהושמעה לעיל מפי בכיר ביהדות התורה.

נקודה נוספת שבה ברקת צפוי להתמקד במאבק ראש בראש מול לופוליאנסקי היא "תנופת הפיתוח". הקמפיין ידבר על ברקת שבונה ובונה, לעומת לופוליאנסקי שזוקף לזכותו תכנית הבראה לעירייה, "טובה אמנם", מודה מקורב לברקת, "אבל זהו". בין השאר, ברקת צפוי לשחק על הארנה שלופוליאנסקי מסמס, למרות שגם הוא, בניגוד לתכניותיו, יגזור בה את הסרט רק אם יבחר בשנית.

ועוד עניין קטן, אולי סנטימנטלי, כשלופוליאנסקי ניצח את ברקת בסיבוב הקודם הוא היה ראש עירייה מכהן וברקת בא מן החוץ. היוצרות התהפכו וברקת מקווה שיתרון הביתיות ישחק הפעם לטובתו.

>>> כיצד תפקדה העירייה בתקופתו של לופוליאנסקי?

דרעי, לעומת זאת, הוא יריב קשה בהרבה. ברקת חושש מתמיכה שעלולים להעניק לו ראש הממשלה בנימין נתניהו ואביגדור ליברמן. אצל ברקת גם חוששים מתרחיש שבו דרעי יצליח לאחד סביבו את כל החרדים, עוד יותר מלופוליאנסקי, וכמובן מקולות חילוניים רבים שעשויים לעשות את דרכם לדרעי. גם קמפיין שידבר על תנופת פיתוח יהיה יעיל פחות מול דרעי שנתפס כפרויקטור עוד מימיו כמנכ"ל משרד הפנים.

ברקת נפגש עם דרעי כבר לפני שנה וחצי. שלום ירושלמי חשף ב"זמן ירושלים" אז את דבר הפגישה בארבע עיניים שניהלו השניים במלון המלך דוד. דרעי הודה שברקת הוא זה שיזם את הפגישה זמן רב לפני שהתקיימה.

ברקת חשש ממנו כבר אז וחושש ממנו היום. בכל התקופה הזו ברקת גם מנסה להתקרב לראש הממשלה באמצעים שונים, כמו הכרזה על תמיכה בו ערב הבחירות לכנסת וארוחת ערב משותפת לשני הזוגות אחרי ביקור בעיר הקרח אשתקד, הכול במטרה שנתניהו לא יתמוך במועמד אחר, ואולי אפילו יעניק לו עצמו תמיכה חשובה. דרעי מתמודד, כשהחרדים כולם איתו וגם ראש הממשלה, זה הסיוט הגדול של ברקת.

צילום: ראובן קסטרו
אריה דרעי. אין הכחשה גורפת צילום: ראובן קסטרו
משבר מגזרי

נקודת אור אחת יכול למצוא ברקת בעובדה שש"ס והחרדים נדחקו לאופוזיציה. הקרע שנפער בין החרדים לדתיים הלאומיים בשל הליכתו של יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט עם יאיר לפיד שמסרב לשבת עם החרדים יוצר משבר גדול בין המגזרים, ודוגמה לו אפשר היה למצוא בפשקווילים שהודבקו בעיר השבוע והשוו את בנט לעמלק. ברקת מקווה שהדתיים הלאומיים, שגם כך נוטים לתמוך בו, לא יתפייסו עם החרדים עד אוקטובר, וזה מגזר שיכול להוות לשון מאזניים בעיר.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום ירושלים-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים