והזוכה הוא: ספר הבישול של השפים משני צדי ירושלים
יותם אוטולנגי וסמי תמימי זכו לתואר היוקרתי "ספר השנה" של איגוד מומחי הקולינריה של ארה"ב על ספרם "ירושלים ספר המתכונים", המכיל 120 מתכונים למאכלים המאפיינים את הבירה

ספרם "ירושלים: ספר המתכונים", מתמקד כולו במאכלים הקשורים לבירה והעשויים ממרכיבים המאפיינים אותה. השניים נפגשו במקרה בלונדון בשנת 1999, ומאז לא נפרדו. מאוחר יותר החליטו להקים את המסעדה הראשונה שלהם בלונדון, וכיום הם מנהלים בעיר שתי מסעדות מצליחות וארבע מעדניות.
בשנה שעברה הוציאו את ספר המתכונים הראשון שלהם, שתוך זמן קצר כבש את החנויות, נמכר ביותר ממאה אלף עותקים, וכיכב במשך שבועות ארוכים ברשימת רבי המכר של "הניו-יורק טיימס".
השניים זוכים בימים אלה לכתבות פרופיל מחמיאות, במסגרתן הם מביעים תקווה כי האוכל שהם מכינים, ובפרט צלחת החומוס המפורסמת שלהם, יוכלו לחבר בין שני העמים ו"לפתור סכסוכים מיותרים על גבי שולחן האוכל", כהגדרתם.
הפרס היוקרתי על הספר ניתן לשניים בטקס מיוחד שנערך בסן פרנסיסקו ביום שלישי האחרון. אחת הסיבות העיקריות שבגינן החליט חבר השופטים להעניק להם את התואר, קשורה לעובדה כי הם הצליחו לבצע חיבור יוצא דופן בין מאכלים מוסלמיים, יהודיים ונוצריים. הספר עצמו מציע יותר מ-120 מתכונים, והוא גבר על יותר מ-24 ספרים אחרים.
