משפחתה של ענת אלימלך דורשת לפתוח את התיק מחדש
אברהם אלימלך, אביה של השחקנית ענת אלימלך שנרצחה לפני 15 שנה בידי בן זוגה, מחדש את מאבקו נגד מי שלטענתו אשם ב"כשלי החקירה שליוו את הפרשה". במכתב ליועמ"ש ולמבקר המדינה, הוא דורש להעמיד לדין שורת גורמים ובראשם משה לדור, ששימש אז פרקליט מחוז ירושלים
במכתב חריף ששיגר ליועץ המשפטי לממשלה ולמבקר המדינה, הוא דורש לפתוח את התיק ולהעמיד לדין את פרקליט מחוז ירושלים שטיפל בתיק, משה לדור, היום פרקליט המדינה, וכן את מנהל המכון לרפואה משפטית לשעבר, פרופסור יהודה היס. "הפרשה הזו תמה ולא נשלמה", אמר אלימלך.

במכתבו דורש אלימלך לנקוט בהליכים נגד היס, אותו הוא מאשים בכך שקבע באופן שרירותי וללא הוכחות כי ענת היא הרוצחת. בנוסף, טוען אלימלך כי היס הוציא שלא כחוק איברים מגופתה של בתו.
אביה של ענת תוקף גם את אנשי פרקליטות מחוז ירושלים והעומד בראשה, שהחליטו אז שלא להעמיד לדין את שני אחיו של דוד אפוטה באשמת שיבוש הליכי חקירה. "הם רצחו את ענת כמה וכמה פעמים", אומר אלימלך. "מאז הפרשה ועד היום איש לא נענש ולא נתן את הדין".
ענת אלימלך, בת ה-23, נרצחה בתחילת חודש דצמבר 1997. אלימלך , שכיכבה בזמנו בערוץ הילדים ובהצגות רבות, ושנחשבה לדוגמנית מצליחה, ניהלה מערכת יחסים עם הספר דוד אפוטה, המבוגר ממנה ב-14 שנים . השניים הכירו שנים קודם לכן, כשענת רק החלה את קריירת הדוגמנות שלה.
לאחר שתפסה תאוצה החל אפוטה לפתח כלפיה אובססיה, שהגיעה לשיאה בבוקר ה-2 בדצמבר 1997 - אז נמצאו גופותיהם של בני הזוג ירויות בדירתו של אפוטה בשכונת רמת בית הכרם בירושלים.
תחילה, בהתבסס על חוות דעתו של המכון לרפואה משפטית, פורסם בהרחבה כי ענת היא זו שירתה באפוטה ואחר כך התאבדה, זאת בשל העובדה כי האקדח ששימש לרצח נמצא סמוך אליה. רק כעבור חודש וחצי, ובשל לחץ כבד מצידה של משפחת אלימלך, הודו במשטרה כי ההודעה הראשונית הייתה שגויה. במהלך החקירה התברר כי אפוטה הוא זה שרצח את בת זוגו ולאחר מכן שם קץ לחייו.
מאוחר יותר חשדו החוקרים כי שני אחיו של אפוטה, שמואל ויוסי אפוטה, הגיעו לזירת הרצח עוד לפני כוחות המשטרה, ודאגו להעביר את כלי הנשק מידו של אחיהם אל ידה של אלימלך. במשטרה המליצו להעמיד את השניים לדין, אך למרות זאת, החליטה פרקליטות מחוז ירושלים, שבראשה עמד אז משה לדור, לסגור את התיק מחוסר עניין לציבור.
"ענת נרצחה קודם כל על ידי בן העוולה אפוטה, אחרי זה על ידי האחים שלו, אחרי זה על ידי הפרקליטות, אחרי זה על ידי העיתונות שטענה כי היא הרוצחת ואחרי זה על ידי חברה קדישא", אומר אלימלך. "המצב הוא כזה שגם היום שואלים אותי'מי רצח את מי'. זה מלווה אותי כל הזמן ולא מרפה".
לפני שנה פסק בית המשפט לענייני משפחה בירושלים, במסגרת תביעת עיזבון, כי דוד אפוטה הוא הרוצח. בנוסף, פסק כי אחיו, יוסי אפוטה, שיבש את זירת הרצח, והטיל עליו פיצויים בסך 300 אלף שקלים.

אך עבור אבי אלימלך זה לא הספיק. "אני ובני משפחתי מזועזעים מעצם העובדה שהיינו צריכים לנהל חקירת רצח בעזרת פרקליטנו", כתב במכתבו ליועץ המשפטי ולמבקר המדינה.
"חלפו יותר מ-15 שנה מאז נרצחה בתי ענת ואין נפשי יודעת שקט ומרגוע, זאת עקב הידיעה כי מי מהמעורבים לא הועמד לדין בגין הטיפול הרשלני בתיק הנ"ל". לדבריו, "הן הפרקליטות, הן פרופ' היס והן חברה קדישא גרמו עוול נוסף, בלתי נסבל ובלתי נשכח למשפחה".
"ברוב חוצפתו החליט פרקליט מחוז ירושלים דאז לסגור את התיק כנגד האחים אפוטה מחוסר עניין לציבור, ממש כך", ממשיך אלימלך במכתבו, "כיצד ייתכן כי אחד התיקים המזעזעים ביותר שידעה ישראל יוכרז כחסר עניין לציבור?".
מלשכתו של היועץ המשפטי לממשלה נמסר: "מכתבו של מר אלימלך התקבל בלשכת היועץ והוא יענה כמקובל".
מפרקליטות מחוז ירושלים נמסר: "תיק החקירה נגד האחים שמואל ויוסף אפוטה בחשד לשיבוש הליכי משפט נסגר בשעתו בהחלטתו של פרקליט מחוז ירושלים דאז, אשר סבר כי מאחר ודובר באירוע ברור של רצח והתאבדות, הרי שבעת הגעת האחים לזירה לא צפויה הייתה להיפתח חקירה פלילית (שמטרתה חשיפת עבירות והעמדה לדין של החשוד ברצח), ולכן לא התגבשה עבירה של שיבוש חקירה".
פרופסור יהודה היס מסר: "איני מכיר את המכתב, אין לי מה לומר. ברגע שאקבל את המכתב, אגיב".
פרקליטם של יוסי ושמואל אפוטה, עו"ד אסף פוזנר, סירב להגיב לדברים. בעבר אמר כי "יוסי מכחיש עניין זה לחלוטין. הוא טוען בתוקף כי אינו יודע אם האקדח הוזז, ואם כן, מי הזיז אותו".
