סיפורה של המסעדה הרומנטית בנתניה

הלקוחות המפורסמים, הצעות הנישואין במסעדה והסועדת שכרעה ללדת. לרגל יום ההולדת השביעי של מסעדת "מנטינה" בנתניה מספרים הבעלים, רועי נחום ויהודה גרוס, על שבעה רגעים בלתי נשכחים

תומר קרן | 29/4/2013 13:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ההיכרות - "הרגע הראשון הבלתי נשכח הוא ההיכרות בינינו", מספר יהודה גרוס. "זה קרה לפני 15 שנה. זה קרה אחרי שסגרתי את מסעדת 'פרימוורד' בנתניה. אח של רועי, איתו שיחקתי כדורגל בשכונה, רצה לפתוח איתי מסעדה וביקש ממני שאציג לו תוכנית מסודרת.
רועי נחום ויהודה גרוס. הרבה רגעים מרגשים
רועי נחום ויהודה גרוס. הרבה רגעים מרגשים צילום: ארכיון פרטי


"זה לקח כמה שנים טובות אבל בסופו של דבר הצגתי לו תוכנית מסודרת (בעזרת האדריכל עודד גרינברג) על מסעדה במתחם של טיב טעם בפולג. הוא אמר לי 'זה נראה מעולה, אבל אני אשאר במסגרייה. תיקח את אחי רועי".

רועי נחום, שלמד הנדסת מכונות במכללת רופין, חלם תמיד לפתוח מסעדה. "גדלתי בבית של אוכל. אמא שלי מכינה אוכל מעולה – שקשוקות, ממולאים. אי אפשר להגיד לה לא, גם אם אכלת לפני כן בחתונה, היא לא תיתן לך לצאת מהדלת בלי שתאכל. גם אבא שלי יודע להעריך אוכל. הוא נוסע בכל שבת לפרדיס לקנות מלפפונים בלאדי ומגיע מייד למסעדה שאני אטעם".

הצעת הנישואין – "בשבע שנים היו כאן הרבה הצעות נישואין במסעדה", מספר גרוס. "היה לנו לקוח שהכניס את הטבעת בתוך הקינוח וברקע ניגן נגן אקורדיון. מזל שהיא לא נחנקה".

לצד הצעות הנישואין הרומנטיות יש לגרוס גם זיכרונות מזוגות של בוגדים. "למסעדה הקודמת שלי היו מגיעים גם זוגות נשואים, אבל לא זה לזו, אם אתה מבין למה אני מתכוון. איך זיהיתי אותם? לפי הבלש שהיה יושב מולם עם תיק גדול על השולחן ומצלם אותם".
 
רמי קליינשטיין. הגיע להתארח
רמי קליינשטיין. הגיע להתארח בייגל

היולדת – אחד הרגעים הבלתי נשכחים ב"מנטינה" היה הרגע שבו אחת הלקוחות כרעה ללדת. "אני לא אשכח את זה לעולם", מספר נחום. "היא סיימה את הארוחה ובבת אחת ירדו לה מים. היא לא רצתה אמבולנס ולא שום דבר, רק את אמא שלה. בסופו של דבר פינו אותה והיא ילדה בשלום, אבל זו הייתה ללא ספק חוויה יוצאת דופן".

האורחים – במהלך השנים הגיעו למסעדה הרבה אורחים מפורסמים, בהם רמי קליינשטיין, שייקה לוי, יגאל שילון, דיוויד בלאט וראומה ויצמן.

האוכל המוזר – אחד התחביבים של יהודה גרוס הוא דיג. הוא נוהג לצאת מדי פעם עם חבר מחדרה לדוג מול חופי אשדוד. את השלל הם מביאים למסעדה, שם השף המוכשר אריק ווקיל מכין מהדגים מטעמים (מנת הדגל היא הקרפצ'ו). "פעם אחת תפסנו כריש, אבל אחרי לבטים החלטנו לא להביא אותו למסעדה כי חששנו מתגובת הלקוחות".

חוץ מזה, נזכר גרוס בדברים מוזרים שאכל בתאילנד – תמנון עם לימון ומלח ("תענוג") וכוכב ים. "המוטו שלי הוא שאני חייב לאכול כל דבר לפחות פעם אחת".

כשהוא נשאל אם יש דבר שלא יאכל הוא אומר בלי היסוס: "מוח של קוף. שמעתי שזה להיט במזרח. אוכלים את זה ישר מהראש של הקוף, בזמן שהוא צורח מכאבים. זה כבר לא בשבילי".

האבדות – לא מעט לקוחות שוכחים חפצים במסעדה. יש כאלה ששוכחים עטים, או צעיף, ויש כאלה ששוכחים דברים יותר דרמטיים, כמו אקדח או כדורים. "לפני שנה שכח אצלנו לקוח פאוץ' עם אקדח", נזכר נחום. "אחרי שעתיים הוא חזר כמו טיל, רועד כולו. כשהוא ראה את הפאוץ' חזר לו הצבע לפנים".

הביקורת – כמו בכל מסעדה יש לקוחות שמרוצים יותר ויש לקוחות שמרוצים פחות. את אחד הלקוחות שהתלונן גרוס ונחום לא ישכחו לעולם. "הוא הגיע לכאן בשבת, כשהמקום היה מלא", נזכר נחום. "לא עמדנו בביקוש וחלק מהלקוחות המתינו זמן רב למנות שלהם. הלקוח הזה הספיק לאכול עם בני משפחתו את המנה הראשונה וחיכה בקוצר רוח למנה העיקרית. רגע לפני שהגיעה המנה לשולחן הם קמו והלכו".

כעבור זמן קצר כתב הלקוח בפורום של "תפוז" ביקורת קטלנית על המקום. "הביקורת הייתה קשה, אבל היא הגיעה לנו", אומר גרוס. "ביקשנו את סליחתו של הלקוח ורצינו להזמינו לארוחה על חשבוננו. הוא סירב בתוקף, למרות שכל הגולשים ניסו לשכנע אותו לתת לנו הזדמנות נוספת".



"המקרה הזה כואב לנו במיוחד מכיוון שאנחנו מאוד אוהבים לארח", אומר נחום. "לקוח ותיק שלנו אמר לנו: יש לכם אוכל מעולה ושירות ברמה בינלאומית. הבעיה היחידה שלכם זה להביא את הלקוח לפה. ברגע שהוא מגיע פעם אחת הוא כבר שלכם לתמיד".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום רעננה-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים