תחנת משטרה ראשונה בטירה: השוטרים חמושים באם-16

שער ברזל כבד ועמדת שמירה ממוגנת נגד כדורים וטילים, כך נראית תחנת המשטרה שתיחנך היום במרכז טירה. במשטרה טוענים: זה הישג לשלטון החוק ואחד המקרים הבודדים שבהם מוקמת תחנה בלב יישוב גדול במגזר הערבי ולא בפאתיו

אבי אשכנזי, טירה | 30/4/2013 8:53 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
טקס חנוכת תחנת המשטרה שייערך היום (ג') בטירה שבמשולש הוא בהחלט אירוע נדיר: לא בכל יום מוקמת תחנת משטרה בלב עיר ערבית ולא בפאתיה. התחנה הוקמה במבנה נטוש מאחורי בניין העירייה. במשך עשרות שנים פעל במבנה בית היולדות של העיר, ורבים מתושבי טירה נולדו במבנה שבחודשים האחרונים הפך לתחנת משטרה, שדומה יותר למוצב קדמי של צה"ל.

>> ראש עיריית טירה מזהיר: האביב הערבי בדרך לכאן
>> משולש הרצח: מי יעצור את הרצח הבא בטירה ובטייבה?
 
תחנת המשטרת בטירה, אתמול. כמו מוצב צבאי
תחנת המשטרת בטירה, אתמול. כמו מוצב צבאי צילום: ראובן קסטרו

התחנה מוקפת גדרות עם בד יוטה כדי שלא ניתן יהיה לראות מה מתרחש בתוכה. מצלמות אבטחה מקיפות את המבנה ומערכות האזעקה מותקנות על הקירות. בכניסה יש שער ברזל כבד ועמדת שמירה ממוגנת נגד כדורים וטילים.

השוטרים בתחנה מסתובבים לא רק עם אקדחים, אלא גם עם רובי אם-16 מקוצרים ואקדחי טייזר, לכל צרה שלא תבוא.

ובכל זאת, על אף צעדי הזהירות, מציינים במשטרה כי פתיחת התחנה בטירה היא הישג לשלטון החוק בישראל. זה אחד המקרים הבודדים שהמשטרה פותחת בלב לבו של יישוב ערבי גדול תחנת משטרה. עד עתה תחנת המשטרה שפעלה באזור המשולש הייתה תחנת טייבה, והיא ממוקמת בכניסה לעיר לא בתוכה. התושבים בטירה לחצו על המשטרה לפתוח את התחנה וזה כשלעצמו הישג.

80 השוטרים שהקצה השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' כדי להתמודד עם הפשיעה הקשה במשולש גויסו לתחנה החדשה בטירה שהוקמה ביוזמתם של מפקד מחוז המרכז במשטרה, ניצב בנצי סער, ומפקד מרחב השרון, ניצב משנה אילו מור. למפקד התחנה מונה רב-פקד אלון בירן, קצין ותיק ומוערך.
"בתקופה האחרונה היה גועל נפש"

בבית ממול מתגוררת רנא סמרה. "זה טוב שפתחו כאן את התחנה", היא אומרת. "מה שקרה בתקופה האחרונה בטירה היה גועל נפש, אי אפשר היה לחיות כאן. עבריינים התחילו לפעול בלי מורא. כל הכבוד שהחליטו להקים כאן תחנה".

"הבעיה העיקרית בטירה היא הירי, אי אפשר להסתובב בעיר", אומר מנסור באסם, בעל חנות למוצרי חשמל במרכז טירה. "אנשים מעדיפים להישאר בבתים. זה המצב בשנים האחרונות, וזה לא היה כך בעבר. השווקים של טירה פורחים בסופי שבוע. היהודים מגיעים לעשות פה את הקניות. ברור פה לכולם שאם מצב הביטחון יהיה מעורער, היהודים לא יבואו לקנות. אם יהיו רציחות בשוק, היהודים לא יגיעו - ולכן טוב שהמשטרה נכנסת ועושה סדר. בתוך שנתיים היו כאן 15 מקרי רצח".

בבית הקפה של האחים סמארה ישב חברו של באסם, בעל בית הקפה ששמו היימן מנסור. "מפקד התחנה פה הוא אחלה גבר, טוב מאוד שפתחו פה את התחנה, ואני מקווה שהשוטרים יעשו סדר", הוא אומר.



"יותר שוטרים ברחובות ייצור הרתעה", אומר אמיר מנסור, בעל בית הדפוס שמול תחנת המשטרה. "יצא לי לפגוש את מפקד התחנה, הוא עשה עליי רושם טוב. מקווה שהוא יעשה עבודה טובה. המשטרה קיבלה מנדט להשליט חוק וסדר בעיר".

בינתיים במחוז המרכז של המשטרה מספרים על שינוי מגמה. "מאז שהתחנה התחילה לפעול לפני חודשיים-שלושה אנו רואים ירידה בפשיעה. בפעם הראשונה אנו גם מקבלים קריאות מתושבים שמתלוננים על רעש מהשכנים. זה מבחינתנו המדד של אמון התושבים בנו השוטרים", אומר קצין בכיר במרחב השרון של המשטרה.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום רעננה-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים