הקריאה לחרם על קניון הציתה מלחמת דת בירושלים
קריאת הרבנים להחרים את קניון רמות מסיבות של צניעות עוררה את זעם החילונים בשכונה. יו"ר המנהל הקהילתי זאב לנדנר קורא לתושבים להגיע ולקנות בהמוניהם במקום: "צריך לבוא לקניון על אפם וחמתם של מחרחרי הריב"

יו"ר המינהל הקהילתי של השכונה זאב לנדנר החל השבוע להפיץ מכתב יוצא דופן בו הוא קורה לתושבים, הן החילונים הדתיים לאומיים והן החרדים המתונים להגיע בהמוניהם ולפקוד את הקניון, זאת על מנת לסייע למנהלי הקניון שלא להתקפל לדרישותיהם של הרבנים והציבור החרדי.
"בואו בהמוניכם" כתב לנדנר במכתב. "ראו במשימה של הכשלת רצונו של המיעוט להפעיל סחטנות על בעלי העסקים בקניון משימה ראשונה במעלה. רכזו את כל קניותיכם מהיום והלאה אך ורק בקניון הפועל בשכונה, וקראו לבני משפחותיכם , חבריכם מכל מקום בעיר ומחוצה לה להירתם למהלך חשוב זה ולהביא לשגשוגם של העסקים בקניון על אפם וחמתם של מחרחרי הריב".
כזכור, כפי שפורסם ב-nrg "מעריב" ביום שישי האחרון הפיצו עשרת רבניה הגדולים של השכונה המעורבת מכתב חריף בו הם דורשים מתושבי השכונה להחרים את הקניון השכונתי עקב בובות נשים לא צנועות מבחינתם, מוסיקה החילונית הבוקעת ממנו, בה ישנה שירת נשים, החוברות הבלתי צנועות המופצות בקניון, מוכרות לא צנועות ועוד.
לטענת הרבנים, מגמת ההנהלה הייתה לרצות את הקהל החילוני "שהינו מיעוט גמור באזור", כלשונם, "ואילו כלפי רוב תושבי הסביבה החרדים היחס היה כאל קהל שבוי המונח ממילא בכיסם".
במכתב מציינים הרבנים את הבעיות שהציבור החרדי מוצא בקניון ומוסיפים: ״לאחרונה ישנה התדרדרות גדולה בשטח״. הרבנים דורשים לעמוד על צביונה של השכונה, שעד לפני שנים אחדות הייתה שכונה חילונית ברובה. "מעתה ועד להודעה חדשה - אין להיכנס ואין לקנות בקניון רמות", חתמו את המסמך.
בתגובה למסמך, הודיעה הנהלת הקניון כי היא תמצא ערוץ הידברות מול נציגי הרבנים, זאת על מנת למצוא נוסחא שתתאים לכלל הצדדים. עם זאת, לדברי לנדנר, אותם הרבנים שחתומים על ההוראה הם לא יותר ממיעוט שמייצג מספר זעום של תושבים בשכונה.
"אנחנו, בניגוד לרבנים, פנינו לכלל התושבים שיבואו ויחזקו כנגד אותם החרמות והנידויים" אומר לנדנר ל"מעריב". "יש היענות גדולה מאוד. לשמחתי, לא זו בלבד שאין ירידה כלשהי בפדיון בחנויות, אלא יש מגמה של עלייה של אנשים שבאים וקונים בקניון. זו שכונה פלורליסטית מעורבת. אם תשאל את תושבי השכונה החרדיים, 85 אחוז מהם יגידו שהם לא מוכנים לגור בגטו מבודד ונפרד, אלא במשותף".
המאבק סביב הקניון נראה כעת כמוקד המרכזי של המאבק הדתי בירושלים. על אף ששכונת רמות עברה טרנספורמציה בשנים האחרונות במסגרתה שורה ארוכה של משפחות חרדיות עברו להתגורר בה, לטענתו של לנדנר, החלוקה היא לטובתו של הציבור הציוני דווקא. הערכה היא שברמות מתגוררים 55 אחוז תושבים ציוניים וציוניים דתיים ו-45 אחוז תושבים חרדים.
"מבחינתו של המיעוט הקיצוני המתגורר לצערנו בשכונה, מצב זה של כל ישראל חברים הינו בבחינת אסון לפי תפיסת עולמו" כתב במכתב שהופץ בקרב הציבור החילוני.
"לשמחתי הרבה מתברר כי מרביתו של הרוב הדומם הגר בשכונה, בלא כל קשר וזיקה למידת אמונתו והשקפתו הדתית, מואס וקץ בכל ניסיון של הפחדה ושל שימוש בנשק החרמות והנידויים, ו/או הפצת שנאה בין יהודי ליהודי רק בשל כך שהאחד אינו שומר את כל המצוות. לכן, מתברר כי לא זו בלבד שהחרם לא השיג את מטרתו אלא ההיפך הציבור אף בטרם פנייתי זו, בחר לפקוד את הקניון בהמוניו מתוך מסר ברור לאותם מחרחרי ריב , מדון ופילוג, כי מקומם אינו בשכונת רמות".