פיילוט בבן גוריון: קבלה ללימודים ללא פסיכומטרי

החל מהשנה הבאה תאפשר האוניברסיטה בבאר שבע תקופת ניסיון שבה מועמדים ללימודי מדעים יעברו קורסים במקום בחינה פסיכומטרית. הרקטור: "הלימודים לבחינה הפסיכומטרית לא נותנים דבר. עדיף שהסטודנטים ילמדו משהו בעל ערך"

רעות וילף | 10/7/2013 5:56 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
זה נראה כמו עוד שלב בדרך להורדת הבחינה הפסיכומטרית ממעמדה כקריטריון המרכזי בקבלת מועמדים ללימודים באוניברסיטה. החל משנת הלימודים הקרובה תתחיל אוניברסיטת בן-גוריון בפיילוט שבמסגרתו המועמדים ללימודים במוסד לא יצטרכו לגשת לבחינה פסיכומטרית, אלא יעברו מספר קורסים במתכונת אקדמית.
אוניברסיטת בן גוריון. לא צריך פסיכומטרי
אוניברסיטת בן גוריון. לא צריך פסיכומטרי  צילום: יהודה לחיאני


לפני כשבוע פורסם במעריב סקר שלפיו כמחצית מראשי המוסדות האקדמיים הביעו נכונות לבטל את הבחינה הפסיכומטרית. עתה מגיע השלב המעשי. הפיילוט הוצע גם לאוניברסיטאות אחרות, אך בשלב זה הן סירבו לקחת בו חלק.

הפיילוט ייצא לדרך בפברואר הקרוב, והוא מיועד למועמדים ללימודים ריאליים בשנת תשע"ד. בשלב הבא הוא יורחב למדעי החברה. "הלימודים לקראת הבחינה הפסיכומטרית כשלעצמם לא נותנים שום דבר בעל ערך", אומר פרופ' צבי הכהן, רקטור אוניברסיטת בן-גוריון.

"הם לא מלמדים חומר ולא מקנים כלים לחשיבה. מדובר בטכניקות וטריקים שבסך הכל מלמדים איך לפתור שאלות יותר מהר. אם הסטודנטים לעתיד כבר נאלצים לבזבז גם זמן וגם כסף, אז לפחות שילמדו משהו שייתן להם כלים משמעותיים".
כמה מבחנים במהלך הקורס

הפיילוט מיועד בשלב ראשון למועמדים המבקשים להתקבל ללימודים בפקולטות למדעים, ובהם מדעי הטבע, הנדסה ומדעי הבריאות. הקורסים שבהם יצטרכו המועמדים להשתתף יהיו באנגלית, במתמטיקה, בפיזיקה ובהבנת טקסט מדעי.

במהלך הקורסים ייבחנו הסטודנטים מספר פעמים, ובסופם ייגשו לבחינה מסכמת. הציונים שיקבלו בקורסים ישוכללו עם ציון הבגרות ויכריעו אם יוכלו להתקבל ללימודים במוסד.

"כלי הניבוי הטוב ביותר להצלחה אקדמית היא ההצלחה האקדמית בעצמה", ממשיך פרופ' הכהן. "אם המועמדים יסיימו את הקורסים בהצלחה, זו תהיה אינדיקציה לא רק לאוניברסיטה, אלא גם לתלמידים עצמם שיוכלו לטעום מעט מהחיים האקדמיים ולהחליט אם ברצונם להמשיך במסלול שבחרו.

בשונה ממדינות רבות אחרות, בישראל משך הזמן שחולף מרגע שתלמיד מסיים תיכון ועד שהוא מגיע לאוניברסיטה הוא ארוך. הישראלים יוצאים לשירות צבאי ולטיול בחו"ל, וחולפות שנים ארוכות עד שהם מגיעים לאקדמיה. המשמעות היא שהאוניברסיטאות נאלצות להתמודד עם סטודנטים שאינם מוכנים ללימודים אקדמיים. הקורס עשוי להוות פתרון גם לבעיה הזו".

באופן מפתיע, במרכז הארצי לבחינות והערכה, האחראי על בניית הבחינה הפסיכומטרית, דווקא מברכים על הרעיון, ואנשיו צפויים ללוות את יישומו.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים