למה תיירים מתרחקים ממרכז העיר ירושלים?
הניווט קשה, רכישת כרטיסים לרכבת הקלה מסורבלת, ואין מספיק מרכזי מידע. מחקר שנערך עבור העירייה מסביר למה תיירים לא באים למרכז

הרכבת הקלה בירושלים. רכישת הכרטיסים מסורבלת פלאש 90
כמו כן, התיירים ציינו כי ישנו קושי גדול לנווט ממקום למקום בעיר. בעיה נוספת שהעלו התיירים היא הקושי להבין את המערכת המסורבלת של קניית הכרטיסים לרכבת הקלה. ראיונות עם תיירים העלו בעיות נוספות, ובהן מחסור באפשרויות בילוי למשפחות עם ילדים.
בדיקת מילות חיפוש מרכזיות חשובות לתייר בעת שהוא בודק מקומות בילוי בירושלים העלתה כי מילות חיפוש כגון "טיול בירושלים", " שופינג בירושלים", " אטרקציות בירושלים", " אוכל בירושלים", " חיי הלילה בירושלים" היו הפופולריות ביותר. דבר נוסף שהתברר הוא כי מרכז העיר לא נמצא על מפת מוקדי התיירות, ואין המלצות משמעותיות לטיולים במרכז העיר.
עוד נמצא כי מרבית ההפניות בבדיקת החיפוש הפנו את התייר לקניונים ולמרכזי קניות כגון מלחה, ממילא ותלפיות. "לכל היותר, מפנות מילות החיפוש למדרחוב בן יהודה, באופן בלתי מחמיא", נכתב במחקר. התיירים הסבירו שהחנויות במרכז העיר ארכאיות ולא מזמינות.
גורמים בעיריית ירושלים ציינו כי אחת הסיבות לכך היא שהחנויות במרכז העיר מתבססות על סוחרים ותיקים המציעים סחורה עתיקה ומתעקשים להישאר במתחם. בעקבות כל אלה החליטו ב"עדן" ובעיריית ירושלים לשנות את המצב. אחת הדרכים היא באמצעות שיווק ממוקד של מרכז העיר לתיירים.
בין השאר מומלץ להציב מיצגים אמנותיים בכיכרות, לרשת את מרכז העיר ברשת אלחוטית, לפתח מסלולי טיול עצמאיים ברוח היסטורית של יציאה מחומות העיר העתיקה, לספק הדרכה תיירותית לבעלי עסקים, לשפר את הניקיון וכמובן להעניק סיורים למשפיעים בתחום התיירות, ובהם בלוגרים מובילים, מלונאים ואנשי תוכן במדריכי טיולים.