מאבק על החיים: צומת הדמים בגוש עציון
נופר שמעון בת ה-17 נדרסה בצומת אלעזר כאשר חצתה את הכביש. היום היא נפטרה, והתושבים זועמים: "צריך נס כדי לא להידרס"

בדיקת nrg מעריב מגלה כי התאונה המצערת שבה הייתה מעורבת נופר לפני כשבוע, אינה הראשונה שמתרחשת בצומת זה. "במהלך שלוש השנים האחרונות אירעו עשרות תאונות בצומת אלעזר", מעיד שלומי ענבי, רכז הביטחון של היישוב, אשר מעודכן בזמן אמת על כל תאונה שמתרחשת בגזרה.
לדבריו, "מספר התאונות שמתרחשות בצומת אלעזר גבוה לפחות פי שניים ממספר התאונות בצומת נווה דניאל (הישוב הסמוך, ר"ו), ולמרות זאת, החליט משרד התחבורה להגדיר את צומת נווה דניאל כצומת מסוכן, בשונה מאלעזר שעדיין לא מוכר ככזה".
וולי וולפסטל, חבר הנהלת היישוב אשר משמש כמתנדב במגן דוד אדום, מספר גם הוא על לא מעט תאונות, אליהן הוא עצמו הוזעק לשם מתן טיפול רפואי. כדוגמה הוא מביא מקרה שאירע רק לפני כחודשיים באותו המקום, בדיוק כאשר "אם ובתה שנסעו ברכב שיצא מהיישוב, נפגעו מרכב שחלף על הציר הראשי".
וולפסטל מספר כי "רכבן של השתיים נפגע והוגדר כטוטאל לוס, והן יצאו בנס מהתאונה". כמו כן, לפני כשלוש שנים פגעה משאית באדם מבוגר שחצה את הצומת ונפצע קשה. תאונה נוספת באותו המקום בדיוק התרחשה לפני כחצי שנה, בין שני כלי רכב - אחד שהגיע מהיישוב והשני שנסע על הציר הראשי.
"זה ממש כמו רולטה רוסית", אומר וולפסטל. "לחצות את הכביש מבלי להיפגע מצריך נס, כי זה בדיוק כמו לחצות את כביש ירושלים תל אביב ברגל".
בצומת היישוב, על כביש 60, מוצבת תחנת אוטובוס של חברת "אגד", אשר משמשת עשרות נוסעים מדי יום. למרות שישנה תחנה מסודרת, אין במקום מעבר חצייה.
"מעבר החצייה הקרוב ביותר, נמצא במרחק של קילומטר וחצי דרומית לצומת", מסביר רן ישי, חבר ועד הישוב. "זה אומר שהולך רגל שרוצה לחצות את הכביש על פי חוק, צריך ללכת לא פחות משלושה קילומטר- קילומטר וחצי לכל כיוון".
"זה לא מתקבל על הדעת", הוא אומר. לדבריו, "עכשיו אנחנו מצויים באבל כבד על מותה של נופר, ובו בעת, אנחנו דואגים מאוד כי בכל יום ילדים, חיילים ואנשים מבוגרים מסכנים את חייהם כשהם חוצים את הכביש הזה בדרך לביתם".
בימים האחרונים עלתה לרשת עצומת תושבים עליה חתמו עד כה למעלה מ-1,500 אנשים. "אנו תושבי היישובים אלעזר, נווה דניאל ואלון שבות קוראים לשר התחבורה להתקין רמזור בצומת הכניסה ליישובנו, כדי למנוע ולעצור את מחיר הדמים היקר הבא", כתבו.
"לאחר תאונות קשות שנגמרו בניסים, לצערנו, השבוע היה זה מחיר דמים יקר מידי... בואו נעצור את הקטל הבא. חיינו לא הפקר, אנחנו רוצים ללכת ולחזור בשלום לביתנו כמו בכל בית בישראל", הוסיפו בעצומה.

ביום רביעי האחרון הפגינו עשרות תושבי גוש עציון מול משרד התחבורה בירושלים בקריאה לשיפור התשתית בכניסה לישוב אלעזר. "צר לנו מאוד שהגענו אל הרגע הזה ועל העובדה שהיינו צריכים להגיע אליו", אמר בהפגנה דוידי פרל, ראש מועצת גוש עציון.
"האם לא ניתן היה למנוע את האסון? הלא כבר תקופה שאנו מתריעים בפני הרשויות שהכביש והצומת מסוכנים ויש לבצע בהם עבודת תשתית מקיפה. אנו קוראים למשרד התחבורה להתחיל היום את העבודות בצומת".
ממשרד התחבורה נמסר בתגובה: "במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים ממתינים להסדרת עשרות צמתים וקטעי דרך בהם אירעו תאונות קטלניות רבות והוגדרו כמוקדי סיכון ברמה גבוהה".
עם זאת, לדבריהם, צומת אלעזר נבחן בעבר על ידי "נתיבי ישראל" אך לא עמד בקריטריונים של מוקדי סיכון. "לאור בקשת המועצה האזורית ותושביה, הסדרת הצומת תובא שנית לדיון בוועדה הבין-משרדית המאשרת את מוקדי הסיכון", הוסיפו.