אחרי 11 מתאבדים: גדר בגשר הגבוה בארץ

רק כעשור מהקמתו, גשר עכברה - הנקרא גם "גשר המתאבדים" - זוכה למעקה בטיחות. עוד בזמן בנייתו נפלו ממנו שני פועלים אל מותם

יאיר קראוס | 25/11/2013 16:17 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: צפת,מתאבדים
עובדי חברת נתיבי ישראל (לשעבר מע"צ) השלימו אתמול הצבת מעקה בטיחות בצדו האחד של גשר עכברה, הגשר הגבוה בישראל, עשור אחרי שהוקם ולאחר ש־11 בני אדם קפצו ממנו אל מותם.

עובדים על בניית המעקות
עובדים על בניית המעקות צילום: איבלה הפקות
גשר עכברה, בכביש המוביל מצומת אליפלט לצפת, מוכר בקרב תושבי הגליל כ"גשר המתאבדים". גובהו של הגשר 80 מטרים, והעובדה שבמשך עשור לא טרחו הרשויות להקים גדר שתחצוץ בין הגשר ובין התהום אפשרה ל־11 בני אדם לקפוץ ממנו אל מותם – מרביתם בשנים האחרונות והאחרון שבהם לפני כמה שבועות.

תושבי צפת, העיר הסמוכה, מספרים כי עוד במהלך בניית הגשר נפלו ממנו אל מותם שני עובדים זרים מרומניה שהשתתפו בבניית הגשר, ומאז הקמתו הוא הפך לפתרון קורץ למי שמאס בחייו. היום מתכננים בחברת נתיבי ישראל להמשיך לגדר את צדו השני של הגשר, לפני שאנשים נוספים ינצלו את הפרצה כדי לקפוץ אל התהום. 
"שיתאבדו בת"א"

ג'לאל חורני, תושב שכונת עכברה בצפת, מתגורר מטרים ספורים מהגשר העצום. הוא ובני משפחתו כבר מורגלים ברעיית העזים שלהם מתחת לגשר, כשבכל פעם הם חוששים ששוב ימצאו גופה שנפלה ממרומים: "אנחנו כבר מכירים את הצעקה כשמישהו נופל, וביקשנו כבר הרבה שנים שיעשו משהו וישימו גדר. אני לא יודע למה חיכו כל כך הרבה. לפני שהיה כאן גשר אף אחד לא התאבד כאן", אמר חורני.

 

צילום: איבלה הפקות
מוקד ההתאבדות. גשר עכברה צילום: איבלה הפקות

הוא מצביע לעבר נקודות שונות מתחת לגשר ויודע לספר מי מת בכל מקום. "אני לא מבין: למה באים לכאן להתאבד?" תהה חורני. "שיתאבדו בתל אביב, בחיפה או במקומות אחרים. אנחנו לא מבינים". המעקה שהיה לאורך הגשר עד כה התנשא לגובה מטר וחצי בלבד, ולא דרש מאמץ מיוחד כדי לקפוץ ממנו.

לא רק מתאבדים מצאו עניין בגובה הרב: קופצי באנג'י רבים נרתמו מפעם לפעם למעקה הברזל וקפצו קפיצת אקסטרים היישר לעומק התהום. איש לא נפגע בקפיצות הללו, בינתיים, אבל כעת ייאלצו חובבי האקסטרים לחפש להם מקום אחר.

צביקה לבל, חובש בכיר במד"א ומתנדב בזק"א, ביקר בגשר פעמים רבות במסגרת עבודתו לאחר שברשת הקשר דווח על אדם שנפל ממנו. הוא וחבריו יודעים כבר להגיע לגשר המקולל שבכניסה לצפת. כעת הוא מקווה שלא יידרש יותר למשימה העצובה. "הגדר תאפשר לי לישון טוב יותר בלילה", הוא אומר. "בכל שבוע אנחנו מקבלים לפחות קריאה אחת על חשש להתאבדות או על אדם שנעלם ומעריכים שהוא הלך להתאבד בקפיצה מהגשר. כעת, אני מקווה, הסיפור הזה מאחורינו".

לדברי לבל, כבר שנים מתריעים החובשים וגם אנשי עיריית צפת מפני שכיחות אירועי ההתאבדות מהגשר. "ייתכן שעד עכשיו לא היו מספיק הרוגים כאן", הוא אומר. "אנחנו מטפלים באינספור פצועים בכבישים מסוכנים בגליל, ויודעים שעד שאספלט הכביש מלוכלך בדם הרוגים, המדינה לא מסדירה אותו בטיחותית. כך גם כאן, 11 אנשים איבדו את חייהם ורק עכשיו החליטו במע"צ להציב גדר שתעצור את התופעה".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...