גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


עידן הקרח הקוסמטי

טיפולים שונים ומשונים בקור הם הטרנד הכי רותח כעת בעולם היופי. תמר איל-להב עם מורה נבוכים

תמר איל-להב | 14/7/2005 10:07 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קשה לי להבין אנשים שמכריזים על עצמם כחובבי קיץ. לא ברור לי מה הם אוהבים כל כך בלחות הבלתי נלאית, בזיעה הניגרת, במעלות הלוהטות שגורמות לכולם להתחבר אל המזגן כמו לאינפוזיה. ולא רק אני, גם בעולם הקוסמטיקה החלו להפנים בשנים האחרונות שהקור הוא הדבר האמיתי, במיוחד בימים החמים. הקור לא רק הופך את החיים לקלים יותר, הוא אפילו יכול לעשות אותם יפים יותר. הטרנדים האחרונים שמגיעים אלינו ממחוזות הטיפוח בחו"ל נשענים ברובם על טיפולי קור וטיפולי חמצן - שניהם מיועדים לקרר ולצנן ואם להסתמך על דברי המטפלים, הם אפילו מחוללים ניסים.

עוד בקיץ שעבר החלו להפציע כאן ניצוצות של טיפולים קוסמטיים בקור - תרסיסים שתפקידם לצנן את הגוף נמכרו כמו לחמניות טריות וטיפולי איירוקריותרפיה (טיפול באוויר קר) היו משאת נפשם של אלה שביקשו להפחית ממשקלם, או להסיר כמה שכבות של צלוליטיס מהירכיים. השנה המגמה תופסת תאוצה ומשתדלת להדביק את קצב חידושי הקוסמטיקה בעולם. מרבית הטיפולים מתרכזים היום בפלג הגוף העליון, ומבטיחים תוצאות מרהיבות.
קור יולי אוגוסט

השימוש בקור לצרכים רפואיים ואסתטיים היה ידוע כבר לפני אלפי שנים, אך השימוש בו מעולם לא הפך לפופולארי. "אנחנו יודעים שבתקופת היפוקרטס, הרופא היווני הנודע, השתמשו בקור כדי לרפא פצעים, ומאוחר יותר השתמשו בו להקלה בניתוחים שונים", מספרת הקוסמטיקאית יפה לרי, בעלת מכון היופי "יעלת חן" בירושלים.

לקור שלוש פעילויות עיקריות: הוא מאלחש את מערכת העצבים ומבצע כיווץ והרחבה של נימי הדם הרבים המצויים על פני העור. שתי הפעולות האלה מספקות הפגת כאבים מהירה. פעולה נוספת שמבצע הקור היא הנעה של צינוריות הדם, המשפרת את גמישות העור. הנעה זו גורמת לקליטה טובה יותר של מוצרים קוסמטיים. "בגלל כל הפעולות הללו, אנחנו יכולים למצוא את הקור במגוון טיפולים קוסמטיים", מוסיפה לרי. "כאשר מבצעים הליך של איפור קבוע, אפשר להשתמש בקור כמאלחש ומרגיע במקום מאלחשים שאינם טבעיים. החדרת פיגמנט הצבע בטיפול מהירה ומדויקת, וקליטת הצבע חזקה מפני שהקור מקבע אותו. חשוב לדעת גם שבעזרת הקור והפחתת תחושת הכאב, הטיפולים עצמם הופכים לארוכים יותר ומספר הפעמים שבהן צריך לחזור על הפעולות, קטן יותר".

טיפולים נוספים שבהם ניתן להשתמש בקור הם טיפולי לייזר רפואי להצרת כלי דם בפנים או ברגליים, טיפולי לייזר להסרת שיער וכמובן טיפולי פנים. "בשל היכולת שלו להזרים את הדם, הקור מצליח לחדש את התאים, להרגיע נפיחויות בעיניים, לבצע הבהרה, למצק את העור ולגרום לחומרים קוסמטיים להיקלט בצורה טובה יותר".

ואיך זה מתבצע בפועל? לרי לדוגמה משתמשת במכשיר המכונה Cryox3. מדובר במכשיר חכם הפועל באמצעות תוכנות מחשב. חלקו האחד הוא כדורי, וממנו יוצאת ידית קור, שעליה ניתן להרכיב חלקים מסוימים שמתאימים לטיפולי פנים שונים. תוכנות המחשב קובעות את רמת הקור - בין 12 מעלות למינוס חמש - לפי האזור בפנים: שפתיים, עיניים או גבות, ולפי סוג הטיפול. בזמן טיפול איפור קבוע למשל, הלקוחה מחזיקה את

ידית הקור וכך היא יכולה לווסת לעצמה את רמת הקור ורמת הכאב. בזמן טיפול הצערת פנים, השליטה ברמת הקור נעשית על ידי הקוסמטיקאית, ומוחדרים גם חומרים מצננים דוגמת ג'ינג'ר ואלוורה, הנרקחים יחד עם הורמון מלאכותי שתפקידו להצעיר את העור. השילוב בין חום הידיים, הקור ש"זורקת" המכונה והחומרים הללו, טוענת לרי, גורמים לעור להיראות צעיר ורענן יותר.

אבל זוהי רק שיטה אחת לשימוש בקור. שיטה נוספת וקרה לא פחות מסתייעת בקרח יבש, שמצליח לרפא אקנה, להשטיח קמטים ואף תורם לטיפולי יופי. "נחשפתי לטיפולים בקרח יבש לפני כמה עשרות שנים כשראיתי, בנוסף לכל הדברים הנפלאים שעושה הקרח היבש בפנים, כיצד ניתן להיעזר בו אפילו במצבי התקרחות שונים", מספרת מרים זהבי, קוסמטיקאית ונשיאת חברת "כריסטינה". "הדרך להבין את עוצמת המשמעות של קור בטיפולי פנים, מעבר ליתרונותיו בכיווץ כלי דם והמרצת העור, היא לחשוב על מה קורה לאדם כשמכניסים אותו לפריזר. גם אם הוא ייצא משם לאחר כמה שנים, מראה עור פניו יישאר אותו הדבר, מאחר שהקור מצליח לשמר את העור. זה יתרון אדיר. אנו גם יודעים שעורן של נשים מארצות קרות, כמו רוסיה למשל, הוא עור פנים טוב יותר".

את טיפול הקרח היבש נוהגת זהבי לכנות "מסיכת שלג", מאחר שמצב הצבירה של הקרח נע בין מוצק לנוזל והחומר דומה במראהו לכדור שלג. במהלך הטיפול עוברת הלקוחה פילינג המותאם לעור פניה ועם כדור השלג, המועשר בחומרים המותאמים למצב העור שלה (ויטמינים שונים, חומרים ממיסים וכדומה), הקוסמטיקאית עוברת על פניה ובמידת הצורך מורחת מסיכה קרירה על הפנים. הטיפול מתאים לריפוי בעיות עור כמו צלקות של אקנה, להידוק ומיצוק העור ולטיפולי יופי שונים. "מאחר שהטיפול במסיכת השלג נעזר בחומרים שאותם העור פולט בדרך כלל, חשוב להחזיר לו חיים על ידי חמצן רטוב שעוזר בהשגת המראה הכללי", מסכמת זהבי. "לכן, כל טיפול כזה מסתיים אצלי בהחדרת חמצן רטוב לעור".
מכורים ליופי מרוסיה בעיצומו של טיפול עצמי. צילום: איי-פי
מכורים ליופי מרוסיה בעיצומו של טיפול עצמי. צילום: איי-פי אי פי

זמן החמצן

החמצן הרטוב עליו מדברת זהבי, וחמצן בכלל, מסתמן כמצנן הרשמי של קיץ 2005. שיטוט באתרי אינטרנט מרחבי העולם חושף את החמצן כמצרך מבוקש: ברים שאליהם אנשים מגיעים כדי לשתות חמצן, חברות קוסמטיקה שמשלבות פורמולות ייחודיות במוצרים שלהן, אשר תפקידן להחדיר חמצן אל העור וכן הלאה.

ממש בימים אלה הגיע לארץ התכשיר Complex Sero Botanic של חברת "סיסלי" - תחליב ממריץ לשעות הלילה המגביר את אספקת החמצן לתאים. בנוסף אליה, חברת "סטנדל" פיתחה את התרסיס Beauty Energizer, הממריץ את התחדשות התאים בעור על ידי אספקת חמצן, וחברת "אורלן" השיקה את Pure Jeunesse, קרם בעל פורמולה המחדירה חמצן לעור.

באיחור אופנתי קליל (מעל עשור, אבל מי סופר?), טיפולי החמצן מתחילים להתפשט יותר ויותר במחוזותינו, והיום כבר ניתן לקבל אותם במקומות רבים יותר ברחבי הארץ. כך למשל, אפשר לראות בימים אלה את התוצאות שהניב שיתוף הפעולה בין פרופ' מאיר שיניצקי, מומחה בינלאומי לחקר ממברנות (קרום) התא, לצוות המחקר המדעי של בית "רונית רפאל מרכזים רפואיים קוסמטיים-פלסטיים" בכל הנוגע לטיפול בחמצן. אנשי החברה מודעים לכך שהם אינם הראשונים להביא את בלוני החמצן ואת טיפולי החמצן לארצנו, אך לטענתם, מה שייחודי אצלם הוא פיתוח הפייה הייחודית, המווסתת את החמצן המגיע לעורנו, וכן פיתוח תמיסות אנטי אייג'ינג המוחדרות באמצעות חמצן.

"נקודת המוצא שלנו היתה מדעית ולא קוסמטית, ולכן הטיפול המוצע כיום איננו קוסמטי רגיל", אומר פרופ' שיניצקי. "ראשית, התבססנו על הידע שקיים כבר. תאי עור שאינם זוכים לכמות חמצן נאותה חיים פרקי זמן קצרים יותר, מאיטים את חילוף החומרים שלהם ומפחיתים באופן משמעותי את רמת תפקודם. אנו גם יודעים שעם העלייה בגיל, קיימת הפחתה במספר כלי הדם המספקים חמצן לעור, וכתוצאה מכך חלה ירידה בריכוז החמצן ברקמות העור".

איך זה מתבטא בפועל?
"כתוצאה מהפחתת כמות החמצן, העור הופך ליבש, דק, מופיעים בו קמטוטים ועוד תחלואות כמו כתמים, והוא מאבד מהאלסטיות שלו".

טיפול ה-Oxypeel הנעשה ב"בית רונית רפאל" אמור לבצע אנטי אייג'ינג על ידי שימוש בהתזת חמצן טהור. החמצן משולב בטיפות מיקרוסקופיות של מים פיזיולוגיים, המוחדרים לעור בלחץ סילוני ובמהירות גבוהה. הלחץ הסילוני טופח על העור וגורם למעין פילינג מבוקר, המסיר את השכבות העליונות של האפידרמיס. במקביל, ההחדרה אל העור משמשת כמאגר חמצן זמין. הבועיות מתיישבות בחלל הבין תאי ומשם נלקח בפועל החמצן הנדרש לתהליכי ההתחדשות של התאים.

האם החמצן יכול לסייע בתחומים קוסמטיים נוספים?
"ודאי. נקודת מוצא מעניינת נוספת הקשורה לחמצן היא שחוסר בחמצן גורם לחיידקים אנארוביים (שאינם זקוקים לחמצן) לחגוג אצלנו בגוף, והם גורמים לאינפקציות ותחלואות שונות, כשהמוכרת ביניהן זו האקנה. כאשר מחדירים חמצן לאזור הסובל מאקנה, אנו בעצם הופכים את החיידקים לארוביים והחמצן בפועל עוזר לריפוי וחיטוי. בכל מקרה, חשוב להבין כי בסיכומו של דבר החמצן המלאכותי שאותו אנו מתיזים, עוקף את הנימים וכלי הדם, מחיה את העור ומשפר את מצבו".

קח אוויר ותיראה לי צעיר

בימים אלה השיקו ב"ג'יג'י אקדמי", בית הספר למקצועות הקוסמטיקה והאיפור מקבוצת "מעבדות ג'יג'י" (סעדיה גאון 24, תל אביב), קורסים באוקסיגנותראפיה (טיפול בחמצן), כחלק מהמסלול המתקדם להכשרת קוסמטיקאיות. ד"ר בני ארד, מנהל מרפאות אנטי אייג'ינג ומרצה בנושא אוקסיגנותראפיה בבית הספר, מסביר שטיפולי החמצן הגיעו אומנם דרך טרנד, אך השפעותיהם על עור הפנים ידועות כבר שנים: "בבתי החולים שכבו אנשים שהיו בעלי בעיות רפואיות שונות, כמו פגיעות בתאונות דרכים למשל, ונעזרו בבלוני חמצן לנשימה. תוך כדי טיפול, עורם אובחן, לפחות למראה, כצעיר יותר. בשלב הזה מומחים התחילו לחפש את הסיבה והגיעו למסקנה ההגיונית, כי החמצן הוא זה ששיפר והצעיר את מראה עור פניהם. כמומחה לאנטי אייג'ינג, אני נעזר בחמצן ככלי טיפולי במשך שנים".

במהלך הקורס, ילמדו הקוסמטיקאיות הצעירות על החמצן והשפעותיו על גוף האדם, נשימת העור, השפעת החמצן על המטבוליזם של העור, שילוב של טיפולי חמצן וארומתראפיה ושלושה סוגי טיפול הנעשים בעזרת מכשיר הנקרא Air Sep, המעשיר את האוויר בחמצן. "הטיפול הראשון אותו ילמדו הקוסמטיקאיות יהיה טיפול במסיכת חמצן, המעשירה את העור בלחות וגורמת לעור הפנים להיראות צעיר יותר", מסביר ד"ר ארד. "הטיפול השני יהיה טיפול בהתזת חמצן על העור, המיועד לעור מגורה הסובל מפיגמנטציה נקודתית ומצבי פוסט אקנה. הטיפול השלישי יהיה טיפול באינהלציה בשילוב ארומתראפיה. הטיפול מתבצע בעזרת מכשיר שנכנס לאף דרך פומית נשימה, מוסיף חמצן לעור ועוזר בטיפול אנטי אייג'ינג כללי לכל הגוף".

גם במרכז לרפואה ואסתטיקה "נובו מדיס" בתל אביב מציגים שיטת טיפול המחליקה את העור על ידי שימוש בחמצן. כדי להשיג את אפקט ההחלקה מבלי להסתכן בפעולה כירורגית, פותחו חומרים שאמורים להביא לרפיון שרירי ההבעה בפנים ולא לשתק אותם על ידי פעולה חודרנית כמו הזרקה. הטיפולים המכונים "אוקסי קר", מתבססים על תערובת של חומרים פעילים בלתי רעילים שאינם משנים את הבעות הפנים. בטיפול עצמו, מכשיר מיוחד מבצע פעולה של קילוף העור. לאחר מכן, מורחים על העור חומר פעיל ומעסים את העור עם אותו מכשיר שמשחרר כעת לחץ של חמצן (מעין שניים באחד) וכך, מחדיר את החומר אל תוך העור.

עדכון אחרון : 14/7/2005 11:03
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''אופנה''

לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים