גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


משתלטים על כל חלקה טובה

מגזין "מותק" מציג את הכיבוש הברזילאי בעולם השיער - החלקה טבעית שמפילה מומחים עולמיים מהכיסאות

מירב קאופמן, מותק | 14/2/2008 12:41 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כל מתולתלת שאי פעם חפצה לגהץ את שיערה המרדן, ולו לערב אחד, יודעת כמה עצוב הוא יום החפיפה. זה מרגיש בערך כמו לחזור לדירת קרקע מתקלפת אחרי שהייה של שבוע בפריז.

עכשיו מגיעה בשורה טרייה היישר מברזיל בדמות טיפול חדשני. קוראים לזה החלקת קראטין ברזילאית, ומדובר בטיפול טבעי שמחליק ומטפח את השיער ומיועד לכל סוגי השיער: שיער צבוע, שיער שעבר גוונים, שיער שעבר החלקה בעבר, שיער מקורזל, שיער מתולתל ושיער גלי, וגם שיער "בתולי" שלא עבר שינוי מעולם. הטיפול מיועד אפילו לילדות מגיל שש.

לאמתו של דבר, מומלץ יותר לעבור את ההחלקה הברזילאית על שיער צבוע והיא אף תחזיק יותר זמן על שיער "מנוסה" מאשר על שיער שמעולם לא עבר שינוי או טיפול כימי, משום שהחומרים המוחדרים הם חומרים משקמים והם נקלטים טוב יותר בתוך שיער שיש בו סדקים ופגמים. בברזיל קוראים לזה "אסקובה פרוגרסיבה" ("ייבוש שיער מתקדם"), באנגלית  (BKT (Brazilian Keratin Treatment ואצלנו בקיצור - החלקה ברזילאית.

הרוחות בתפוצות סוערות בכל מה שנוגע לבשורה הברזילאית, ולראיה: במגזין "אל" כבר הספיקו להישפך על הטכניקה החדשה ומיהרו לתשאל בנושא את מרק גריסון, מעצב שיער ניו יורקי נחשב, שרטט בהתרגשות: "כולם נדהמים מהתוצאות. החומר טבעי, כך שלא נגרם שינוי דרסטי ומזיק לשיער, ואפילו הרעמה המקורזלת ביותר הופכת לחלקה".
אבודים בטוקיו

על ההחלקה היפנית מן הסתם כבר שמעתן לפני שנתיים או שכבר ניסיתן אותה, אבל הפעם העסק טיפה שונה. עיקר פעולתה של ההחלקה היפנית הוא לשנות את מבנה השערה, כלומר לפגוע בה בדרך מסוימת ואז לשקם אותה. הדבר עלול לגרום נזק, בייחוד לשיער שעובר צביעות, החלקות ופן דרך קבע, ולפיכך הופך חלש יותר.

על פי "הניו יורק טיימס", שעסק אף הוא בעניין הבוער, לקוחות רבות שעברו החלקה יפנית התלוננו על נזק רב שנגרם לשיערן לאחר שפג תוקפה של ההחלקה, וכך ירדה קרנה של ההחלקה היפנית ברחבי ארצות הברית, וכאמור, היא פינתה את מקומה להחלקה הברזילאית.

זו אינה גורמת לשיער שעבר טיפולים להיחלש, אלא מזינה ומחזקת אותו, כי היא מחזירה אליו חלבון טבעי שנמצא בו דרך קבע, אך צבעי השיער ורוח הפן מנטרלים. אפשר אפילו לעבור החלקה ברזילאית על שיער שעבר החלקה יפנית. הקראטין, אותו חלבון טבעי, מורכב מחומרים כגופרית וחומצות אמינו ונמצא גם בטבע בפרסות, בציפורניים, בקרניים ואפילו בצמר.

בהחלקה הברזילאית מוחדר הקראטין אל שיער הראש וכך גורם לו להיות צייתן ופייסן כמו שאנחנו אוהבות,

רך, גמיש וחלק. לא נעשה שימוש בכימיקלים מזיקים כך שהנזק לשיער מזערי ביותר (בכל זאת, השיער עובר גיהוץ בטמפרטורה גבוהה) ושורשיו לא ניזוקים.

הטיפול, שאורכו בין שעה וחצי לארבע שעות (תלוי בסוג השיער ואורכו), מתחלק לארבעה שלבים: בשלב הראשון חופפים את השיער ומייבשים אותו בעזרת מייבש שיער ומברשת שיער רגילה. בשלב השני החומר מוחדר לשיער באמצעות מברשת מיוחדת.

בשלב הבא השיער עובר ייבוש באמצעות מגהץ שיער שחומו 120 מעלות, ובשלב האחרון הרעמה עוברת עוד "ויש" אחרון ומקבלת עוד מנה מפורמולת הקראטין. החומר מחליק לתוך השיער והפורמולה נצמדת לשכבות העליונות ומחלחלת לתחתונות. תהליך זה מחיה את השיער, מעניק לו לחות ונוזלים ובכך מוסיף ברק שנדלירי למראה.

לאחר ההחלקה, יש כמה חוקי "עשי ואל תעשי" שצריך למלא, כדי לקבל תוצאות מקסימליות. מומלץ לא לאסוף את השיער בשום צורה, גם לא בגומייה חלשה למשך ארבעה ימים לפחות, לא להרטיבו ובטח לא ללכת לים או לבריכה. אסור להשתמש במוס או בג'ל ואסור אפילו לשים את משקפי השמש על הראש כשאתן לא מרכיבות אותם.
מוחלקת? ניקול קידמן. צילום: איי-אפ-פי
מוחלקת? ניקול קידמן. צילום: איי-אפ-פי AFP
צילום: אי-פי-איי
צילום: אי-פי-איי EPA

שואפים גבוה

כל מעצב שיער משתמש בחומרים שונים המתאימים לשיטה שבה הוא עובד, לכן כדאי להתעניין אם הפורמולה שבה משתמשים מכילה פורמלדיהייד – כימיקל שלא מומלץ לשאוף את אדיו, אך מאושר לשימוש קוסמטי על ידי מינהל התרופות והמזון האמריקאי.

עם זאת, יש מוצרים שאינם מכילים את הכימיקל. על כל פנים, ב"ניו יורק טיימס" ממליצים לשים מסכה רפואית לכיסוי דרכי הנשימה במהלך הטיפול. בתקופה שלאחר ההחלקה מומלץ להשתמש בשמפו נטול סודיום כלוריד. כדאי גם להתעניין אצל מעצב השיער כמה לקוחות כבר עברו את ההחלקה הברזילאית וגם לבקש לראות תמונות של "לפני ואחרי".

והאמריקאיות? בשגעת. עלמה נרגשת בשם דבורה אפשטיין מניו יורק סיטי שהתראיינה ב"ניו יורק טיימס" דיווחה מהשטח: "זה היה שוק לראות כמה יפה נראה השיער שלי. ממש התרגשתי! השיער חלק, מבריק, משיי והכי חשוב – בריא. עכשיו אין לי יותר מוצרי שיער בבית – אני חופפת את שיערי, נותנת לו להתייבש באופן טבעי ואחרי עשר דקות מעבירה עליו פן קליל והוא ישר כסיכה".

מעצבת השיער מריל נמת', שפיקדה על מבצע החלקת מחלפותיה של מיס אפשטיין ושל 500 מוחלקות אחרות בתשעת החודשים האחרונים, ממשיכה להתפייט: "מעולם לא ראיתי הצלחה מהירה שכזו בתחום החלקת השיער. כולן רוצות את זה לקיץ, לאירועים, לחתונות. אני מדברת על כל גיל – מ-12 ועד 70".

וגם ללורן מפלורידה יש מה לומר בהתלהבות ובסימני קריאה לרוב: "עברו כבר חמישה שבועות והשיער שלי ישר כמו סרגל. השיער נהדר ונראה מעולה. לוקח לי רבע מהזמן לסדר את השיער שלי וכולם אומרים לי 'כמה מהמם את נראית!'".

מרואיינת נוספת העונה לשם טאשנה וגה תרמה אף היא עדות נלהבת באתר: "יש לי מילה אחת לתאר את המוצר: מ-ע-ו-ל-ה! לפני ההחלקה, השיער שלי היה ממש קשה לסידור. הייתי מבזבזת לפחות שעה בבוקר כדי שייראה כמו שצריך. מעכשיו, אני צריכה רק לחפוף ולצאת".

האם גם ג'ני מהבלוק עברה לברזילאית? צילום: איי-פי
האם גם ג'ני מהבלוק עברה לברזילאית? צילום: איי-פי איי-פי
תשפטו בעצמכם. צילום: רויטרס
תשפטו בעצמכם. צילום: רויטרס רויטרס

מתי בישראל?

מבירור קצר אצל מעצבי שיער תל אביבים מובילים, כמו אמיר קל, שוקי זיקרי ואבי פדידה, מתברר כי, כרגיל, הבשורות החמות בעולם מגיעות אלינו כשהן כבר די פושרות. המעצבים האלה לא שמעו על ההחלקה הברזילאית, ורק בשתי מספרות מקומיות מתחילים להיערך ללימוד הטכניקה ויישומה.

בסלוני ניו יורק וברחבי ארצות הברית מי שחפצה בתענוג משלמת עבורו סכום שנע בין 150 ל-600 דולר להחלקה אחת, ואצלנו זה יעלה יותר. הצפי הוא שתיאלצו להיפרד מ-3,000 שקל (!) כדי לזכות בתוצאות הנכספות, וככל שהשיער עבה, ארוך ומקורזל, המחיר עולה בהתאם.

ההסבר לכך הוא (כרגיל) העלות הגבוהה של החומרים היקרים והעובדה כי הם מיובאים. בחודש הקרוב התחזיות צופות כי הבשורה הברזילאית תיכנס בצעדי סמבה אל כמה מספרות ברחבי תל אביב, ואתן מוזמנות לצאת מהן במחולות קרנבל עם פריזורה חלקה ומהממת, בטקסטורת משי.

לא יזיק לך. אפרת בוימוולד. צילום: גולי כהן
לא יזיק לך. אפרת בוימוולד. צילום: גולי כהן גולי כהן
תני לה בפריזורה. שלי יחימוביץ'. צילום: יוסי אלוני
תני לה בפריזורה. שלי יחימוביץ'. צילום: יוסי אלוני צילום: יוסי אלוני

כמה-כמה

כמה זמן במספרה: בין שעתיים לארבע, תלוי בסוג השיער ואורכו.

כמה כואב בארנק: בארצות הברית: בין 150 ל-600 דולר. בארץ, מכיוון שהחומרים מיובאים העסק יקר יותר: בין 2,500 ל–5,000 שקל, תלוי בסוג החומרים, השיטה ומעצב השיער.

כמה זמן מחזיק מעמד: חודשיים עד ארבעה חודשים (תלוי בסוג השיער ואורכו).

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''טיפוח''

לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים