עם הפנים קדימה: עושים סדר במושגי האיפור והטיפוח

ממה עשוי בושם אלדהידי, למה נועד איפור ההיי דפינישן וכיצד טיפולי חמצן מסייעים לסובלים מאקנה? בשנים האחרונות תעשיית הקוסמטיקה טובעת בטרנדים שסוחפים את כל החברות הגדולות. הגיע הזמן להבין מה בדיוק עומד מאחוריהם. הקרם דה לה קרם

הדר טורוביץ' | 17/8/2008 9:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
טיפוח
טיפוח צילום: אלון שפרנסקי

בשמים אלדהידים

כמו בכל תחום אחר בחיים המודרניים, גם בעולם הקוסמטיקה השכילו להבין שימינו על כדור הארץ אינם מובטחים ויש ליישר קו עם המאבק לאיכות הסביבה לפני שהקטסטרופה תהרוג את כולנו. חברות רבות, בעיקר בתחום הבישום, עורכות שינויים מרחיקי לכת בתהליכי עבודתן על מנת לצמצם את הנזק למשאבים הטבעיים, שמהווים חומרי גלם לניחוחות שאנו מתהדרים בהם.

מיכל פלד, המדריכה הראשית בחטיבת הבישום "לילית קוסמטיקה" ("דוידוף", " קרולינה הררה" ואחרים) מסבירה: "אנחנו עדים למגמה הולכת וגוברת, שבמסגרתה מפסיקים להשתמש ברכיבים המופקים מבעלי חיים. על מנת לשמור על ניחוחות דומים, עושים שימוש בטכנולוגיות של יצירת ריחות זהים ככל האפשר בצורה סינתטית/כימית, כלומר בתנאי מעבדה".

אחת הדוגמאות הטובות לאחריות החדשה של עולם הבישום נוגעת לניחוח המושק הפופולרי, שמקורו בבלוטות הסמוכות לאיברי המין של אייל המושק, שחי בטיבט ובהרי ההימלאיה. הפקת הריח כרוכה בהרג האייל, הנחשב לזן שנתון בסכנת הכחדה. היום משתמשות חברות קוסמטיקה רבות ברכיבים חלופיים וסינתטיים שריחם מזכיר את המושק ומחקה אותו.

פלד מבקשת להבהיר שהפקת התחלופות הסינתטיות במעבדה היא לא בהכרח האפשרות הזולה יותר, אך יש לה יתרונות אחרים: זמינות, עמידות ושמירה על בעלי החיים. לבשמים המופקים מחומרים סינתטיים

קוראים "בשמים אלדהידים" והם מכילים, פרט לחיקויי ריחות קיימים, גם תווי ריח הנרקחים במעבדה בהתאם לדמיון היצירתי של יוצריו - אלה מכונים "בושמי פנטזיה".

גליה תורן-חן, מנהלת ההדרכה של קבוצת "שסטוביץ" המשווקת מותגי בישום רבים, בהם "ז'אן פול גוטייה", "איסי מיאקי" ואחרים, מסבירה: "הבשמים האלדהידים היו פופולרים בשנות ה-80, וכעת , לאור מצבם המטריד של משאבי הטבע, הם עושים קאמבק מפואר. בשנת 2009 אנחנו צפויים לפגוש על המדף לא מעט'בושמי פנטזיה' שעשויים 40 אחוז מרכיבים סינתטיים".

חשוב להבהיר שלא רק הדאגה למצבו של כדור הארץ מנחה את אנשי תעשיית הבשמים. השתכללות יכולת הפקת המרכיבים קשורה גם לעובדה שיש צמחים רבים שלא ניתן לזקק מהם תמציות ריח בדרכים מקובלות.

פלד מבארת: "בזמן ההרתחה הצמח היה מאבד את חיוניותו ואת ריחו. לאחרונה החלו לזקק את הצמחים האלה בצורה חדשה: לא קוטפים אותם, אלא'מלבישים' עליהם מעין מתקן זכוכית, שלוכד את המולקולות באוויר ומתרגם אותן לנוסחה כימית. כך ניתן לשחזר במעבדה את ההרכב הכימי של אותו פרח נדיר מהאמזונס או מהג'ונגלים שבאפריקה".

משמעותו של הפיתוח היא שכיום, על מנת לרקוח בושם המבוסס על תמציות נדירות ויוקרתיות, אין צורך לקטוף את הצמחים עצמם אלא ניתן להשתמש במולוקולות הריח שלהם בלבד.
ד''ר האושקה
ד''ר האושקה צילום: יחסי ציבור

קוסמטיקה אורגנית

טרנד נוסף הנושק לרעיון האקולוגי הוא הקוסמטיקה האורגנית. זו מצטרפת לרדיפה אחר הבריאות, שהפכה לחלק בלתי נפרד מהחיים המודרניים. עם התחזקותן של רשתות המזון האורגניות ברחבי העולם הבינו חברות הקוסמטיקה שכדאי להן ליישר קו.

ואכן, בשנים האחרונות חלה עלייה ברורה בביקוש למוצרי טיפוח אורגניים. אותם אנשים שבחרו שלא להכניס כימיקלים לגופם דרך המזון רוצים כעת לטפח את עצמם באותו האופן. תורן-חן מתארת את המצב החדש: "אחת המגמות החמות ביותר על מדפי הפרפומריות היא מוצרי טיפוח אורגניים. בארצות הברית ובאירופה הם נמכרים בכל מקום, ואפילו מעצבי העל יוצאים בסדרות טיפוח אורגניות. הציבור הישראלי מתחיל לצעוד בעקבות האמריקנים והאירופאים והוא מודע יותר ויותר לבריאות הגוף, ליתרונות המוצרים האורגניים ולחשיבות שימור הסביבה".

למוצרי הטיפוח האורגניים יתרונות ברורים: צמצום מגע עם חומרים כימיים, ביניהם חומרי הדברה וריסוס, ובהתאם לכך - צמצום הופעתן של תגובות אלרגיות.

דינה עוזיאל, הנציגה הישראלית של רשת חנויות "ל'אוקסיטן", מחדדת את ההבדל בין מרכיבים טבעיים לאורגניים: "כשהמרכיבים טבעיים, החומרים הפעילים במוצר עצמו הם חומרים צמחיים, אתריים, צמחי מרפא וכדומה.

כשכתוב שהמרכיבים הם טבעיים ואורגניים, הכוונה היא שהם גודלו בחקלאות אורגנית. כלומר, באדמה נקייה מדשנים ומחומרי הדברה, הגידול נעשה ללא הורמונים, הנדסה גנטית או כל חומר כימי אחר שמזרז את הגידול". תורן-חן מסבירה כי כדי להתהדר בתואר הנחשק "אורגני" יש צורך בפיקוח הדוק על המוצרים ועל ייצורם.

בין החברות הבינלאומיות שעושות צעדים ראשונים ומשמעותיים בתחום תוכלו למצוא את "דקלאור", שכל מוצריה עושים שימוש בתמציות צמחים אורגניות; "ל' אוקסיטן", שהשיקה לאחרונה סדרה אורגנית חדשה; "פבוניה בוטניקה" ו"סטלה מקרטני", שמשיקה גם היא סדרת מוצרים אורגנית בימים אלה בחו"ל.

היום ישנם גם מוצרים אורגניים כחול לבן, ובהם סדרת Exclusive Organic Care של "ד"ר כדיר". אבל יותר מכולן, החברה שנושאת על דגלה את הרעיון האורגני הרבה לפני שהפך לטרנד היא "ד"ר האושקה", שמייצרת תכשירים על טהרת הרכיבים האורגניים מזה 40 שנה).

הטרנד האורגני, מטבע הדברים, עושה דרכו גם לבישום. שם ניתן למצוא, פרט לבשמים המבוססים על רכיבים אורגנים גם מודעות חברתית של ממש. החלקות האורגניות נמצאות, ברובן, בהודו ובמדגסקר-אזורים בהם האוכלוסייה חיה בעוני מרוד. חברת "קוויקסילבר", שהשיקה לאחרונה בארצות הברית את הבושם האורגני החדש שלה, מחזירה אחוז מהרווחים לאותם חקלאים עניים בהודו ובמדגסקר.

טיפולי חמצן

טיפולי החמצן אומנם נמצאים עימנו כבר זמן מה, אבל רק בשנה האחרונה נדמה שקיומם חלחל באמת לתודעתן של חובבות הקוסמטיקה והם הפכו להצלחה גדולה. כך או כך, מדונה, הת'ר לוקליר, סיינה מילר וגוון סטפאני נשבעות כבר מזמן בתוצאות המוצלחות של הקסם החדש.

למי שעדיין לא התנסתה, מדובר בהתזת חמצן טהור בהליך מבוקר ומדויק על ידי לחץ סילוני במהירות גבוהה. הלחץ טופח על פני העור ויוצר פילינג, המסיר את השכבות העליונות של האפידרמיס. בנוסף, החמצן שהוחדר לעור מתיישב בחלל הבין תאי ומסייע בתהליך התחדשות התאים.

רונית רפאל, שמציעה טיפולי חמצן במרכזי "רונית רפאל - מדע היופי", מבהירה שמדובר בתוצאות של ממש: "התוצאה המיידית היא עלייה ברמת הלחות בעור. העור קורן, רענן ומוצק יותר. הוא נראה בהיר יותר וניכר שיפור משמעותי באחידות הגוון. במצטבר, העור נראה צעיר יותר, מתוח ומחוטב". מתברר שכאשר כמות החמצן בעור יורדת, הוא הופך יבש ודק יותר, מופיעים בו קמטוטים וכתמים והוא מאבד מגמישותו.

בנוסף, קצב חלוקת התאים מואט ואורך חייהם מתקצר באופן משמעותי, דבר המשפיע על דחיסותו של העור. כדי להוסיף על כל השמחה הזו, כדאי לדעת שמגיל 30 מאבד העור כ-25 אחוז ממרכיב החמצן שבו, ובגיל 40 הוא מאבד כ-50 אחוז ממנו. כאמור, החדרת חמצן לעור משפרת את המצב בכל התחומים האלו. אחד היתרונות הבולטים של טיפולי החמצן הוא היותם לא פולשניים, עדינים, מרגיעים ובעלי תוצאות מיידיות. רבים מבקשים לעשות את הטיפול לפני אירועים מיוחדים.

רפאל מספרת כי הטיפולים נעשים באזור הפנים, המחשוף, הצוואר והידיים וכי מחירם נע מ-990 שקל לטיפול בודד ועד 2,500 שקל לסדרת טיפולים. חשוב לציין כי הטיפול מתאים לכל סוגי העור, אך מומלץ במיוחד לסובלים מאקנה ולבעלי עור בוגר עם סימני גיל.

קאלם טריפל
קאלם טריפל צילום: יחסי ציבור

איפור היי דפינישן

אחד מסמלי הסטטוס של השנים האחרונות הוא מסכי LCD ופלזמה , שנוכחים בכל סלון אשר יושביו יכולים להרשות אותם לעצמם. במסגרת שדרוג שיטת הצפייה הגיחה אל חיינו גם ה-HDTV - טלוויזיה בהיי דפינישן, המאפשרת צפייה בתמונה חדה וחלקה ברזולוציה גבוהה מתמיד.

הרף החדש של הרזולוציה יוצר תמונה קרובה מאוד למציאות, שחושפת כמעט כל פגם בפניו של המצולם. כל פצעון, קמט, שינוי בפיגמנטציה של העור - אפילו כאלה שלא תמיד ניתן להבחין בהם בעין בלתי מזוינת-יימצאו ויודגשו על ידי מצלמות ה-HD.

לאור העובדה שב-2009 צפויים כל שידורי הטלוויזיה לעבור לטכניקת ה-HD, כולל המצלמות הביתיות, טרחו בעולם האיפור למצוא פיתרון לסוגיה: מיקרוקפסוליזציה. מדובר ביצירת פיגמנטים המחזירים אור באופן אחיד מבלי להבריק כמעט, ועל ידי כך מתמזגים היטב עם העור.

המאפר גיורא שביט, שהשיק לאחרונה סדרת איפור HD חדשה מבאר: "המייק אפ מקבל מושג חדש: כיסוי ללא אטימות. מביני דבר יכולים להסיק כי מדובר במשפט מנוגד, הרי לא ניתן לכסות באופן טוטאלי ועדיין לראות את מרקם העור". פרט לדרישה למייק אפ אוורירי יותר ובעל אותה יכולת כיסוי, שביט מתייחס גם לצורך בשימוש בצלליות קרם חצי אטומות המורכבות מאותו סוג של פיגמנט. "שימוש באבקות מט דחוסות ייצור מראה של טפט מיובש. האור לא יוחזר כראוי וכתוצאה מכך כל פרט יבלוט הרבה יותר", הוא אומר.

פרט לצלליות שמציג שביט, גם חברת האיפור "איל מקיאג'" מצטרפת למגמה עם צלליות HD נוצצות במיוחד, וכך עושה גם חברת האיפור "קריאולן" שהשיקה סדרת איפור המותאמת לשיטת הצילום החדשנית.

מעבר לשינוי בתכשירי האיפור, קיימת התייחסות גם לטיפוח הפנים לפני צילום בטכניקת HD. חברת "קליניק", למשל, השיקה לאחרונה בחו"ל ערכת טיפוח למטרה זו, המטפלת בנקבוביות הפעורות ומלווה במסקרה בעלת צבע מועצם. אגב, בתכשירי ה-HD ניתן להשתמש גם לקראת אירוע ולא רק לקראת צילומים, כיוון שמדובר במוצרים איכותיים ועמידים מאוד.

Lift Resilience של אסתי לאודר
Lift Resilience של אסתי לאודר צילום: יחסי ציבור

מוצרים רב תכליתיים

עולם הטיפוח המשתדרג מציע אינספור תכשירים לטיפול בכל בעיה, ולו הקטנטנה ביותר, אלא שמי שתנסה לעשות שימוש בכולם עלולה למצוא עצמה נטולת שעות שינה ומעורפלת. רוצה לומר, יותר מדי תכשירים, פחות מדי זמן וסבלנות להקדיש לכולם.

גם בתעשיית הטיפוח כבר השכילו להבין את השינוי בדפוסי ההתנהלות הנשיים והשוק מתמלא בשנים האחרונות במוצרים שמציעים יותר מפעולה אחת, ולפעמים אף יותר משתיים באחד. מייק אפ שהוא גם תכשיר אנטי אייג'ינג, שפתונים שמעניקים גם לחות ומטפחים את השפתיים, פריימר שהוא גם מסנן קרינה וקרם לחות שהוא גם מייק אפ. הרמן וייס, יועץ למעבדות "קאלם" שהשיקו לאחרונה את "קאלם טריפל" (מקדם הגנה, קרם לחות ודמי מייק אפ) מסביר: "אם בעבר היה מקובל להפריד בין המוצרים השונים, היום זה כבר לא כך.

פעם, שגרת הטיפוח של הבוקר כללה הנחת לחות, המתנה עד לספיגתה, הוספת מקדם הגנה ולאחר מספר דקות גם מריחת מייק אפ. כיום, כאשר הזמן הופך למצרך נדיר ויקר, הופכים המוצרים המלווים אותנו לקומפקטיים, ניידים ורב תכליתיים". כמעט כל חברות הקוסמטיקה הגדולות מיישרות קו עם הטרנד, ביניהן גם "אסתי לאודר" שהשיקה לאחרונה את סדרת Lift Resilience המשלבת מוצרי איפור עם רכיבים בעלי תכונות אנטי אייג'ינג.

לייזה המאירי, מנהלת ההדרכה של "אסתי לאודר" בישראל, שמחה על המגמה המתפתחת: "עם השנים הטכנולוגיות התקדמו וכיום אנו גאים לשלב בין טכנולוגיות, שניתן היה למצוא עד כה רק במוצרי טיפוח כמו קרמים וסרומים, ולחבר אותן עם האיכות של מוצרי האיפור. רכיבים עשירים בלחויות, רכיבי הרמה ושיפור אלסטיות, רכיבים למראה מוצק, מתוח וזוהר יותר, שהיו לנחלת מוצרי טיפוח בלבד, הופכים לרכיבים בולטים ומרכזיים גם במוצרי איפור".

ג'יין ארדל
ג'יין ארדל צילום: יחסי ציבור

איפור מינרלי

אין ספק שהמילה הכי משומשת בעולם האיפור של השנה האחרונה היא "מינרלי". בהקשר זה, כדאי לציין שאיפור מינרלי אינו מביא עימו מהפך אמיתי. למעשה, נטע סקלי, מדריכת האיפור הראשית של חברת.M.A.C, מבהירה כי "מינרלים נמצאים בשימוש קוסמטי מזה שנים רבות. כמעט כל מוצרי האיפור מכילים מינרלים טבעיים המטפחים את העור, אבל רק בחמש השנים האחרונות זה הפך לטרנד נפוץ מאוד".

האיפור המינרלי הוא רק נדבך נוסף במירוץ אחר אורח חיים בריא יותר, כיוון שהוא למעשה מבטיח שילוב של חומרים טבעיים וידידותיים בתכשירי האיפור שאנו עוטות על פנינו. האיפור המבוסס על מינרלים בריא יותר כיוון שאינו מכיל חומרי מילוי וקשירה, צבעים מלאכותיים וחומרים משמרים. מצד שני, חשוב להדגיש שלא כל מוצר המתהדר בתואר "מינרלי" הוא באמת כזה.

סביר שהוא מכיל מינרלים אבל לא רק, ולכן חשוב להקפיד ולבדוק. האיפור המינרלי בטוח לשימוש על העור גם לאחר טראומה כמו פילינג או טיפול בלייזר כיוון שהפוטנציאל האלרגני שלו מזערי. יתרון נוסף של האיפור המינרלי טמון בכך שהוא אינו סותם את הנקבוביות ומאפשר לעור "לנשום". " זאת הסיבה", אומרת סקלי, "שנהוג להמליץ על איפור מינרלי לנשים בעלות עור רגיש הנוטה לתגובות אלרגיות".

כמעט כל חברות האיפור הגדולות בעולם השיקו או עומדות להשיק סדרות איפור מינרלי בפורמטים שונים. בארץ ניתן למצוא כאלו של "רבלון", " איל מקיאג'" ולאחרונה גם של .M.A.C. החברה היחידה בארץ שמציעה קו איפור מינרלי מלא, המתהדר ביתרונות בריאותיים מבטיחים, היא "ג'יין ארדל".

סקלי מסכמת: "אני צופה שהטרנד הזה עוד יגדל ויתפתח רבות, לא כל כך בגלל היתרונות הבריאותיים, אלא בעיקר משום שברמה הביצועית באמת יש לו יתרונות גדולים. התוצאות שהמוצרים מראים בשטח הן מוצלחות באופן בלתי ניתן לערעור. מי שקונה צללית מינרלית קונה אותה קודם כול בגלל איכות המוצר-הברק, העמידות ועוצמת הפיגמנט - ופחות בגלל הבריאותיות שלה. ובצדק".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''טיפוח''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים