הצטנן המסכן: 5 עצות נגד ליחה

להוצאת הליחה כדאי לתופף קלות על גבו של הילד, להימנע מאבוקדו ומחלב, ולהכין חליטת צמחי מרפא. המדריך המלא למחלות חורף של ילדים. חלק שני

הורים
הראלה סטוצקי-באר | 26/12/2008 8:41 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
זה לא כל כך נעים לראות את הקטנים שלנו מתקשים לנשום ולקנח את אפם, וכדי להקל עליהם נעשה הכל.

- חלק ראשון: 7 טיפים נגד נזלת

לשם כך פנינו למספר מומחים, אשר ניאותו לחלוק עמנו את כל הטיפים החשובים:

- ד"ר משה חייצ'יק, מומחה לרפואת אף, אוזן, גרון וכירורגיית ראש-צוואר משירותי בריאות כללית
- ד"ר שלמה אמזל, מומחה ברפואת ילדים ויילודים ומנהל מרכז בריאות הילד "נטקה" בתל-אביב של שירותי בריאות כללית
- ד"ר עופר רז, מומחה לרפואה נטורופתית ולרפואה סינית
- ד"ר יורם זנדהאוז, מומחה לרפואת ילדים, רופא ילדים התפתחותי בכיר ויועץ ארצי של "מכבי טבעי" לרפואת ילדים
 
רק שיעבור.
רק שיעבור. צילום: Andre Mouraux BY CC

בנושא אחד כולם מסכימים: אם נראה לכם ההורים (בתחושת בטן) שמשהו לא בסדר עם הילד, פנו תחילה לרופא הילדים, רופא המשפחה או לרופא אף, אוזן גרון לפני שאתם מנסים להקל עליו בכוחות עצמכם.

לפי הנתונים, נראה שתזדקקו להגיע אליהם לא מעט פעמים: "ילד עשוי לחלות עד עשר פעמים בשנה במחלות דרכי הנשימה העליונות", מדווח ד"ר חייצ'יק, "והתקופה המועדת היא מרגע שהוא נחשף למסגרת חינוכית - בין אם מדובר במטפלת עם שני ילדים נוספים ובין אם מדובר בגן חובה ואף למעלה מזה. בחורף כצפוי, אחוזי התחלואה עולים, כיוון שאז מופיעות יותר מחלות ויראליות, והילדים, השוהים בחללים סגורים, מדביקים האחד את השני".

"פעמים רבות ליחה היא פועל יוצא של נזלת (או גודש) שמטפטפת אחורה או נוצרת באופן מקומי
בדרכי הנשימה ו/או נובעת ממחלה בריאות (כגון אסתמה או דלקת ריאות)", מסביר ד"ר חייצ'יק. "חלק מתגובת ההגנה של הגוף היא ייצור הליחה - אותו ריר צמיג שמופרש מהריריות ומפונה החוצה דרך דרכי הנשימה. לכן, כמו במקרה של שיעול, חשוב להפחית את הגודש, לדלל את הליחה ולאפשר לה לצאת". איך?
כל העצות

1. עיסוי - תינוקות אינם יודעים לירוק ליחה, ולכן הם בולעים אותה, מסביר ד"ר אמזל. "אחת הדרכים לטפל בליחה היא על ידי תיפוף קל על גב הילד. כשהליחה מרובה וסמיכה, וכשהתינוק או הילד סובלים משיעול קשה, מסז' יכול להקל.

"צריך לזכור שהריאות מגיעות עד קו הפטמות", אומר ד"ר זנדהאוס. "לכן, הטפיחות צריכות להיעשות מעט מעל קו הפטמות, בין השכמות ומתחת לבתי השחי. הן צריכות להיות מגובות בשתייה מרובה, כי כאמור, נוזלים מרככים ליחה טוב יותר מכל תרופה".

2. מריחה של שמנים ארומטיים -  מריחת השמנים על בית החזה מסייעים לחיזוק מערכת החיסון ולהוצאת הליחה. לדברי ד"ר רז, אפשר להשתמש בכל תערובת שמנים, אפילו חזקים וחריפים מעט (כמו השמן הסיני), כי מדובר באזור המרוחק מהעיניים.

3. תזונה - מומלץ להימנע ממאכלים שמעודדים היווצרות ליחה, כגון מוצרי חלב על בסיס בקר, אבוקדו, פירות טרופיים (במיוחד קיווי ומנגו) ולהעדיף מוצרי חלב על בסיס צאן, עזים ובאפלו, אשר לדברי ד"ר רז, מפחיתים את כמות הנזלת. אם מדובר בכמויות גדולות

של נזלת, יש להימנע ממתן מוצרי חלב ולהעדיף מוצרים כמו טחינה, חומוס, קולרבי, שום ובצל (שאפשר לכתוש כדי למצות את המיץ שלהם ולהוסיף לדבש או לבשל או להקפיץ במחבת), אומר ד"ר רז. לתינוקות אפשר לתת חלב דל לקטוז או חלב סויה.

4. סירופים - מעל גיל שנה, אם הליחה סמיכה מאוד, מלווה בשיעול ומקשה על הפעוט לנשום, אפשר להשתמש בסירופים (מפחיתי גודש) שהופכים את הליחה לדלילה יותר ועל ידי כך קל יותר להיפטר ממנה. אפשר להשתמש גם בסירופים טבעיים המבוססים על צמחי מרפא ובתכשירים הומיאופתיים (מצמח האיפקה, למשל).

5. תה מצמחי מרפא - חליטות של סמבוקוס שחור, קורנית, שוש (ליקריץ), קמומיל ואכיניצאה עשויות לחזק את מערכת החיסון ולסייע להפחתת הליחה. איך מכינים? מניחים בכוס מנות שוות של כל אחד מהצמחים ושופכים עליהם מים רותחים. כשהתה מתקרר, נותנים לילדים לשתות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים