סיבים נגד רעלת הריון
אכילת סיבים תזונתיים בשליש הראשון של ההריון מפחיתה ב-67% את הסיכון לרעלת הריון. מחקר ישראלי

אישה הרה. צילום המחשה: יהונתן שאול
המחקר נערך באוניברסיטת וושינגטון בארצות-הברית בשיתוף מרכז רפואי שוודי, והקיף למעלה מ-1,500 נשים שלא סבלו מלחץ דם גבוה וכרוני, או מסוכרת היריון. המעקב אחר התפתחות הריונן החל מהשבוע ה-13. החוקרים ביקשו מהנשים לדווח במפורט על תדירות הצריכה של 121 פריטי מזון שונים, כולל כמויות.
במיוחד התמקדו החוקרים במוצרים המכילים סיבים תזונתיים מסיסים במים המצויים בירקות, בפירות ובשיבולת שועל, וסיבים לא מסיסים המצויים במוצרי חיטה ובדגנים מלאים.
המעקב החל מהשבוע ה-13 להריונן של הנשים, ו-46 מהן פיתחו בסופו של דבר רעלת הריון. התברר כי הנשים ההרות שצרכו מאכלים עשירים בסיבים היו בעלות סיכון נמוך יותר ללקות במחלה.
החוקרים בדקו וחישבו במדויק את הכמות הנדרשת לצמצום הסיכון: כאשר נצרכו יותר מ-21 גרם סיבים בממוצע ליום, הסיכון לרעלת הריון
ירד ב-67 אחוז, זאת לעומת הנשים שצרכו 12 גרם ופחות מכך.
עוד הוברר שגם צריכה של 13.8 גרם של סיבים לא מסיסים הביאה לירידה ב-65 אחוז בסיכון, לעומת הנשים שצרכו רק 7.7 גרם ביום מהמוצרים הללו.
"המחקר מוכיח את ההשלכות הישירות והמיידיות של תזונה מתאימה על בריאות האישה ההרה", אומרת ד"ר חמוטל מאירי, מומחית לנוירוביולוגיה ומנכ"לית חברת הביו-טכנולוגיה הישראלית דיאגנוסטיק המתמקדת בחקר היריון בסיכון.




נא להמתין לטעינת התגובות

