האותיות הרזות: קרקר מחיטה מלאה ופשתן (בייגל בייגל)

נכון שהקרקר עשיר בסיבים, אבל עם כל כך הרבה שומן רווי ומלח כדאי להסתפק בשני ביסים. המדור שמפשפש באותיות הקטנות על האריזות

אורית רונאל | 12/1/2009 6:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הקרקר עשיר בסיבים תזונתיים היכולים לתרום לתזונה יומית מאוזנת, בייחוד לסובלים מעצירות, תוך שילוב עם שתייה מרובה. כך קובעת הדיאטנית התורנית יעל דרור-סרוסי, דיאטנית קלינית, יועצת מקצועית של חברת התרופות דקסל פארמה (דקסון).
 

עם זאת, המרכיב הנמצא במקום השני ברשימה הינו שומנים מוקשים חלקית, לא ברור לגמרי למה התכוון היצרן, האם הכוונה לשומן טראנס או למשהו אחר.

כמו כן ניתן לראות כי אחוז השומן בקרקר גבוה ‭19.9)‬ אחוז‭,(‬ וכ-45 אחוז ממנו הינו שומן רווי, שאינו מומלץ לבריאות.

צריכה מוגברת בבת אחת של הקרקרים עלולה לגרום לצרבות בשל אחוזי השומן הגבוהים, ותכולת הנתרן הגבוהה ‭99)‬ מ"ג לקרקר‭(!‬ אינה מומלצת לסובלים מיתר לחץ דם.

בשורה התחתונה: הקרקר יכול להשתלב במידה מוגבלת מאוד בתפריט היומי (1-2 קרקרים) כמקור לסיבים, אך לא מומלץ לעבור את הצריכה הזו בשל התכולה הגבוהה של הנתרן ושל השומן.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

האותיות הרזות

הדיאטנית התורנית בוחנת לעומק את האותיות הקטנות שמופיעות על האריזה של מוצרי "בריאות"

לכל הכתבות של האותיות הרזות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים