מחקר: צמחונים סובלים פחות מסרטן
תזונה צמחונית מפחיתה את הסיכון לחלות ברוב סוגי הסרטן – כך עולה ממחקר רחב היקף שנערך בבריטניה. הנתון המפתיע: דווקא הצמחונים חולים יותר בסרטן המעי הגס, מחלה שמקושרת עם אכילת בשר אדום
החוקרים ניתחו נתונים שנאספו מ-52,700 גברים ונשים ומצאו כי מי שנמנע מאכילת בשר אדום סבל בצורה משמעותית מפחות מקרים של סרטן לעומת אוכלי הבשר.

עם זאת ובאופן מפתיע, החוקרים מצאו בקרב הצמחונים רמה גבוהה יותר של סרטן המעי הגס, מחלה שמקושרת בדרך כלל עם אכילה של בשר אדום.
למרות ההמלצה המוכרת לאכילה של חמש מנות של פירות וירקות ביום על מנת להפחית את הסיכון לסרטן ומחלות נוספות, יש מעט מאוד עדויות הבוחנות ספציפית את התועלות של דיאטה צמחונית.
משתתפי המחקר היו גברים ונשים בני 20 עד 89 שחיו בבריטניה במהלך שנות ה-90, וחולקו לארבע קבוצות: אוכלי בשר, אוכלי דגים, צמחונים וטבעונים.
תוצאות המחקר הראו כי כל המשתתפים סבלו פחות מסרטן לעומת האוכלוסייה הכללית, סביר להניח בשל אורח החיים הבריא יותר מהממוצע שניהלו כולם.
החוקרים היו מופתעים מהממצא שהצביע על שכיחות גבוהה לסרטן המעי הגס בקרב הצמחוניים, בהשוואה לשאר הקבוצות. לדברי מוביל המחקר, פרופ' טים קי, חוקר סרטן ואפידמיולוג באוניברסיטת אוקסופרד, אף מחקר קודם לא בחן את התזונה בדרך כזו, ויש עדיין הרבה בלבול בנושא.
"זה מעניין, ומעלה את האפשרות שעשוייה להיות ירידה מסוימת בסיכוי לסרטן בקרב צמחונים ואוכלי דגים, אבל אנחנו צריכים לבחון את הנושא בזהירות", הוא הדגיש.
לדבריו, נדרשים מחקרים נוספים כדי למצוא את הקשר בין התזונה לסרטן, אבל קשה להוציא מחקרים מקיפים כאלה לפועל.