הטוענים לכתר: מסע אחר פלאי העולם החדשים
סיור בעקבות החומה הסינית, ביקור בעיר הקדומה פטרה, תצפית על פסלו של ישו בריו דה ז'נירו וטיול במאצ'ו פיצו שבממלכת האינקה. רונן רז על 7 פלאי העולם החדשים
החומה הסינית: אפשר לראות מהחלל

החומה הסינית, שבשפה הסינית פירושה החומה הארוכה, היא מערכת ביטחון שנבנתה על מנת להגן על האימפריה הסינית במאה השלישית לפני הספירה נגד פשיטות של "ברברים" ממונגוליה ומנצ'וריה.
מטרת החומה לא הייתה למנוע מעבר של אנשים, אלא למנוע מאותם ברברים לקחת את סוסיהם של התושבים. אורך החומה יותר מ-6,400 קילומטרים, מגבול קוריאה ועד למדבר גובי. את החומה ניתן אף לראות מהחלל.
פטרה: העיר הוורודה
העיר פטרה, מלשון "סלע" ביוונית, היא עיר נבטית קדומה הידועה בזכות הארמונות החצובים באבן של הרי אדום, ומכאן שמה העברי "הסלע האדום".
פסל ישו: הסמל של ריו דה ז'נירו

פסל ישו הוא פסל ענק בדמותו של ישו המתנשא לגובה של 38 מטרים וממוקם בראש הר קורקובדו בריו דה ז'נרו שבברזיל, בגובה של כ-710 מטרים. ההר והפסל נמצאים שניהם ביער טיז'וקה ומשקיפים על ריו דה ז'נרו כולה.
בנוסף להיותו סמל לדת הנוצרית, משמש הפסל אף כסמל העיר ריו דה ז'נירו. הוא מהווה את אחד ממוקדי התיירות המרכזיים שבה עבור תיירים המגיעים אליה מרחבי העולם.
מאצ'ו פיצ'ו: העיר האבודה
העיר העתיקה מאצ'ו פיצ'ו, שמשמעות שמה "מקום שהשמש קשורה אליו", הייתה אחת הערים בממלכת האינקה. שרידיה נמצאים בשטחה של מדינת פרו, כ-70 קילומטרים מצפון מערב מהעיר קוסקו. על פי ההערכה, החלה הקמתה של העיר בשנת 1440. מבנים רבים בעיר נותרו בשלמותם, וההשערה היא שהכובשים הספרדים שכבשו את פרו לא הבחינו בה כנראה מפני שננטשה טרם הגעתם.

ארכיאולוג אמריקני שגילה את העיר בשנת 1911 חשב בטעות כי מדובר בעיר וילקבמבה, המעוז האחרון של בני האינקה, שלאחר כיבושה והחרבתה בידי הספרדים בשנת 1572 נשכח מיקומה. משום כך כינה אותה "העיר האבודה".
המבנים במאצ'ו פיצ'ו בנויים מאבנים גדולות ומסותתות, שהותאמו בדייקנות זו לזו ללא שכבת טיט ביניהן. יש בהם אתרי פולחן לשמש ולגשם, אחוזת קבר מרשימה, מקדש ואתרים נוספים. כמו כן, נמצאה מחצבה שבה חצבו אבנים לבניית בתי העיר. ביטוי השם הנכון אגב הוא "מאצ'ו פיקצ'ו" ולא כמקובל.
הטאג' מאהל: אחד המבנים היפים בעולם
הטאג' מאהל הוא מבנה מונומנטלי בעיר אגרה שבהודו, הנחשב לאחד המבנים היפים בעולם. זהו מעין מאוזוליאום שבנה הקיסר המוגולי כדי להנציח את אשתו הפרסייה האהובה, ארג'ומנד באנו בגום, שכונתה מומתאז מאהל "גבירת הארמון". משמעות השם בהינדית "כתר הארמון" ומקור השם הוא בפרסית.

אשתו של הקיסר מתה בגיל צעיר לאחר לידת בנם, אך לפני מותה הספיקה לבקש מבעלה שינציח את אהבתם הגדולה על מנת שזו תיחרט לדורות. הבעל השליט כיבד את צוואת אשתו האהובה והחל במלאכת בניית הארמון בשנת 1630. לשם כך העסיק 20 אלף עובדים במשך 23 שנה.
את אבן החול האדומה לבניית הארמון הביאו אלפי פילים ממרחקים ואת אבני הבניין מארצות שכנות כגון סין, אפגניסטן, טיבט ואפילו מתימן. לצורך הבנייה הביא הקיסר אדריכל נודע מפרס ולוטש אבן מיומן מוונציה הרחוקה. המסורת מספרת כי לאחר שסיים האדריכל לבנות את הטאג' מאהל כרת המלך את ידיו כדי שלא יוכל עוד לבנות מבנה מרהיב כזה.
צ'יצן איטצה: הידועה מבין ערי המקדש של תרבות המאיה
צ'יצ'ן איטצה שבחצי האי יוקאטן שבמקסיקו היא הידועה מבין ערי המקדש של תרבות המאיה במרכז אמריקה. העיר שימשה מרכז כלכלי, תרבותי ופוליטי של בני המאיה. היא יושבה לראשונה במאות השישית עד התשיעית, ננטשה ויושבה מחדש במאה ה-12 על ידי הטולטקים, יורשי המאיה.
הפירמידה הגדולה של קוקולקאן, מקדש צ'אק מוי והיכל אלף העמודים, יחד עם מגרש המשחקים של האסירים שבו נוהלו קרבות ראווה משקפים את המחויבות של המאיה לחלל ארכיטקטוני מרהיב, ומעניקים פתח לממלכה המסתורית. הפירמידה במקום היא הגדולה מכל פירמידות המאיה והייתה ככל הנראה גם האחרונה שבנו אנשיה.
הקולוסיאום: קרבות של גלדיאטורים

הקולוסיאום באיטליה הוא אמפיתיאטרון ענק שנבנה ברומא העתיקה לצורך צפייה במופעי קרבות של גלדיאטורים ובמופעים הכוללים ציד של בעלי חיים. הקולוסיאום אכלס עד 45 אלף צופים. על פי ההערכות, 500 אלף איש מצאו את מותם במופעים שהתקיימו במקום. היום מהווה הקוליסאום את סמלה הלא רשמי של רומא הבירה.
רונן רז הוא מנכ"ל ומדריך טיולים ראשי בחברת אקו טיולי שטח