יוונייה בברלין: טופ 10 של המסעדות בעולם
מסעדה יוונית בברלין, ביסטרו צרפתי בניו יורק, קוסקוס צפון אפריקאי באמסטרדם, גורמה בדבלין ואוכל אסייתי בלונדון. בדקנו עבורכם עשר מסעדות שוות ברחבי הגלובוס

מסעדת Romiosini ברובע שפנדאו היא חלק מרשת מסעדות יווניות הפרושות בכל רחבי ברלין, כאשר סניף זה הוא מבין הראשונים שהוקמו בעיר. המקום עצמו רחב ידיים ומכיל כ-150 מקומות ישיבה, ומשלב קולינריה יוונית ים-תיכונית טובה עם אווירה נעימה ושירות ידידותי.
היצע המנות והמחירים זהה בכל הסניפים וכולל מנות שונות, בשריות וצמחוניות, אשר מחירן לא עולה על 7.50 יורו למנה. חלק מהמנות מוגשות עם תוספות, ולכן יכולות להפוך בקלות לארוחה טובה. אחת ההפתעות ברשת היא מחירי המשקאות השונים: חמש פעמים ביום מוצעים משקאות אלכוהוליים בחצי מהמחיר הרגיל בשעות: 11:00-12:00, 14:00-15:00, 17:00-19:00, 21:00-22:00 ו-23:00-1:00.
בנוסף, פעמיים ביום תוכלו להזמין משקאות אלכוהוליים ברבע מהמחיר הרגיל, וכן משקאות ללא אלכוהול כמו קפה, מיצים ומשקאות קלים ב-45 סנט למשקה. הצעה זו תקפה בשעות הבאות: 15:00-17:00 ו22:00-23:00.
איזור: Spandau District.
כתובת: 134 Seegefelder Straße.
דרכי הגעה: אוטובוס: קווים מס' 130ו-N30 עד תחנת Zeppelinstraße ובקו 237 עד תחנת Schulzenstraße.
טלפון: 49.3.03.72.17.97. שעות פתיחה: מדי יום בין השעות 11:00-1:00.
Zum Mohren Restaurant: אירופית בזלצבורג
למסעדת Zum Mohren Restaurant היסטוריה ארוכה ומרשימה. גאונים מוזיקליים כמו וולפגנג אמדאוס מוצרט ופרנץ שוברט אכלו בה באופן קבוע. במאה ה-16 הביאו אנשי סחר מוונציה בפעם הראשונה אדון שחום עור לעיר זלצבורג, אשר עבד במסעדה והפך לאטרקציה גדולה בזכות צבע עורו.
מאותו אדון בא גם שם המסעדה (פירוש המילה Mohr בשפה הגרמנית: כושי). המסעדה נמצאת ברובע Judengasse שבעיר העתיקה של זלצבורג, איזור שהיה אהוב על האוכלוסייה היהודית של העיר. במסעדה, השוכנת במרתף מקורי, תוכלו לראות שאריות של
המטבח מתמחה באוכל אוסטרי מסורתי ומשתמש במתכונים עתיקים שעברו מדור לדור ומאב לבן. מנות הבשר, השניצל הווינאי או הגולש ההונגרי מומלצים במיוחד. כך גם מנות דגים, בהן דג פורל מאגמי סביבת זלצבורג. לאחר הארוחה ניתן לעשן סיגרים מהמבחר הגדול של סיגרים וסיגרלות המוצעים כאן למכירה במחירים סבירים מאד.
איזור: Altstadt.
כתובת: 9, Judengasse/ 20, Rudolfskai.
טלפון: 43.662.84.23.87.
שעות פתיחה: שני-ראשון 11:00-23:00.
Checchino Dal 1887: איטלקיה ברומא

את המסעדה הזו, אשר נוסדה עוד במאה ה-19, ניתן להגדיר כממלכה הבלתי מעורערת של המטבח הרומאי. ריהוט קלאסי ומזמין לחיקו תיירים, משפחות, אך גם צעירים המחפשים מתכונים מסורתיים המבושלים ביד קלה ונתונה להפתעות.
על השולחנות מונחות בשורה צלחות הגדושות במנות רומאיות עתיקות, העוברות כאן מדור לדור. הפסטות, הסלטים ובשר העגל מומלצים בחום, ובשעות הצהריים מוגשות ארוחות עסקיות. החלל הפנימי, כמו השטח שמחוץ למסעדה, פשוט מקסימים. מומלץ להזמין מקום מראש.
איזור: Testaccio.
כתובת: Via Di Monte Testaccio 30
טלפון: 39.06.574.6318.
שעות פתיחה: 12.30-15.00, 20.00-24.00. ראשון ושני סגור.
One Pico: גורמה בדבלין
מחפשים מסעדה טובה שבה כל אחד יוכל למצוא משהו לטעמו? נסו את One Pico, אחת המסעדות היותר מוצלחות בדבלין. העיצוב מודרני למהדרין, ללא יומרות. האווירה רגועה, כמעט שכונתית, דבר העומד בניגוד למנות האוכל המתוחכמות.
כל חובבי הירוקים יכולים לחגוג עם סלטים צבעוניים, גבינות עיזים שונות, אספרגוס עם שמן זית וסלט ביצים או קנולי ארטישוק בלימון, פטרוזיליה ופטריות. הקרניבורים יוכלו ליהנות מאווז צלוי בליווי ירקות בתנור, עגל אפוי ועוד מנת בשר נהדרות. הקינוחים מצוינים: פונדנט שוקולד, מבחר גבינות מתוקות, גלידות וסורבטים תוצרת בית. אוכל מצוין, מגוון ובמחירים סבירים.
איזור: Schoolhouse Lane, Dublin 2.
כתובת: 5-6 Molesworth Place
טלפון: 353.1676.0300.
שעות פתיחה: שני-שבת 12:30-14:30 ו-18:00-23:00.
Bazar: צפון אפריקאית באמסטרדם

באמצע השוק עומד מבנה גדול עם שולחנות צבעוניים, מנורות יוצאות דופן, מוזיקה עליזה ושיק רגוע ונעים. זהו ה-Bazar. בין המנות המיוחדות המוגשות כאן תוכלו למצוא מרק דגים טוניסאי עם זעפרן, סלמון פירות ים וחתיכות תפוחי אדמה. המקום מגיש גם מבחר מנות טורקיות כמו לחמעג'ון טעים, מרק עדשים עם חתיכות נקניק, לימון ויוגורט – מומלץ ביותר, קוסקוס לשני אנשים.
המנות גדולות ומשביעות, השירות חברי וקשוב. בקומת הקרקע אפשר לשתות תה עם נענע (בשביל ההולנדים זה יותר אקזוטי מאשר בשבילנו) או בירה בבר. בנוסף, כדאי לבוא לפה גם לארוחת בוקר בעיצומו של הסיור שלכם בשוק (שהוא השוק הכי פופולרי בהולנד). מומלץ מכל הבחינות – מיקום, אווירה, אוכל, שירות, מחיר ותמורה מצוינת לכסף.
איזור: De Pijp.
כתובת: Albert Cuypstraat 182.
דרכי הגעה: Albert Cuypstraat.
טלפון: 31.020.675.05.44. שעות פתיחה: 08:00-01:00, שישי עד 02:00, שבת 09:00-02:00, ראשון וחג 9:00-24:00.
Benoit: ביסטרואית בפריז
Benoit הוא אחד הביסטרואים היותר מוערכים ומוצלחים בפריז. זהו ביסטרו מצוין, עם מסורת ארוכת שנים: הוא פתוח מאז 1912, ולקוחות קבועים רבים יצהירו בחום שזהו הבית השני שלהם, למרות המחירים הגבוהים (לא תוכלו לאכול כאן בפחות מ-85 יורו לאדם לארוחת ערב).
ארוחת הצהריים יותר זולה (אם כי עדיין יקרה) – 38 יורו לארוחה. האוכל כאן מעולה: מנת מוח העגל, מנת קוקי-סן-ז'אק בסגנון גרנובל ומנת רגלי הצפרדעים הן המובילות, אך גם שאר המנות טובות מאד. גם היין מעולה (אם כי יקר). כדאי לנסות, בייחוד אם אתם בחיפוש קדחתני אחר אחת מהמסעדות הצרפתיות הטובות בפריז.
איזור: הרובע ה-4.
כתובת: 20 Rue Saint-Martin.
דרכי הגעה: תחנת Hotel de Ville.
טלפון: 33.142.722.576.
שעות פתיחה: כל יום 12:00-14:30 ו-19:30-22:30.
La Paella de la Reina 39: ספרדייה במדריד

שמה של La Paella de la Reina 39 מעיד הן על כתובתה של המסעדה, והן על המאכל הלאומי הספרדי המוגש בה – הפאייה, הנחשבת כאן בצדק למעדן מלכים. בין כל המנות הוולנסיאניות האותנטיות שבתפריט, הפאייה היא ללא ספק הטובה והפופולרית ביותר, ולא ששאר המנות גרועות. העיצוב פשוט והשירות אדיב ומהיר. המחירים סבירים.
איזור: Centro.
כתובת: La Reina, 39.
דרכי הגעה: רכבת תחתית, לתחנת Banco de España.
טלפון: 34.91.531.18.85.
שעות פתיחה: כל יום 13:00-16:30 ו-20:00-23:30.
Cocoon: אסייתית לונדון
מסעדת Cocoon מציעה ללקוחותיה חוויה אסייתית יומרנית ומגוונת. במקום שישה חדרים, הכוללים ברי סושי ולאונג' בר הפתוח עד שעה מאוחרת, המספק שתייה אלכוהולית מגוונת. החדר המרכזי משקיף על רחוב Regent, כך שתמיד יהיה לכם נוף להביט בו. התפריט נע בין המטבח הסיני, היפני והתאילנדי.
ניתן להזמין ארוחות מסודרות בעלות אופי מוגדר: ארוחה יפנית, ארוחת דים-סאם (סיני), ארוחה צמחונית וארוחת חוויה אסייתית מלאה. הבחירות הפופולריות כאן הן סל הדים-סאם ב- 12.5 פאונד, הכולל בחירות צמחוניות, בשריות ומאכלי ים, הסשימי והווסאבי. השולחנות עגולים והמנות מונחות במרכזם, כהמלצה לסועדים לחלוק את המנות עם הפרטנרים שלהם.
איזור: Piccadilly.
כתובת: 65 Regent St.
דרכי הגעה: רכבת תחתית Piccadilly Circus Tube.
טלפון: 44.2.074.94.76.00.
שעות פתיחה: שני-שישי 12:00-14:45 ו-17:30-11:30, שבת 17:30-23:30. הבר בלאונג' פתוח עד 3:00 בבוקר בימים חמישי ושבת.
KHIN LOM CHOM SAPAN: מאכלי ים בבנגקוק

זוהי בהחלט אחת המסעדות המעולות והמומלצות בבנגקוק. מיקומה על גדות נהר הצ'ופרייה מוסיף לחוויה הקולינרית המיוחדת. אפשר לאכול כאן ממש על הרציף הנמצא מעל המים וליהנות מפירות ים ודגים טריים, קוקטייל שרימפס מצוין, סשימי, אויסטרים ומה לא. הלובסטרים והסרטנים בגריל של המסעדה הפכו לשם דבר בבנגקוק. עד 2:00 לפנות בוקר ניתן ליהנות כאן גם מהופעות חיות והאווירה פשוט נפלאה. אל תחמיצו.
איזור: Watsampraya Phanakorn.
כתובת: 11/6 Samsan Soi3, Samsan Rd.
שעות פתיחה: 11:00-2:00.
Bistro St. Mark's: צרפתייה בניו יורק
את Bistro St. Mark's פתח הסומלייה Dominique Drevet לאחר שסיים את לימודיו ב- Bouley. המקום קטן עם תקרה גבוהה, וכל מילה שנאמרת בחלל המסעדה יוצרת הד אז כדאי לדבר בשקט. המלצרים נאלצים למתוח עצמם במעברים הצרים בין השולחנות של המסעדה הצפופה, שבה אווירה אמיתית של ביסטרו צרפתי עם טאץ' אופנתי קליל.
הודות למיקום המרכזי הקליינטורה מגוונת מאד: ממעצבי פנים אופנתיים עד השכן מלמעלה, שקופץ ליהנות מארוחת ערב של צדפות ובירה. המקום אידיאלי לפטפוט נינוח עם חברים על מנה קלה או כוס יין. הצוות מסביר פנים והשירות מהיר ביותר.
כשמזג האוויר נעים, כדאי לשבת בגן המסעדה. התפריט מורכב בעיקר מאוכל צרפתי טיפוסי וטעים. כדאי לנסות את ה-Poached Egg Mélange, אבל גם שאר המנות מוכנות היטב ובמקצועיות צרפתית, שאין דומה לה בתחום הקולינרי.
איזור: Park Slope / Prospect Hts.
כתובת: 76, St. Marks Ave.
דרכי הגעה: 2, 3 - Bergen St.
טלפון: 1.71.88.57.86.00.
שעות פתיחה: שני-חמישי 17:30-23:00, שישי-שבת 12:00-15:00, 17:30-24:00 (שבת מ-11:00), ראשון 11:00-15:30, 17:30-22:00.
המידע באדיבות אתר אוגוסטה