עוקף קצרין: המלצות למסלול יין משובח
רמת הגולן גדושה ביקבי בוטיק קטנים ומעוררי השראה. למה לא תקפצו לבקר? אם כבר הייתם במרכז המבקרים הגדול ומהודר של יקבי רמת הגולן, הגיע הזמן שתכירו את היקבים הנפלאים שפועלים בצלו של האח הגדול
רחוק מהחום ומהלחות וגבוה מעל כל האובך של הבעיות הארציות, כדאי לספור כוכבים נופלים, להביע משאלות ולחזור הביתה בכוחות חדשים לקראת הימים הנוראים שבאים תמיד עם החגים.
אם כבר הייתם במרכז המבקרים הגדול ומהודר של יקבי רמת הגולן, הגיע הזמן שתכירו את היקבים הנפלאים שפועלים בצלו של האח הגדול. הנה כמה המלצות למסלול יין משובח עוקף קצרין.
יקב הר אודם

הר אודם צילום: יחסי ציבור
מיכאל אלפסי הקים ב-2003 את היקב הכי גבוה בישראל. בגובה 1,100 מ' בלב היער שליד מושב אודם הוא בנה יקב מקצועי לא קטן עם מרכז מבקרים מקסים.
יקב הר אודם זכה בתואר יקב הבוטיק המוצלח ביותר כבר בראשית בציריו. ארבעת ילדיו של אלפסי עוזרים לו בייצור ובניהול המקום. אל תהססו
לבקש טעימה מיין הפורט הנפלא, הוא יסיים לכם כל ארוחה בחיוך מתקתק.
סדרת וולקניק היא הזולה והטעימה, נמרוד היא עמוסת הפרי ומעל סדרת הרזרב ניצב יין הכתר אלפסי. בלנד מכובד של קברנה סוביניון ומרלו שכוחו מתגלה רק אחרי חדרור ארוך
טלפון לתיאום ביקורים: 052-5220248
יקב פלטר

יקב פלטר צילום: יחסי ציבור
אם תרדו דרומה בכביש 98 היפהפה תגיעו לקיבוץ עין זיוון. חפשו את השלטים עם הפרפר שיובילו אתכם ליקב פלטר.
כמו רבים מבני הדור הצעיר, שמתסיסים את רמת הגולן ביינותיה, גם טל פלטר הוא בוגר יחידה נבחרת, שלמד ייננות באוניברסיטאות בארץ ובחו"ל והגיע בעקבות היין לרמת הגולן.
הטריו של פלטר הוא בלנד בורדולזי שמפגין עוצמה ים תיכונית. הבלנד קברנה שיראז היה היין הראשון של היקב שהוכיח שמדובר במפעל רציני. החודש יושק כבר הבציר השביעי שלו. סדרת Selection–T של פלטר מעולה. השיראז גראנאש שלה הוא יין אדום גדול מהסוג שמוכיח שישראל יכולה להיות מעצמת יין. גם משפחתו של טל מעורבת בכל עיסוקי היקב.
טלפון לביקורים: 052-8666384.
יקב בזלת הגולן

בזלת הגולן צילום: יחסי ציבור
הדרך למרכז רמת הגולן תוביל אתכם לקדמת צבי, המושב שמענביו מפיקים את מיטב היינות של האזור. כמה יקבים קטנים תוססים בחצרות בתיו. שניים מהם גדלו כבר מעבר לתואר יקב בוטיק.
יואב לוי, שמכר את ענביו ליקבי רמת הגולן, היה מראשוני היוזמה הפרטית בקדמת צבי. כבר ב-1998 הפיק מענביו יין שהתסיס במקלטו במכלי המים הרזרביים שנועדו לשעת חירום. זו כנראה היתה דרכו לחיות נורמלי תחת גפנו. את יינותיו הראשונים שתו אורחי בר המצווה של בנו.
ליינות הבציר השני כבר הוסיף שבבי עץ אלון במכלי הפלסטיק במקלט. היום שוכן במקום יקב לא קטן שמקבל אורחים רק בימי חול. יינות בזלת הגולן כשרים, וזה עוזר להם כלכלית. לשומרי המצוות לא מפריע שעל תוויות הבקבוקים מתנוססת דמותו של דיוניסוס, אל היין היווני, כפי שהופיעה על מטבע עתיק שנמצא בגמלא.
בטעימה שנערכה באחרונה לכל בצירי היקב הופתעתי לגלות שיינות היקב הוותיקים עדיין צעירים וטעמם עימם. הרזרב 2003 היה מצוין. יינות בזלת הגולן מופקים בעיקר מענבי קברנה סוביניון שגדלים בקדמת צבי.
השנה חנך יואב לוי את יין הדגל, חושניה 2006 - בלנד גדול של מרלו מצפון רמת הגולן וקברנה סוביניון. כמעט שנתיים התיישן בחבית לפני שבוקבק כדי לתפוס את מקומו בצמרת האדומה של יינותינו. חפשו את הגראפה הטעימה שנמכרת רק ביקב בבקבוקים קטנים.
טל' 04-6827223.
יקב אסף

יקב אסף צילום: יחסי ציבור
באותו מושב הקים ב-2004 אסף קדם את היקב הפרטי שלו שנקרא אסף. רבים חיכו שקדם יפתח כבר את יקבו האישי. שנים רבות נדד היינן המוכשר הזה כיועץ בין יקבים רבים. קדם היה היינן הראשון בבזלת הגולן ועד היום הוא, בין השאר, היינן של יקב בן זמרה. אל תשכחו לטעום את הגראפה הנהדרת שלו ועוד משקאות אלכוהוליים שמופקים ביקב האישי שלו מפירות רמת הגולן.
החודש הוא ישיק את הרזרב 2007 שלו ואת יין קיסריה. אדום רב גוף ועסיסי לזכר אביו שהיה בין לוחמי יחידת קיסריה רבת המעללים של המוסד. נסו את הבלנד המקורי, 4 Seasons, שמאחד ארבעה זנים: פינוטאז', סירה, קברנה סוביניון וקברנה פרנק. אתגר מקצועי של יינן מוכשר שיצר יין אדום פירותי ומרענן.
טל' 054-4779722.
יקבי בשן ומאור

בין הצימרים של מושב רמות מסתתר יקב מאור צילום: יחסי ציבור
שני יקבי בוטיק קטנים הם יקב בשן במושב אבני איתן (057-7691124) ויקב מאור במושב רמות (054-6713011). הראשון הוא יקב שהקימו עמנואל דאסה ואורי ראפ במושב אבני איתן. הם הכירו בעת שירות המילואים שלהם ברמת הגולן והחליטו להישאר באזור. שני שומרי מצוות שמייצרים יינות כשרים מענבי כרמיהם האורגניים. למיטב ידיעתי, זה היין האורגני הכשר היחיד בעולם.
לצד הסדרות הרגילות נווה ואיתן, נולד גם להם יין דגל ששמו עוד לא נקבע על התווית. הבציר הנפלא של 2006 גרם לדאסה ולראפ להחליט להפיק כ-1,000 בקבוקים מיוחדים של בלנד יוקרה ששהה שנתיים בחביות העץ.
בין הצימרים של מושב רמות מסתתר יקב של היינות האדומים הכבדים, הטעימים ועתירי הגוף של דני מאור. הקברנה סוביניון מוכיח, כרגיל, שטוב לו מאוד באקלימה של רמת הגולן. מאור מצליח לשבח את טעמו בנגיעות קטנות של מרלו וקברנה פרנק וזה קורה בשתי הסדרות של היקב. השיראז של מאור הוא אחד מהטובים בסוגו בארץ. הענבים מגיעים מכרם מושב כנף ומאור משדרג אותם ביקב מאור ליין גדול.
יקב שאטו גולן

שאטו גולן צילום: יחסי ציבור
יקב שאטו גולן הוא ללא ספק הגדול בין היקבים הקטנים של רמת הגולן. הוא נוסד בראשית העשור ובעליו לא חסכו במאמצים למתג אותו כיקב יוקרה מיומו הראשון. בניין היקב המוקף בגפנים שמדגימות למבקרים את זני הענבים השונים והמרתף המהודר הם סיבה לביקור לא פחות מהיינות המעולים.
הוא שוכן במושב אליעד שמעניק את שמו לבלנד הכתר של היקב. כרמיו נמצאים במשולש הגבולות סוריה, ירדן וישראל, והיינן המוכשר אורי חץ נוטע שם זנים רבים ומעניינים שמספקים לו כר נרחב לניסיונות מוצלחים.
אל תחמיצו את גשם בגרסאות האדומות והלבנות שלו. בלנד א-לה עמק הרון שמצליח נפלא בישראל. בגשם אדום עורב הגרנאש במעט סירה ומורבדר. לבציר 2006 נוסף הקיץ בציר 2007 שלא נופל ממנו. טעימת החבית של 2008 מעוררת חשק להירשם לרכישתו העתידית. הוספו לו כמה אחוזי קריניאן ויש לנו עניין עם יין שמש פירותי, רב גוף ושרירי.
גם הגשם הלבן מעורר תקווה שיש עתיד לבלנדים ישראליים גדולים. לוויונייה הוספו גרנאש לבן ורוסאן. עם כל הכבוד לסוביניון בלאן הקלאסי והמוכר, עם גשם לבן אפשר להתחיל לטפח גאוות יחידה. זן המורבדר שמצליח להתאקלם נהדר בדרום רמת הגולן מוסיף גוף שקול לפירותיות המוחצנת של הסירה. בסירה 2007 של שאטו גולן יש 5 אחוזים ממנו והתוצאה מרנינה.
אורי חץ מעורר ביינותיו את הוויכוח הישן למי חייב היין את מעלותיו - לאדמה שגידלה את ענביו או לאדם שהתסיס אותם.
טל' 04-6600026.
במיטשוס בקצרין תמצאו קרנבל קרניבורי

מיטשוס צילום: יחסי ציבור
כבר בחניה ליד מכבי האש של קצרין (באזור התעשייה שמאחורי יקבי רמת הגולן) אתם יודעים שהבשר הוא בנפשם של בעלי מסעדת מיטשוס. על השלט כתוב באותיות גדולות: "הידעת? אשת הקצב לא שמנה". שפרה, אשתו של שלום חגי, ניהלה עימו את שירותי הקייטרינג שלהם במשך שנים רבות. יום אחד החליטו להפסיק לנדוד ופתחו מסעדה. "שיבואו לאכול אצלנו, יצאנו מהשעבוד לקייטרינג לגאולה במסעדה", צוחק חגי שלא נח לרגע.
את האנטרקוט, הצלע, ההמבורגר והנקניקיות שלו הוא מכיר עוד מהמרעה. כמו יינן טוב שדואג לענביו, חגי מנהל את עדריו בעצמו. מזון מוקפד ותנאי גידול טובים משביחים את הבשר בדרכו לצלחת. על נקניקיות המרגז הנהדרות שלו הוא מדבר במונחים של יינן צמרת. "בלנד של 70 אחוז עגל עם 30 אחוז טלה שלא שהו בוואקום מוקפא ונטחנו בתיבול קל יחסי". הטי-בון טלה של מיטשוס עסיסי וטעים גם למי שמתרחקים מניחוח הכבש. האנטרקוט והפילה הם כמובן כוכבי המסעדה, שתפריט הבשרים שלה הוא קרנבל קרניבורי.
אל תחמיצו את הקינוחים של הדס, השף-קונדיטורית. הקדאיף גבינת עזים שלה הוא התשובה הציונית לכנאפה. אפשר לקנות בשר בקצבייה הצמודה וגם להזמין משלוחים לכל הארץ באתר של מיטשוס. אם לא שתיתם מספיק יינות ביקבים, נסו את יין הבית, סלוקיה. קברנה סוביניון פירותי ומאוזן מהיקב שנולד במקלט של משפחת חגי במושב קדמת צבי. הסורים לא תיארו לעצמם כמה יין יכול לתסוס ברמת הגולן.
טל' 04-6963334.