זה לא אתה, זה סוג הדם שלך: דייטינג לפי סוג דם ביפן

בארץ השמש העולה יוצאים לדייט רק עם פרטנר בעל סוג דם מתאים ויש אפילו ערבי ספיד דייטינג לבעלי סוג דם מסוים. וזה עוד לא הכל. גם בראיונות עבודה מבקשים ממך לציין אם אתהB אגרסיבי או A סגור ודאגן

שחר שילוח | 2/5/2010 15:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אתם שייכים לאלה שאוכלים על פי סוג הדם שלהם? היפנים יגידו לכם שאתם מתעסקים בקטנות. שם, בארץ השמש העולה, אחת השאלות הראשונות שישאלו אתכם בסיטואציות מסוימות תהיה מהו סוג הדם שלכם. הכוונה היא לאו דווקא לחדרי ניתוח או לבנק הדם. ביפן מייחסים לסוג הדם השלכות על תחומים חשובים בחיים, ביניהם גם אהבה.

עיתוני הלייף סטייל וספרי העזרה העצמית מלאים בטיפים למציאת בן הזוג הנכון על פי סוג הדם, ממש כמו מה שאנו מכירים מטורי האסטרולוגיה. יש אפילו ערבי ספיד דייטינג שמוזמנים אליהם בעלי סוג דם מסוים. בעלי סוג דם A נחשבים אמינים ונוטים להקרבה עצמית, סגורים ודאגנים. בעלי סוג דם O הם החלטיים ובטוחים בעצמם. בעלי AB מאוזנים, התברכו בראייה צלולה, הגיוניים, אך גם עסוקים מאוד בטיפוח עצמם ומרוחקים. אנשי ה-B הם ראוותניים, בעלי חשיבה חופשית ואנוכיים.

בתרבות היפנית לא מקובל לומר לאנשים ישירות מה חושבים עליהם, ולפעמים ייחוס התכונות לסוג דם יכול להיות שימושי, למשל להתחמקות מדייט לא מוצלח. אחת השאלות הראשונות בדייט תהיה מה סוג הדם שלך. אם הערב לא ממריא, תמיד יהיה אפשר לסגור אותו עם משפט כמו, "טוב, אתה B, אני AB, כנראה שלא נועדנו".

גם בקוריאה מיוחסת חשיבות דומה לסוג הדם. בסקר שעשה אתר ההיכרויות הקוריאני. התברר שגברים עם סוג דם B הם אלה שהכי קשה להם למצוא דייטים, ואכן 40% מהנשים אמרו שלא היו רוצות להתחתן עם גבר בעל סוג הדם הזה. בקוראיה יצא ב-2005 הסרט "לחבר שלי יש דם מסוג B",  קומדיה רומנטית שבה הא-מי, נערה עם דם מסוג A, יוצאת עם בחור עם דם מסוג B. לאחותה של הגיבורה העדינה יש סוכנות שידוכים על פי סוג דם, והיא חוששת שהא-מי תיפגע מה-B הפוחז.
צילום אילוסטרציה: sxc
לא מתקרבת ל-B צילום אילוסטרציה: sxc
קונדומים ל-AB

אדם בשם קואיצ'י סיפר בראיון ל-BBC: "בראיון למקום העבודה הראשון שלי שאלו אותי על סוג הדם שלי. ההפתעה הייתה כתובה לי על המצח. למה? התברר שזה מאוד חשוב לנשיאת החברה. ברור שהייתה לה התנסות גרועה עם מישהו עם סוג דם B. אבל איכשהו קיבלתי את העבודה". לא שם נגמרו הצרות של קואיצ'י. במסיבה שנערכה באותה חברה הנשיאה המדוברת השתכרה. אז היא שלחה את העובדים בעלי סוג דם B הביתה. "אתם בעלי סוג דם B, תסתלקו", היא אמרה. ביפן יש כבר שם להטרדה על רקע סוג דם – קוראים לזה burahara.

הסיווג לפי סוג דם, למרות שהוא חסר ביסוס מדעי, עוזר ליפנים לחלק אנשים לקבוצות בתוך האוכלוסייה שלהם, ההומוגנית למדי ביחס לארצות אחרות. יש חברות שבהן מחלקים את צוותי העבודה לקבוצות על פי סוג דם כדי "ליצור הרמוניה" במשרד. התיאוריה נולדה, כנראה, ב-1927. טקג'י

פורוקאווה, פרופסור לפסיכולוגיה ופדגוגיה, סבר שיש קשר בין סוג הדם לאישיות לאחר שעבד במחלת המנהלה של בית ספר תיכון וצפה בהבדלי המזג בין מועמדים ללימודים. על פי פורוקאווה בני האדם הם יצורים פשוטים שמתחלקים רק לשני סוגים – טוב ורע. הדוחות שכתב קבעו שלבעלי סוג דם A מזג רגוע ושהם אינטלקטואלים, בעוד בעלי סוג דם B הם ההפך מכך. טארו אסו, שבשנה שעברה איבד את כיסאו כראש ממשלת יפן, ציין בפרופיל האינטרנטי שלו שסוג הדם שלו A, מה שלמרות כל היתרונות המיוחסים לקבוצה לא עזר לו להיבחר מחדש.

גם סלבריטאים מציינים במקרים רבים את סוג הדם שלהם באתרי האינטרנט שלהם ואפילו דמויות לדמויות במשחקי וידיאו יש סוג דם מוגדר.

לכל המיון המוזר הזה מצטרף אי-היגיון נוסף: במכונות אוטומטיות לממכר קונדומים ביפן אפשר לקנות קונדום בהתאמה לסוג הדם.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים