לעבוד עם חברים: להתפרנס מעבודה עם בע"ח
תמיד חלמתם להיות וטרינרים אבל בסוף הפכתם להיי טקיסטים? הנה כמה רעיונות תעסוקה למי שרוצה להסיר פרווה מהחולצה כשהוא מגיע הביתה בסוף היום: מדוג ווקר ועד ספר כלבים

ישראל אמנם משופעת במשפחות שמגדלות חיות מחמד ובעוד ציים לא מבוטלים של חתולי רחוב וכלבים נטושים שזוכים פעמים רבות לטיפול של עמותות ומתנדבים, אבל עדיין מספר הווטרינרים אצלנו גדול מאוד ביחס לאוכלוסייה. עקרונית, בוגר לימודי וטרינריה שיש לו את הממון הנדרש, יכול לפתוח מרפאה משלו ואז להיכנס לתחרות, או לעבוד כסטאז'ר או רופא שכיר במרפאה מבוססת. לפני כן נמצא כמובן נושא הלימודים. בארץ יש רק בית
אם אין לכם בעיות גב או רתיעה מיוחדת מתערובת של מים, שיער, סבון ופרעושים – זה המקצוע בשבילכם. ישנם מקומות שבהם אפשר ללמוד את המקצוע על ידי התנסות מעשית, אבל יש אפילו בתי ספר ללימוד ספרות חיות, כמו ארבע על ארבעומכללת מגן דוד ירוק. קחו בחשבון שבעליהם של הבונבונים הפרוותיים מצפים מספר טוב לא רק שידע לספק פריזורה מרשימה, אלא גם שיזהה בעת הצורך נוכחות של טפילים ובעיות עור.

אם אתם אוהבים גם חיות וגם עיסוק בענייני מנהלה או רוצים לעסוק במלונאות מבלי להתעסק כל היום עם בני אדם, לכו על זה. אתם לא חייבים לפתוח פנסיון משלכם, אפשר גם לעבוד אצל אחרים, ולהתכונן לספק הרבה אהבה ותשומת לב לאלה שנשארו מאחור כשההולכים על שתיים מפזזים באיזה קלאב מעבר לים.
לא הסתייעו לימודי וטרינריה, אבל עדיין לא ויתרתם על חיות ומזרקים? יש מוצא. אפשר לעבוד עם הווטרינר ולהשלים אותו. בארץ תוכלו לרכוש את המקצוע בלימודים של שלוש שנים בתוכנית לסיעוד וטרינרי במכון מגיד שבבית דגן, בתוכנית שמיועדת לאנשי מקצוע מתחום בעלי החיים במגן דוד ירוק, או בתוכנית ללימודי תואר הנדסאי במסלול בעל השם הקצת מרתיע הנדסת בעלי חיים במכללת תל חי.
תעסוקה לא רעה לאנשים בעלי כושר סביר שאוהבים בעלי חיים, אבל לא מחפשים לימודים, סטטוס או כיסא משרדי. רצוי לגור בעיר ובמרחק סביר מפארקים ושדרות פופולריים, ומומלץ גם להגות תוך כדי טיול פתרון ידידותי לסביבה, שיחליף את הניילון של השקי-קקי.

אם אתם אוהבים גם אנשים וגם חיות (ולא מוטרדים מהשאלה האם בתרפיה בעזרת בעלי חיים המטופל נהנה אבל החיה הרבה פחות), שווה לכם לבדוק את האפשרות הזאת. קורסים בהיקפים משתנים בתרפיה בעזרת בעלי חיים מוצעים במספר מקומות בארץ, כמו מכון מגיד, מכללת לוינסקי, מכללת ספיר, מכללת סמינר הקיבוצים ועוד. הלימודים כוללים כמובן גם נושאים ממדעי ההתנהגות (של האדם) וחינוך וגם היבטים שקשורים בטיפול בבעלי חיים. לחילופין אפשר להשתלם גם ברכיבה טיפולית.
מקצוע האילוף, בעיקר של סוסים וכלבים (ולא חלילה של חיות קרקס), יכול להתאים, במקרה הגרוע, לחולי שליטה, ובמקרה הטוב, לאנשים שיודעים לשלב סמכותיות עם אהבה, גם כלפי בעלי חיים וגם כלפי בני אדם. המאלף יכול להתמקד באילוף כלבי בית, כלבי נחייה, כלבים לעבודה עם אוכלוסיות מיוחדות וסוסים שגם הם, כידוע, חיה בעלת סגולות תרפויטיות. את הדולפינים עדיף שנעזוב בשקט.
כן, יש דבר כזה. אם אתם שותים תה ירוק, מטפלים בכאב ראש בעזרת דיקור ומעדיפים נטורופתיה על אקמול, יכול להיות שתרצו לשתף גם כלבים וחתולים בטוב הזה. במכון וינגייט יש קורס של 360 שעות אקדמיות להכשרת מטפלים מוסמכים לבעלי חיים ברפואה משלימה שמיועד לאנשים שעוסקים במקצועות הקשורים לבעלי חיים.
גם אם הדבר שאתם הכי אוהבים בעולם זה להתעורר עם שיערות של חתול על הריסים, יכול להיות שאתם עדיין לא מוכנים להמיר את המשרה המשתלמת בהי-טק או בעסקי הנדל"ן במקצועות כמו דוגי ווקר. עדיין בזמן החופשי אפשר לעשות משהו לטובת החברים השעירים. המסרבים להתמסד יכולים להצטרף לאומת מאכילי החתולים. אחרים יכולים להתנדב לעמותות להצלת בעלי חיים או לארגונים כמו "אנונימוס" לעידוד הצמחונות, לאגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי חיים או ל"תנו לחיות לחיות".