ללכת עם להרגיש בלי: 33 טיפים לחופשה מוצלחת עם הילדים

גם עם הקטנים אפשר לטייל, ואפילו בכיף. צריך רק לדעת איך להתארגן. בטיסה וברכב, במלון או בשטח, 33 טיפים שיסדרו לכם חופשה משפחתית רגועה

הורים
מלי זיידמן | 13/7/2010 14:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כטיילנים די מקצועיים, ביכינו את הפרידה מחיי הנדודים כשנולדה בתנו הבכורה. לא ידענו שמחיידק כזה לא מחלימים בקלות, ושאם מגייסים קצת ספורטיביות והרבה עזרים טקטיים ועצות מבעלי ניסיון, אפשר להמשיך לטייל גם עם ילדים. אז נכון, היום אנחנו כבר לא יוצאים ל‭40-‬ חופשות קטנות בשנה, והדלפק של "הדקה התשעים" בבן גוריון נראה רחוק מתמיד, אבל סופי שבוע בארץ נהפכו לעניין שבשגרה, ולפעוטה בת השנתיים וקצת כבר יש דרכון, ואפילו ויזה לארצות-הברית. הנה כמה טיפים שאספנו בדרך בנושא "איך עושים את זה‭."‬ ועוד טיפ קטן: בין טיול לטיול עם הילדים, נסו לשלב גם כאלה בלעדיהם. ההרגשה שונה.
צילום: sxc
עד גיל שנתיים לא משלמים על הפעוט. נצלו את זה! צילום: sxc
ותודה שטסתם

‭.1‬ עד גיל שנתיים לא משלמים עבור כרטיס טיסה לנוסעים הצעירים. נצלו את היתרון הזה, ארזו את הפעוט וטוסו איתו. זה בחינם.

 ‭.2‬ תינוק שלא שולם עבורו כרטיס לא יקבל מקום ישיבה. ובכל זאת אל תוותרו. הגיעו לדלפק הצ'ק-אין מוקדם יחסית. אם נותר מקום במטוס, יארגנו לכם מקום בשבילו. זה בהחלט יקל על הטיסה שלו ושלכם.

 ‭.3‬ חברות התעופה מקצות לתינוקות שגילם עד תשעה חודשים ערסל קטן, שאותו תולים סמוך למקום הישיבה של ההורים. בפועל, אם התינוק שוקל סביב עשרה קילוגרם, אפשר עוד לתת לו לישון שם. נסו לדבר על לבה של הדיילת, אולי היא תיאות לתלות לכם ערסל כזה.

 ‭.4‬

הטיסה תעבור יותר מהר אם הקטנים יהיו עסוקים במשהו שהם אוהבים. לכן כדאי לשים בתיק העלייה למטוס די.וי.די נייד או לפטופ עם הסרטים האהובים, ואם יש - אוזניות. אם לא - שמרו על ווליום נמוך, כדי לא להרגיז את הסובבים.

 ‭.5‬ הביאו בגדים להחלפה, לקטנים ולכם. תינוקות ופעוטות נוטים להגיב לנסיעה בהקאות. זה לא הכי כיף להסתובב עם ריח של קיא במקום סגור כמו מטוס. עשו טובה.

 ‭.6‬ עוד דברים שאסור לשכוח: מגבונים, צלחת פלסטיק (לילדים שאוכלים בכוחות עצמם‭,(‬ כדי שתוכלו לחלוק איתם את מנת האוכל שתקבלו במטוס, צעצועים אהובים, מוצצים ובקבוקים.

צילום: sxc
אל תשכחו מזרן ים, מצופים ודליים וכפיות צילום: sxc
נוסעים במכונית הלבנה

‭.7‬ אל תבנו על נסיעה של ארבע שעות רצופות לאילת, כמו פעם. ילדים צריכים עצירות תכופות, גם אם הם עדיין בחיתולים. מצאו נקודות מעניינות לעצירה, להפסקת אוכל ושתייה, כדי לחלץ קצת עצמות, להיטען באנרגיה, ואז המשיכו בדרך.

‭.8‬ הכינו מבחר דיסקים עם שירים אהובים. זה זמן מצוין לזייף ביחד.

‭.9‬ נסיעה של שעתיים בשמש הישראלית עלולה לגרום לכוויות. מרחו את הילדים בקרם הגנה עוד לפני שאתם יוצאים מהבית, ודאגו לכסות את חלון הרכב בצלון או בחיתול בד.

‭.10‬ ספרים יכולים להעביר זמן ברכב, וגם לוח ציור מחיק, שמאפשר לצייר רק בתוכו ולא על שאר חלקי הרכב.

‭.11‬ לילדים בגמילה כדאי לרפד את מושב הבטיחות. בכל זאת מדובר בנסיעה ארוכה, ואתם לא רוצים לבלות אותה ברכב מצחין.

 ‭.12‬ כדאי מאוד להחזיק ברכב ערכת עזרה ראשונה ו"ערכת ילדים‭,"‬ שזה אומר חיתולים-מגבונים-מוצצים. רק שלא יחסר.

החדר שלנו

 ‭.13‬ הכי חשוב לא לשכוח להביא איתכם מהבית מדחום, תרופה להורדת חום ומשחה לגירויי עור ותפרחת חיתולים, אתם לא רוצים למצוא את עצמכם באמצע הלילה באצבע הגליל מחפשים סופר-פארם. תאמינו לי.

 ‭.14‬ את הבגדים של הילדים כדאי לסדר בארון שבחדר, את שלכם תוכלו להשאיר במזוודה. בתדירות שבה הם מחליפים בגדים, חבל שתבלו את כל החופשה שלכם מפשפשים בתיק שהבאתם מהבית.

 ‭.15‬ חשוב לגרום לקטנים להתלהב מהחדר, ובמיוחד מהמיטה שבה הם ישנו. ילדים רגילים לישון בחדר שלהם ובמיטה שלהם, וכדי שירגישו בטוחים, אתם צריכים לתת להם את ההרגשה שהבאתם אותם למקום הכי טוב שיש. אם תיכנסו ותתחילו לעשות פרצופים ולהתלונן, רוב הסיכויים שהם יתחילו להתלונן מיד אחריכם, ולא יפסיקו.

 ‭.16‬ הביאו איתכם מהבית את השמיכה שלהם. בבתי מלון ובצימרים בדרך כלל מציבים לול עם סדין מתאים, אבל לא מחזיקים שמיכה בגודל המתאים. זה גם יחזק את תחושת הביטחון שלהם. גם כרית אהובה, "שמיכי" כזה או אחר או בובה שהם ישנים איתה, מאוד הכרחיים בשלב הזה.

 ‭.17‬ לילדים שנגמלו מחיתולים כדאי להביא את הישבנון או את הסיר מהבית. שירגישו נוח גם בנוחיות.

 ‭.18‬ עשו סיבוב בחדר ו"אבטחו" אותו. הסתירו שקעי חשמל גלויים, הרימו חפצים שבירים לגובה שמעבר להישג ידם, סגרו את החלון אם מדובר בקומה גבוהה, ואז תנו להם להסתובב חופשי. גם הם, לא פחות מכם, צריכים את תחושת החופש.

 ‭.19‬ ילדים ששותים פורמולה או חלב מחומם: בדקו מראש אם יש בחדר מיקרוגל, ואם לא, בררו כיצד תוכלו להיעזר בחדר האוכל כדי לחמם את הבקבוקים שלכם. אפשר גם להביא מחמם בקבוקים. חשוב להביא איתכם גם מברשת לניקוי בקבוקים וסבון כלים, שבדרך כלל אינם זמינים.

צילום: sxc
וגם קרם הגנה ! צילום: sxc
קדימה, אוכל

 ‭.20‬ כדאי להביא סינר שמתייבש בקלות או לחלופין סינרים חד פעמיים. אלו יעכבו במעט את החלפת הבגדים הבאה, וגם ימנעו כתמים שנשארים לתמיד (כי יקח זמן עד שתגיעו למכונת הכביסה).

21. ברוב המקומות יש כיסאות הגבהה לילדים. אם יש לכם אחד כזה בבית, שימו אותו בבגאז' ליתר ביטחון.

 ‭.22‬ אם בגלגול הקודם שלכם העדפתם תפריט אה-לה-קארט וזלזלתם בבופה, יש לי חדשות בשבילכם. ארוחת בופה מתאימה כמו כפפה ליד למשפחות עם ילדים. לא צריך לחכות הרבה זמן לאוכל, הילדים יכולים לראות את המגוון ולבחור ממנו, ואפשר לתת להם לטעום ואז להביא משהו אחר אם הם מעקמים את האף. בקיצור, גן עדן.

 ‭.23‬ אל תתנו להם לנסות יותר מדי מאכלים חדשים בבת אחת, וגם אל תתנו להם דגים נאים או סלטים עם ביצים (שייתכן שעמדו שם שעות) ושאר מאכלים שעלולים לגרום לכם לבלות את יתר החופשה כשאתם מחזיקים להם את הראש מעל האסלה.

 ‭.24‬ נסו להתחשב בילדים כשאתם מתכננים את זמני הארוחות. אל תגיעו איתם לארוחה כשהם עייפים מדי, זה לא יהיה כיף - לא להם ולא לכם.

יוצאים לשטח

 ‭.25‬ הקפידו לבדוק היטב שמסלול ההליכה תואם את גיל המטיילים. הם לא יעלו למצדה בגיל שלוש, וגם אתם תתקשו לסחוב אותם על הכתפיים את כל הדרך הזו.

 ‭.26‬ הצטיידו בכמות מספקת של מים. תביאו בחשבון גם עיכוב של כמה שעות, והקפידו שלא יחסר.

‭.27‬ הצטיידו בשקיות זבל קטנות כדי לשמור את החיתולים המלוכלכים אצלכם בתיק, עד הימצא פח.

 ‭.28‬ שימו בתיק ערכת עזרה ראשונה קטנה: פלסטרים, תחבושות, פולידין ומוצץ.

צילום: גטי אימג'ס
אל תשכחו: לדברים יש נטייה להסתדר מעצמם רק אם משחררים קצת צילום: גטי אימג'ס
קופצים לבריכה

‭.29‬ תשכחו מלקחת איתכם ספר ולהסתובב מצד אל צד כדי להעמיק את השיזוף. ליד מקור מים ילדים חייבים להיות בהשגחה מלאה כל הזמן.

 ‭.30‬ תדאגו להצטייד מראש במצופים, מזרן ים וגם דליים וכפות. חבל שהילד יבכה ויקנא כשיראה את ילדי האורחים האחרים, ומצד שני חבל שתצטרכו לקחת משכנתה כדי לקנות את כל אלה בחנות המזכרות של המלון.

 ‭.31‬ אל תכריחו את הילדים להיכנס למים. יש ילדים שחוששים קצת מהמים, ואם אחרי ניסיון שכנוע קצר הם לא השתכנעו, עזבו אותם לנפשם. זו לא הייתה הפנטזיה שלהם, זו הייתה הפנטזיה שלכם, אל תתבלבלו.

 ‭.32‬ שעות הבוקר ושעות אחר הצהריים הן השעות המתאימות לשהייה בים ובבריכה עם הילדים. קרם הגנה הוא הכרחי, וחשוב למרוח אותו חצי שעה לפני שנחשפים לשמש (לוקח לו זמן להתחיל להשפיע‭.(‬ וכן, עדיף שהם לא יסתובבו בביקיני אלא בבגד ים בעל שרוולים. זה אולי פחות חמוד ואופנתי, אבל זה בטוח יותר בריא.

 ‭.33‬ והנה עוד טיפ אחרון, ואולי הכי חשוב, שנתנה לי רוני ברון ממועדון הצרכנות "אמא‭:"‬ "קחו בחשבון שתוכניות נועדו להשתנות. כדאי לדעת מראש שגם אם תכננת וחשבת, וידעת בדיוק מה יקרה ומתי, רוב הסיכויים שיהיו ולת"מים. נסו לזרום עם הילד, לא להתרגז כשצריך לעצור ‭6)‬ פעמים) לפיפי ולא הגעתם בזמן לקטיף הדובדבנים. נסו לנשום וליהנות, מסתבר שלדברים יש נטייה להסתדר מעצמם אם רק משחררים קצת‭." ‬

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים